אנשים, יש לי שאלה....

blue pill

New member
אנשים, יש לי שאלה....

או קיי, קודם כל אני חייב להגיד שאני אוהב את הפורום שלכם ונכנס לפה לפחות פעמיים ביום.... רק לא כותב כי אתם יודעים הרבה יותר ממני, רוב השאלות פה הן על טיולים ואצלי טיולים למזרח הרחוק הם רק בגדר חלום (אני חייל).... אני מלמד את ההורים שלי על תרבות הודו- הדתות, המוזיקה, המקומות וכו'..... אתמול עלה במוחי רעיון- מכיוון שאנחנו מכינים בבית אוכל מכל העולם, למה שלא נכין גם אוכל הודי? עכשיו באה הבקשה שלי: למישהו יש מתכון של אוכל הודי, רצוי טאלי? אני יודע שיש מתכונים שונים, לא כ"כ משנה לי.... PLUR

muga

New member
בבקשה

דאל (ל4-6 מנות) (תבשיל עדשים) מצרכים - 2 כפות גהי (או חמאה) בצל גדול קצוץ שן שום מעוכה כף ג`ינגר טרי מגורד כף זרעי כמון טחונים 2 כפיות גרעיני כוסברה טחונים 1 צ`ילי אדום מיובש (או פחות..) מקל קנמון באורך 2.5 ס''מ כפית מלח חצי כפית כורכום 250 גר`/כוס עדשים צהובות/כתומות - מושרות במים קרים לשעה ומסוננות. 425 גר` עגבניות מקולפות 300 מ''ל/כוס ורבע מים 2 כפיות גרמסאלה הכנה - מחממים את הגהי במחבת ומוסיפים בצל, שום וג`ינג`ר. מטגנים 3-4 דקות עד שהבצל מתרכך קלות. מוסיפים כמון, כוסברה, צ`ילי, קנמון, מלח וכורכום ואת העדשים. מערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות ומועכים אותן עם הכף לתוך הרוטב. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לבעבע (ללא מכסה) - 40 דק`, תוך כדי ערבוב, עד שרוב הנוזלים נספגים בעדשים, והן רכות (מדי פעם מורידים את הקצף שנוצר מלמעלה). מוסיפים בחלקים את הגרמאסאלה, וטועמים. מגישים עם אורז וצ`פאטי, כמובן.. צ`פאטי (הכי קל בעולם..) - בערך 10 יחידות.. מצרכים - 2 כוסות של קמח מלא חצי כוס מים הכנה - לשים את החומרים לבצק. קורצים מהבצק עיגולים בערך בגודל של חצי אגרוף. מרדדים לעיגול דק למדי. שמים על מחבת חמה ולא משומנת, עד שמתנפח. הופכים לצד השני, אבל לא במחבת אלא ישירות על האש, עד ש''מתפוצץ''. תערובת ירקות הודית (כמות ל-4 אנשים) - מצרכים - חצי כוס אפונה חצי כוס שעועית ירוקה חתוכה קטן חצי כרובית קטנה 3-4 גזרים קטנים חתוכים לקוביות 4 עגבניות קטנות חתוכות לקוביות 2 בצלים קטנים חתוכים דק 6 שיני שום גדולות קצוצות חצי זרת ג`ינג`ר שמנה קצוצה דק לפרוסות תבלינים - עלי דפנה מקל קינמון זרעי כמון כורכום צ`ילי אבקת כוסברה גרמאסאלה אבקת קארי הכנה - בסיר עם כוס וחצי מים מבשלים את האפונה, שעועית והגזר. לבשל 10 דקות ולקראת הסוף להוסיף את הכרובית - עד להתרככות הירקות. מחממים ווק ומוסיפים 3 כפות שמן. מוסיפים 4 עלי דפנה, חצי מקל קינמון וכפית זרעי כמון. מוסיפים את הבצל. מטגנים קצת, ומוסיפים שום וג`ינג`ר. לאחר טיגון קל, מוסיפים את העגבניות. מוסיפים כפית כורכום, רבע כפית צ`ילי, כפית אבקת כוסברה, שלושת-רבעי כפית גרמאסאלה, כפית אבקת קארי, כפית מלח וחצי כוס מים. מבשלים 5 דקות ומועכים בזמן הבישול. מוסיפים את הירקות ומערבבים. מוציאים את עלי הדפנה והקינמון.

עמית22

New member
זה כן קשור וזה בהחלט המקום

ברי, אפשר להכניס את זה למאמרים.

muga

New member
בכיף!! אם אתה רוצה עוד מתכונים

הודיים - יש לי המון... בתאבון!!

למעלה