אנשים עוד שרשור

המחסנאי

New member
אנשים עוד שרשור

אחרי ששאלו איך הולכים ימי ההולדת אני רציתי לשאול: איך הולכים ימי הדרגה/ימי צופה? אצלנו היום דרגה מחולק לשניים: חלק שבתוך תל מונד שבו מכינים בבוקר של היום דרגה תפרואה לבמה ובערב יש הופעה עם קטעי קישור שכבת ט´ הכינו. החלק של החניכים זה שהם הולכים כולם לחורשה קטנה מחוץ לתל מונד ושם הם ממוקדם בוקר עד הערב ושם הם עוברים פעולות שהמדריכים שלהם הכינו וגם עיר קופים ששכבת ח´ בנו, ובערב הטקס של מעברי הדרגה וזהו.

יום צופה

אצלנו כל שנה זה שונה. השנה זה כך: השכב"ג יוצא ביום שישי לעבר ראש העין (שם יתקיים הטיול) ושם מכינים את כל הטקס אש המהמם (לפחות ככה הבטיחו לנו) שהולך להיות ביום שבת. אנחנו נישן בשבט של ראש העין (נראה לי) ואז בבוקר החניכים יגיעו ונצא איתם למסלול (שכולל גם ביקור באיזו טירה נטושה מתפרקת או משהו דומה). במסלול כל גדוד יישם את מה שהם היו אמורים ללמוד עד היום צופה: כפיתות, שדאות וכו´. בסוף המסלול הם יגיעו למקום בו ייערך הטקס אש, יפגשו את הוריהם, הטקס יתחיל ואז כל גדוד יעשה את מה שהוא צריך לעשות כדי לקבל את הדרגה שלו (ד´-קריאת העופרים, ז´-הליכת זיקית וכו´). גם נקבל פאצ´ שאנחנו מכינים במיוחד לשבט שלנו....

יום-צופה!!!

עשינו שירשור על זה ליפני כמה זמן, לא? אבל לא משנה... היום צופה שלנו היה אמור להיות בשישבת הזה - אבל, דחו אותו ל7-8 בפברואר...! אז מה עושים? השכב"ג וח´ ט´ באים בשישי. ט´ קורעים ת´תחת ליקראת הטקס אש הענקי שלהם, וח´ בעיקר ישנים וקצת מיתכוננים לת"ס ראווה והשכב"ג עוזר לט´, מכין פעולות למחר, וסתם לא עושה כלום... ולמחרת חוזרים חלק מהמדריכים להביא את החניכים, ואז עוברים פעולות שקשורות לנושא של המחנ"ק (שנה שעברה זה היה איכות הסביבה, השנה צופים מהעבר). כל שנה יש לפעולות מיסגרת אחרת והשנה זה תחרות ניווט בין כל הגדודים. יש ביער 6-7 תחנות עם משימות והמטרה זה לבגיע לכולן ולבצע את המשימות כמה שיותר מהר ובסוף יש מרכז אירוח ענקי שקשור לנושא שעוברים בו איזה פעולה מעניינית ואוכלים בו צהריים... ואז אחרי האוכל יש עוד קצת פעולות והולכים לטקס אש...! בזמן הטקס כל גדוד עובר את מעבר הדרגה שלו, מקבל סמל הדרגה וזהו... רוב החניכים חוזרים הבייתה עם ההורים וחלק חוזרים עם כמה מדריכים "ברי מזל" באוטובוס... כי שאר השכב"ג נישאר עד איזה 24:00-1:00 ועוזר לחמשושים לפרק את הטקס אש... ושנה שעברה כשהיינו חמשושים מה זה נידפקנו - כי באותה שנה הייתה עיר קופים ביום צופה והשכב"ג היה עסוק בליבנות ולפרק אותה ולא עזרו לנו...! ועדיין היה לנו טקס מ-ד-ה-י-ם! נועה.

מה ז"א../images/Emo35.gif

פעולות שקשורות לנושא של המחנ"ק
אתם מחליטים כל כך מוקדם על הנושא שיהיה לכם במחנ"ק

אוו יום צופה

היה לנו רק אחד שנה שעברה היה כל כך כיייף נסענו באוטובוס ל
(יער) בראשית. שם התמקמנו ועשינו
(מורל / רעש) "כי יש לנו את התחת הכי שווה בשבט.." היה סבבה וחילקו אותנו ל 2 קבוצות טקס והכנה כפיתות וכאלה.
לא אני! ולהכין אוכל ולסדר את ה"מקום" אז הייתי בקבוצה השנייה והיה כייף והבנו שולחנות כיסאות הכנו
(אוכל) והכל.. ככה עבר כמעט חצי יום ןאז קאו לנו לשחק
(דגלים) בנים בנות והיה נחמד. וגם שיחקנו משיכת חבל וכאלה. אז כולם
(התקשרו) להורים וקראנו להם לבוא.. והרמנו את כל הכתובות אש לנו היה כזה עם
(כדור) שמדליק את הכל. אנחנו כפצנו בעיגול של אש וחילקו לנו סמלים. וזה ה..
סוף

אמממ....

ניראה לי שרשמנו פה פעם את זה... *מחפשת* מצאתי! מה שאני ונעה רשמנו על היום צופה נעה:טוב שנה שעברה היום צופה היה רק במאי אבל השנה תודה לאל זה בינואר (18) זה רק יום אחד.. שזה די מבאס... השבט שלנו מאוד חדש כך השנה זאת הפעם השנייה שלנו בקיצור שנה שעברה היינו ביער בראשית... כל שכבה למדה מלא דברים החמשושים תפקדו בתור שכב"ג וניפטו כתובות אש ובעיקר הסתלבטו ההינקים למדו את שבועת העופר ואנחנו (חטניקים) בנינו לנו זולה ואני לא זוכרת שעשינו משהו מיוחד אבל איכשהו הזמן עבר ועבר את הכתובות כל שכבה הכינה ביום פעילות שלפני היום צופה. בקבלת הדרגות ההיניקים עשו את הכניסה לשבט (הריצה לתוך המעגל) הווניקים קפצו מעל פס אש וגם הזייניקים, אנחנו קפצנו בתוך ריבוע אש (שזה די מצחיק כשאני חושבת על זה כי זה כמו כלבים או משהו בקרקס) והטטניקים עברו הבטחה אז הם לא קפצו מעל שום דבר... למען האמת התיאורים של ימי צופה של שבטים אחרים נשמעים לי הרבה יותר מגניבים! ניב:אני זוכרת את היום צופה וזה היה ככה הגענו לשטח ואז נתנו לנו תחתונים מגניבות כאלה לבשנו אותם על החאקי והתחלנו להסתובב בין הגדודים בדיוק למדנו את המורל כולם להזיז ת´גוף... ועשינו את זה וגם התלהבנו מהתחתונים אז שרנו כל מיני שירים כמו יש לנו את התחת הכי שוה בשבט ... (וגם את המורלים המפחידים שאור המציא... כי אתם לא שווים לנו לחור של התחת וכו´) אח"כ עשו לנו מישחקים ואז הכנו כולם אוכל ביחד אכלנו ואז היה מישחק דגלים שבטי שלא הלך כל כך טוב אז פרשנו לדבר עם השכב"ג.... ואז היה את הטקס ו-ט עברו הבטחה רק בסוף ט כי זה היה השנה ה-1 שלהם כי שנה לפני זה הם לא היו בכלל לא היתה שכבת ח... ובקשר לזייניקים הם עשו את אותו דבר כמונו רק שלהם הלמטה של הריבוע לא היה דלוק.... אני מעריצה את מי שהיה לו כוח לקרוא את כל זה ומי שלא חפיף:) ונ.ב ביטלו לנו את היום צופה אז הוא לא ב18 בסוף...

יום דרגה

אצלנו אז שנה שעברה ממה שאני זוכרת.... אז לקחו את כל השבט ליער..לא זוכרת איך קוראים לזה(זה ליד כפר הבבטיסטים) וזה איפה שהיה עץ אל עץ..הטיול במקם ים אל ים!! לא משו מיוחד ואנחנו חשבנו שנקבל גם דרגות..אבל זה רק כשעוברים אבטחה!! חח אז קיבלנו במחץ ואז היו כל מיני פעילויות....והכנו כתבות אש כאלא...וסתם היה טקס.. וההורים באו וזהו...

הממממממ אור?

זה לא אותו יער שהיינו ב"מעץ לעץ"...... היום צופה\דרגות היה איפה שהמח"ץ היה - בפארק אפק

למעלה