אנשים יש לי שאלה

אנשים יש לי שאלה

ב"ה אולי השאלה הזאת נשאלה כבר בעבר אבל בגלל שאנחנו עוסקים בפורום כרגע ב- חתונות ,חבריות וכו' יש לי כמה שאלות האחת היא מאיזה גיל לדעתכם בן ובת יכולים להיות חברים ברצינות ואפילו מחשבה לטווח ארוך ז"א חתונה ? השניה היא מאיזה גיל או שלב בחיים לדעתכם בן ובת יכולים להתחתן (אחרי תיכון ,אחרי ש"ל ש"צ ...) והשלישית היא כמה זמן לדעתכם בן ובת צרכים לצאת כדי להכיר חד את השני טוב בשביל להתחתן? לל"ט שירית

אז ככה...

בעזר"ה מאיזה גיל יכולים להיות חברים? זה ממש תלוי באנשים! לפי דעתי רק מעל גיל 18! באיזה שלב צריכים להתחתן? שוב זה תלוי באנשים אבל לפי דעתי רק אחרי ש"ל וצבא. ולשאלה השלישית לצאת ולהכיר לפי דעתי עד חצי שנה זה מספיק!

חָגָי

New member
אנ לא מסכים.

יש אנשים שמסוגלים לבנות קשר אמיתי ובוגר גם לפני גיל 18, אז למה לא? למה לדחות את החתונה למועד לא ידוע? אפשר גם להתחתן בסוף התיכון, זה לא נורא כ"כ! לא מזמן היה ראיון עם הרב אליהו (האבא) בעיתון בשבע. בין השאר הוא מר שם שצעירים צריכים להתחתן כמה שיותר מוקדם. כמובן שיהיו בשלים לכך ויהיו מוכנים גם מבחינת משאבים להתמודד עם העולם האכזר שבחוץ. עד חצי שנה מספיק? ואולי לא? ואם מדברים פעם בשבוע? זה עדיין מספיק? שוב, אני חושב שבדבריפ האלה אין קביעות אבסולוטיות, כל אחד לפי עניינו הוא.

טוב, הנה התשובות לדעתי

1. בערך גיל 17 (פלוס מינוס) 2. מגיל 19, כי מתחת אז טיפשים מדי ויש כאלה שמתחרטים מהר ומתגרשים.... 3. בעיקרון לפחות חצי שנה, אבל אח שלי הכיר אותה חודש וכבר הם החליטו להתחתן והם ממש זוג מצוין (עד עכשיו-שנה וחצי) דבר אחר-מחר אחותי מתחתנת והיא הכירה אותו שנתיים וחצי (היא בת שמונה עשרה וחצי והוא בן 19 וחצי)

tamarhp

New member
אני בדיוק יוצאת, אבל...

גיל לדעתכם בן ובת יכולים להיות חברים ברצינות? לא לפני גיל 17-18, לדעתי. כמובן זה תלוי בבגרות הנפשית של שניהם, בבשלות של כל אחד. אבל זה הגיל המינימלי לדעתי. אני אישית לא רוצה חבר עד שאני גומרת תיכון. אין טעם להתחיל לפני, כי בגילאים 12-18 עוד מעצבים את האישיות, ואין טעם ליצור קשר עם מישהו תוך כדי ששני בני הזוג עוד משתנים ואולי עוד כמה חודשים הם כבר לא יתאימו אחד לשני. מאיזה גיל או שלב בחיים לדעתכם בן ובת יכולים להתחתן? שוב - תלוי בבגרות של כל אחד ובבשלות. אם שני אנשים בוגרים ורציניים באמת, בטוחים שמצאו את בן הזוג המתאים כבר בכיתה י"ב, זה יכול להיות טוב. אבל אישית - אני לא הייתי רוצה להתחתן לפני גיל 20, וגם זה צעיר מאד בשבילי. תחשבו שהקמת משפחה זו אחריות ענקית, ואם לא מוכנים נפשית ולא מוצאים בן זוג שיהיה מוכן גם הוא להקים משפחה - חבל על הזמן! כמה זמן לדעתכם בן ובת צרכים לצאת כדי להכיר חד את השני טוב בשביל להתחתן? זה תלוי מאד. אני לא הייתי מתחתנת עם מישהו אחרי 3 שבועות של היכרות, אבל אולי יש כאלו שזה מספיק להם. זה גם תלוי מה עושים בזמן הזה - אם נפגשים כל יום, או שנפגשים אחת לשבוע ומדברים אחת ל4 ימים... זה משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שקולטים אותם ברגע, ויש אנשים עם אישיות יותר מדי מורכבת... בכל מקרה האדם הוא יצור מורכב וקשה להכיר את כולו בבת אחת - לכן חייבים פרק זמן מספיק בשביל להכיר את הצדדים החיוניים להקמת משפחה (נאמנות, אופי שמתאים וכו'). זה זמן גם לחשוב עם עצמי עם אילו חסרונות אני מוכנה להתפשר ועל מה אני לא אוותר בשום פנים ואופן. ושוב, גם זה נתון לשיוני, כמו שרחלי כתבה בשירשור שלי - אחותי החליטה שהיא לא תתחתן עם מישהו שיש לו 2-3 קריטריונים מסויימים (לא זוכרת בדיוק מה), ובסוף היא קיבלה הכל... והם התחתנו למרות זאת!

סוגיה מעניינת

לעניות דעתי אין גיל אלא תק'. האידיליה מבחינתי היא בסוף הש"ל לבחורה ובסוף הצבא לבחור, אבל זה משתנה מאיש לאיש. הגבולות הברורים שאני יכולה לתת לך זה בשום פנים ואופן לא לצאת כתלמידי תיכון אלא אם זה נעשה בי"ב כששני הצדדים בעלי יכולת נפשית וכלכלית להתחתן.
אהמ, לדעתי כבר עניתי על זה...
אינדיוידואלי לחלוטין. משה לדוג' יסתפק בחצי שנה, חיים בחמש שנים ואיציק בחצי יום לי אישית? אני צריכה טיפה יותר מחצי יום או חצי שנה, אבל לא חמש שנים..

מוצארט

New member
סוגיה מעניינת, ללא ספק...

1. זה ממש תלוי בבנאדם. בין אם זו מבחינת האישיות, והן מבחינה הכלכלית, לעניות דעתי, אין כאן שאלה של גיל. 2. איזה שלב? ברגע שהם סיימו את התחייבותם: למשפחה - אם כבר לא צריכים אותם בבית (כמובן, עד גבול מסוים) לעצמם - לימודים ושות' למדינה - ש"ל, וצבא. 3. כמה זמן? כל אחד עם הזמן שהוא צריך... ע"ע תשובה של גילת בעניין.

חָגָי

New member
לענ"ד...

אין דברים קבועים בדבירם האלה, אך יש כמה נקודות שצריך להתייחס אליהן כשבאים לענות על השאלה. א. הבשלות הנפשית של הבן(או הבת)-אדם ב. הבסיס הלוגיסטי (כסף, דירה וכו') ג. האישיות. ועכשיו דעתי האישית והלא נחשבת.. [1] לדעתי מתחת גיל 16 אין מה לדבר על חברות 'אמיתית' ורצינית שבאמת יכולה להביא לקשר של נישואין. מגיל 16 ומעלה, שוב, זה תלוי באישיות של האדם ובמידת בגרותו הנפשית. [2] אפשר להתחתן בכל שלב בחיים, כמובן בתנאי שזה רציני, בוגר, אחראי ומציאותי. [3] אני חושבשזה לא תלוי בזמן אלא בעומק. צריך לשאול כמה עמוק צריך להכיר את בן הזוג. וגם בעניין זה הדעות חלוקות.. לילה מצויין לכולכם..

טיפוסית

New member
לא יכלתי להתאפק....

למרות שאמרתי שאני לא אקרא שום הודעה שלך, בכל זאת עשיתי זאת וקראתי. מודה על פשעי.

טוב גם אני יענה

ב"ה מאיזה גיל לדעתכם בן ובת יכולים להיות חברים ברצינות ואפילו מחשבה לטווח ארוך ז"א חתונה ? תשובה : לדעתי בן בת יכולים להיות חברים ברצינות באמת מגיל תיכון (אני אישית רואה דוגמאות אצל חברות שלי יש לנו 2 בנות בכיתה שזה בטוח חתונה וכל אחת יוצאת עם בן זוגה לפחות איזה שנתיים ) השניה היא מאיזה גיל או שלב בחיים לדעתכם בן ובת יכולים להתחתן (אחרי תיכון ,אחרי ש"ל ש"צ ...) תשובה: לפי דעתי רק אחרי שכל אחד בן שסיים ש"צ ואצל בת שסיימה ש"ל או ש"צ . והשלישית היא כמה זמן לדעתכם בן ובת צרכים לצאת כדי להכיר חד את השני טוב בשביל להתחתן? תשובה : זה תלוי יש כאלה שבאמת לוקח להם המון זמן עד שהם נפתחים אחד לשני ורק אחר כך קולטים שזה מה שהם מחפשים או לא ... ועכשיו אני יגיד פה דעה והרבה יגידו לי אין מצב אבל לדעתי מרגע שהכירו לצאת לפחות שנה עד החתונה ז"א רק אחרי שנה להתחתן . ***רציתי רק להוסיף משהו קטן*** שידוך זה לא להכיר בין שתי אנשים זה שהזוג מודיע שהם מתחתנים!!! (עקב טעות שאנשים ניסו ל"שדך" פה בפורום וקראו לזה שידוך) (והכל בהשפעת שיעור אישות...
)

למעלה