אנשים יקרים......

lili5

New member
לצערנו זה כל כך נכון

לאמי יש שכנה נחמדה וחברותית ממש השכנה הטובה ביותר ואם יש צורך בעזרה, היא הראשונה לעזור. אבל מה? בכל פעם שיש לה איזו אשפה להוציא לרחוב כדי שפועלי העיריה יפנו, היא מניחה את הכבודה ליד הגדר של אימי רחוק מהגדר שלה עצמה. זו באמת שכנה שאוהבת ניקיון - אבל רק אצלה . אימי שותקת על כך כי חבל להסתכסך עם השכנה הטובה ביותר (הכל יחסי בחיים).בקיצור, יש עוד הרבה מה ללמוד מעמי אירופה שלמדו על בשרם אלפי שנים עד שהגיעו לשלמות שכזו בתחום ההתחשבות בזולת והנימוסים.
 
תמיד יש יותר גרוע, למשל שכנים

אלימים, מלבד רעש ולכלוך אצלינו יש בשכונה גם אלימות, כלפי בעלי חיים וכלפי קשישים. זה ממש נורא. קנינו בית חדש וכרגע השכנים זה אחד הדברים שמפחידים אותי ביותר. המקום השקט ביותר והאיכותי ביותר שניתקלתי בו הוא שכונת ניות בירושלים, גרתי שם שנה ונהניתי מכל רגע. בשאר המקומות שגרתי בהם (רמלה, תל אביב, רעננה) סבלתי מכל המיטרדים הרשומים למעלה. אז נכון שלפעמים אפשר לצפות את הבעיות מראש (רמלה..) אבל בשכונת וילות ברעננה ???
 

lili5

New member
והנה מקרה מיוחד

בבנין שבו אני גרה ישנו שכן בעל אישיות מאד בעייתית על סף מחלת נפש. משפחתו כבר מזמן לא גרה עמו והוא חי בגפו. הבעיה היא שאת כל התוצאות ממבנה אישויותו סובלים השכנים, כל פעם דייר אחר . הוא נוהג להטפל בצורה בוטה ולתת הוראות בלשון תוקפנית. אדם כזה לא ניתן לאשפז בכפייה כי הוא לא חולה עד כדי כך. הוא במצב גבולי אבל מכיון שאין לו למעשה משפחה לא ניתן לפנות לאיש כדי שיפנו אותו לטיפול רפואי. ממש מכה. הפתרון היחיד הוא לעבור דירה אבל מי ערב לי שבמקום אחר לא תגיע מכה בוריאציה שונה?
 

s u z a n a

New member
אם ברעננה נפלה שלהבת....

בואו נודה..רוב העם דואג לביתו והרבה פחות לסביבתו
 

gorni

New member
לא נורא גם הבית החדש יעלה פחות

100,000 ש"ח אם הוא באותו סדר גודל ואזור
 

s u z a n a

New member
זה לא מדוייק שהבית החדש יעלה פחות..

בסכום זה כיוון שברכישת בית משלמים לעו"ד 1% + מע"מ (אלא אם כן זה עו"ד שלא מוציא חשבונית..)במקרה שלנו שילמנו לשניים... משלמים מס רכישה- לנו הוא יצא כ 12,000 ש"ח ועוד הרבה הוצאות אחרות שסה"כ מגיעים אצלנו לסכום גדול.. אני חושבת שאנחנו נתאזר בסבלנות עד שנמצא משהו מתאים להשכרה
 
למעלה