אנשים, יש לי בעיה עם הCDONTS.....

itai_asp

New member
אנשים, יש לי בעיה עם הCDONTS.....

set mailob = server.CreateObject(``CDONTS.NewMail``) body = username & `` :תאמ <br>`` body = body & mestime & `` :העדוהה ךיראת<br>`` body = body & hebrew(subject) & `` :העדוהה אשונ<br>`` & ``<br>`` body = body & manyStrings(mesbody, ````) & ``<br><br>`` body = body & ``If you can`t read the reply then go to `` body = body & ``<a href=`http://www.ashdodonline.com/show.asp?tid=`` & tid & ``&id=`` & id & ```>`` body = body & ``http://www.ashdodonline.com/show.asp?tid=`` & tid & ``&id=`` & id & ``</a><p><br>`` mailob.body = body mailob.from = ``[email protected]`` mailob.to = rs(``email``) mailob.bodyformat = 0 mailob.mailformat = 0 mailob.subject = ``תגובה חדשה מהפורום`` mailob.setlocaleids(1255) mailob.send set mailob = nothing למה זה לא שולח את האימייל???

itai_asp

New member
ועוד שאלה בלי קשר בכלל......

אבל תשתדלו לענות לי על שתי השאלות :) האם אפשר ליצור צ`ט ב ASP, כי אני פשוט רוצה להציב לעצמי אתגר לבנות אחד כזה....?

IgalR

New member
על השאלה הראשונה קצת בעייה

לענות מכיוון שקצת קשה לפענח את הקוד המוצמד לימין . על השאלה השניה התשובה היא כן . אתה יכול לבנות צאט בASP אפילו דיי נחמד . אם אתה רוצה לקבל רעיון בעניין עידכון הדף מבלי לרענן את כל הדף אתה יכול לראות איך OLSALE.CO.IL יישמו את המכירה הפומבית שלהם .

על השאלה הראשונה...

תוודא שכתובת האימייל שאתה מנסה לקחת מה-Recordset זאת אכן כתובת אימייל. כי אם זה משהו אחר (כמו NULL למשל, שנוטה להיות נפוץ לאחרונה), המייל לא יישלח.

itai_asp

New member
נוטה, מצב של NULL לא יכול להיות לי

מהסיבה הפשוטה שאם המשתמש בחר לקבל תגובות, אני בודק שהוא כתב אימייל ואם לא אני מודיע לו על זה ושולח אותו בחזרה לטופס. עשיתי שהאימייל ישלח מהכתובת שלי, אז קיבלתי היום אימייל שאומר שהמייל שניסיתי לשלוח לא נשלח. מה עושים? יכול להיות שזה בגלל העברית? כי בפורום אחר שבניתי השתמשתי בדיוק באותו קוד והמייל נשלח יופי...

אם המייל לא נשלח אז זה בגלל

שהכתובת לא חוקית, מן הסתם. ובדיקה באם מייל חוקי או לא אתה יכול לעשות בשלוש רמות... או בזמן ההזנה עם JS, או בזמן העדכון עם ASP, או בזמן ההזנה ל-DB עם SQL. הבדיקה הפשוטה ביותר היא עם SQL כי יש לך את הפונקציה isEmail שבודקת בשבילך חוקיות של אימייל. אבל אם אימייל הוקש לפי החוקים אבל עדיין שגוי (נכתב a במקום q), אין לך מה לעשות בנדון. המייל לא יגיע ליעד, מן הסתם.

itai_asp

New member
כן, אני יודע שאי אפשר לבדוק שאכן

הכתובת קיימת באמת באמת, אבל איך אני בודק ב SQL? מה זו פונקציה שמחזירה TRUE או FALSE? איך אני מזמן אותה?

למעלה