אנשים יקרים .........

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

מצוטטת

New member
הנה דוגמא מצויינת

כפרי בשל נפל ליידי
מה שת'כוונתי הובן לא כהלכה ניסיתי להסביר (א), אתה הבנת (ב) ועכשיו מצטטת אותך.... לא מבינים אותי מה שרציתי לומר....מה שהתכוונתי.... אני לא דיברתי על רווחים
חומריים אתה הזכרת את המושג
תיסכול בהקשר אז אם חשוב....זה שווה לנסות להסביר שוב הרווח = הבנה = יצירת הקשבה אולי כתבתי.... ולא, כסף זו לא מילה גסה רק כאן היא הוזכרה בשום הקשר... ממש לא!!! מקווה שהובנתי כהלכה הפם

maof

New member
אוקי ......הבנתי../images/Emo22.gif

אבל ממשיך להיתעקש
לא אמרתי שלא מבינים אותי........... אמרתי שאחרים טוענים שלא מבינים אותם
מעוף

ophra

New member
קראתי שוב את ההודעה המקורית

ופתאום קפץ לי עוד משהו (בטח לזה המצוטטת התכוונה בהודעה שלה, ואני לא הבנתי...
) יש הבדל בין טעות לבין אי-הבנה.... נשמע שאתה יותר מתוסכל ממצב של אי הבנה א' אומר א' ב' מבין ב' ונוצר סלט של תיקשורת לא מוצלחת...
הדרך היחידה שאני מכירה לתקן מצבים כאלה היא לשבת ולדבר בשקט בהקשבה הדדית בסופו של דבר מגיעים לנקודה שבה קרתה אי ההבנה: "את/ה אמרת משהו, התכוונת ל-X, אבל אני הבנתי Y, וה-Y הזה הרגיז אותי/פגע בי/העליב אותי" כאן המקום המיידי לבקש
..... לא צריך להגיד "טעיתי" בהכרח אבל סליחה שפגעתי סליחה שנהגתי באופן שהעליב אותך, גם אם לא במודעות... אחרי שסולחים ומתפייסים...
אפשר לשבת ולנסות לחשוב איך להימנע מסיטואציות כאלה בעתיד אבל זה כבר השלב הבא, נכון? עפ
(מבדילה בין "טעיתי" לבין "סליחה. מצטערת שפגעתי")

*יערית

New member
לפעמים עפרה...

המצב הוא לא כ"כ קל כפי שנדמה.... אני חושבת שבן בני זוג לשוח על טעויות ועל העלבות ועל מריבות ניתן הרבה יותר בקלות, אך כאשר את מרגישה שאת עומדדת להתפוצץ בגלל טעויות ושטויות של אנשים שעומדים מולך בסביבת העבודה זה הרבה יותר קשה. אז לא תמיד העיצה לשבת ולדבר ולשוחח על הדברים היא פשוטה וקלה..אולי פשוט ללמוד את הלקחים ולדעת איך לנווט דברים בעתיד בצורה כזו שלא תפגע בנו יותר.

ophra

New member
אני חושבת שהשאלה היא

לאו דווקא מה המסגרת שבה התרחשה אי ההבנה או הקצר בתקשורת אלא מה חשיבות הקשר עם אותו אדם שאיתו קרה הקצר.... ברור שבין בני זוג תמיד החשיבות תהיה גבוהה אבל גם בעבודה לפעמים יכולות להיות מערכות יחסים חשובות (בין שותפים למשל....) וגם כשזה "סתם" חבר/ה - יש חשובים יותר וחשובים פחות.... אם זה אדם שהקשר איתו חשוב לשני הצדדים אני תמיד מעדיפה לשבת ולדבר להבהיר את הדברים ולנסות ביחד להגיע לפתרונות טובים יותר בעתיד זה נכון שלעתים עומד מולנו "קיר" שלא ניתן להזיז
ואז יש לדעתי שתי ברירות: או לוותר ולהתרחק (אם זה אפשרי) או ללמוד (לבד) לנהוג בדרך שלא תפגע או תרגיז יותר אבל זה קשה.... קשה מאד לפעמים....
עפ
(נזכרת בכמה "קירות" בחייה, דווקא לא מסביבת העבודה..
)

maof

New member
בנות ...יערית עפרה.....קחו אוויר../images/Emo6.gif

בחיי שמצוטטת צדקה
אני שאלתי שאלה פשוטה ........ למה אנשים לא מוכנים להכיר בזה שהם טעו ומשליחים את הפשלה על אחרים !!!!!! התשובה הראשונה של עפרה וניצת הייתה אחלה
החיבוק של יערית היה ניפלא
ועכשיו מצאתם שאלה עם 3 נעלמים
מעוף

*יערית

New member
שמעת מעוף...

בפורום השני אמר ידידי שוש... לפעמים צריך לשמוע מבלי להקשיב אולי זה יעזור ללמה שלך..? הרי יש מגוון רחב של אנשים ותפוסיח התנהגות אין מה להבין..יש פשוט לדעת איך להתנהג מול התנהגות שכזו... ואחרי בוקר מפוייס ורגוע איש יקר.... מה הם שלושת הנעלמים מעיניי?

maof

New member
מצחיקולה../images/Emo24.gif

שלושת הנעלמים הם !!!!!! טעו.....טעינו.....טועים
שיקה פולי וגברי
לגבי ידידך שוש...... מה שמתאים לו ......לא מחיב שיתאים לי
לגבי הנוסחה פשוט מאוד........ שורש של 3 * A בריבוע נותן מישווה שהתוצאה שווה ל B ואת כל זה מחלקים ב Y ואם כל זה לא מוביל אותנו לתוצאה נכונה אז אנחנו בבעיה
ואין ברירה המסקנה היא שחיבים להיתיעץ עם בת הזוג כי תמיד יש לה את התשובות הנכונות
מעוף

למעלה