אנשים ממורמרים

אנשים ממורמרים

שלום, יש לי שאלה לשאול. אני לא יכולה להסתדר עם אנשים ממורמים, וכמה מהקרובים אלי הם כאלו. איך כדאי לי להתמודד עם מרמור של אנשים?

אפשר

קצת פחות בלאקוניות? למשל - מה 'כפת לך שהם ממורמרים? למה זה אמור בכלל להזיז שערה משערות ראשך? הרי הם צריכים לחיות עם המרמור שלהם, לא את.

בגלל

זה מפריע לי כי: א. אני רוצה שהם יהיו מאושרים ואני חושבת שאין להם סיכוי להיות מאושרים עם הגישה הזאת. ב. כי כשהם ממורמרים ואומרים משפטים מתאימים אני מתחילה גם להרגיש ממורמרת ולחשוב שאולי באמת כל העולם מלא באנשים חזקים ותוקפניים שרוצים לרמוס אותי ולפגוע בי ושאני חלשה ושאין לי סיכוי נגדם ושאני דפוקה.

שריד

New member
למה לתת להם כל כך הרבה כוח

מה יקרה לדעתך אם תחליטי, שהמרמור הוא שלהם ואת לא מוכנה להיות ממורמרת בעבורם ? לבד בכוחות עצמך או בעזרה... בדרך כלל אנשים משפיעים עלינו כאשר אנחנו מזדהים עם דברים שהם אומרים. אולי את חושבת כמוהם ? אולי בעצם את לא מאושרת ? תבדקי... ועוד נקודה אחת, "לעיתים" קל יותר לשנות אדם אחד, קרי את עצמך, מאשר את כל העולם מסביב. זה פשוט חסכוני יותר... תארי לך שהיית שולחת את כל האנשים לטיפול על חשבונך...האם לא יותר זול להשקיע בעצמך במקום לשנות את כל העולם ? שריד

למשל...

גם אני הייתי רוצה שתהיי מאושרת... ואני חושבת שזה שאת 'נדבקת' בהתמרמרות של אחרים זו התנהגות מזיקה -- אז? האם תסכימי לשנות את התנהגותך בשבילי? זו הייתה רק המחשה עד כמה כל אחד צריך ללמוד לשאת את החבילה שלו. לא להידבק בתוכן החבילות של אחרים ולא לפנטז שאפשר בכלל לשנות משהו אצל מישהו רק בגלל שאומרים לו. בסופו של דבר אם יחול בך איזה שינוי הוא יהיה כי את רצית לשנות משהו בעצמך ועבור עצמך בלבד. באמת המרמורים של אחרים לא קשורים אליך - הם אלה שממורמרים והם אלה שצריכים לחיות עם עצמם ככאלה.

האם זה נכון

שיש קבוצת אנשים שכוללת את כל האנשים החזקים והמוצלחים ובעלי יכולת תקשורת חברתית. שרוצים לדפוק אותי תמיד כי הם רואים שאני חלשה, ושלעולם לא ירצו להתחבר איתי כי רואים עלי שאני דפוקה? (ואין לי שום דבר לעשות לגבי זה) וכל הנ"ל הם כמובן חברים טובים ומחבבים אחד את השני
(כי זה בערך משהו שאני קצת מאמינה בו )-: למרות שאני תמיד מנסה לשכנע את עצמי שזה לא נכון.

נדמה לי

שיש הבדל בין מה שאת מייחסת לאחרים (את הרצון לדפוק אותך) לבין ההבדל ביניכם - שהם אולי יותר בעלי מיומנויות תקשורת. יכול להיות שבסיטואציות חברתיות את מרגישה את ידך על התחתונה בגלל ההבדל הזה ביניכים - אבל מפה להסיק שזה בגלל משהו שהם עושים לך בכוונה, עוד הדרך רחוקה.

למעלה