אנשים יקרים......

s u z a n a

New member
אנשים יקרים......

אולי אתם לא הכתובת הנכונה אבל אני במצוקה... קנינו בית, לא קטן (120 מ) לא ישן (10 שנים) העונה על צרכינו... אנחנו גרים בו שנה, טיפחנו אותו ושיפצנו די הרבה אבל אני פשוט שונאת אותו פשוט שונאת אותו..... אני מבחינתי הייתי מוכרת אותו הבעייה היא שעקב ירידת מחירים אנחנו נפסיד איזה 100,000 ש"ח מה לעשות?????????????????????????????????????????????????????????

lili5

New member
מדוע את שונאת את הבית? ../images/Emo5.gif

אולי בכל זאת ניתן לשפר יותר?

מצטרפת לשאלות, את שונאת את הבית

עצמו או שונאת את הסביבה ?? מה גרם למיפנה ? (הרי אם קניתם אותו כנראה שאהבת אותו ?!)

s u z a n a

New member
הבית הוא סבבה והייתי יכולה לחיות בו

עוד הרבה זמן... אני לא סובלת את הסביבה... אני לא רוצה להיחשב לאיזו סנובית או משהו אבל אני מואסת בצלילי המנגל של השכנים ובציווחיהם ואני לא יולה לראות שאנשים משליכים זבל ברחוב... זה נורא!!!! אני לא פדנטית אבל אני אוהבת ניקיון ושקט.

שמופית

New member
וואו ! זה תמיד היה הפחד שלי !!

לקנות בית ולגלות שהשכנים "לא נאים בעיני". מסכימה איתך שזה בהחלט יכול להרוס ! גרתי פעם בחיפה בדירה שכורה, וכעבור כמה חודשים נכנסו לדירה מולנו זוג עם 5 ילדים. האישה היתה צעקנית ונורא לא מתחשבת (שעות צהרים וכאלה) והשיא היה שיום אחד הגענו הביתה וראינו את הילד הקטן עומד ומשתין באמצע הסלון בקשת !!! (הדלת של הדירה שלהם תמיד היתה פתוחה, כדי שיוכלו לשמוע אותם טוב יותר). למזלי זו היתה דירה שכורה, אבל אני בהחלט מזדהה איתך. אגב, יש אולי אפשרות להרים חומה שתחצוץ ולא תיראי את השכנים ? או אולי לשתול ברוש לימוני ? אמא שלי שתלה כמה כאלה ועשתה חציצה מקסימה ויפה בינה לבין השכנה החטטנית

s u z a n a

New member
החצר שלנו היא אחורה ולא רואים אותם

קצת שומעים האנשים כן דואגים לנקיון החצר שלהם אבל את הרחוב מלכלכים ונהיה לי חושך בעיניים לראות את הכלבים הורסים את האדניות הציבוריות ושעושים ערימות זבל בחוץ

משהוא שאל פעם, מה קובעה את

ערך הנכס...ולמקום הראשון כתבתי, שהסביבה... שמעתי, שאנשים כמוך, שפעם סבלו משכנים, קונים דירה, לאחר שבודקים עם בלש פרטי, איזה שכנים, איזה חיים יש באזור... מה את מצפה מאיתנו, מה יכולים לעזור לך?

s u z a n a

New member
בעצם אני לא יודעת, רק קיויתי לשמוע

שיש אנשים שמרגישים כמוני..אולי..

יש אנשים שמרגישים כמוך

אני נורא אוהבת את הבית שלי ורק השכנים מקלקלים לי את הכייף ממנו. יש לי המון דברים שהייתי רוצה לשפץ או לשנות אבל אני לא עושה כי זאת הוצאה כספית ואני מעדיפה לחסוך את הכסף כדי לעבור משם
אמנם אצלנו השכנים לא עושים רעש מי יודע מה אבל הם מתיחסים לשטחים הפרטיים שלי (הגינה, המרפסת) כאילו זאת המזבלה הציבורית שלהם שבה זורקים בדלי סיגריות, אוכל לחתולי רחוב, מסטיקים, מנקי אזנים, קופסאות ריקות של מעדנים, מנערים שטיחים מלוכלכים ושופכים דלים מלאים מיים מלוכלכים. כל הדיבורים שלי לא עזרו הם פשוט מחכים לזמן שהם חושבים שאני לא בבית. כבר כמה פעמים תפסתי אותה על החם והיא ציחקקה לה בזמן שאני צעקתי. אפילו לעשוף את כל הטינופת ולשים להם בתיבת הדואר או בפתח הדירה לא עזר, הם פשוט מחזירים את זה לתיבה שלי או לשטחים שלי.

s u z a n a

New member
לאל מונית, איכשהו אני גם הפסקתי

לשפץ כדי לחסוך את הכסף למעבר..ובכל זאת זה מאוד מאכזב..אחרי ששנים חלמתי על בית משלי שאוכל להשקיע בו ולהפוך אותו למה שרציתי וזמן קצר אחרי הבלגן הגדול של הוצאות (לא רק הבית, אלא גם חתונה ואנחנו עדיין לומדים- במקביל לעבודה) אז שוב לנדוד.... ולהשכיר לאחרים בית יכול להוריד את ערכו...שלא לדבר על זה שכשיהיו בו שוכרים יהיה קשה יותר למכור אותו.. אתמול הייתי אצל חברה שהיא קיבוצניקית- מרוויחה גרושים וחיה בבית קטנציק אבל סביבה איכותית- הכל ירוק ומטופח וכל כך שקט.... לא כל עמנו צווחן ומזלזל בשטחים ציבוריים הבעייה שבדרך כלל נורא יקר לחיות באיזורים אלו- אין מה לעשות אלו בדרך כלל איזורי אוכלוסיה מבוססת לא זוגות צעירים אולי מודיעין בהיותה עיר חדשה..לא יודעת.. מישהו יכול לספר על מודיעין כי המחירים שם שפויים .... חג שמח לכולנו ושיהיה שקט משכננו (שכננו לבתים ושכננו הערבים)

אני מאוד מבינה על מה את מדברת

הנה עכשיו אספתי כ 10 מסטיקים לעוסים מהמרפסת שלי ממשטח העץ שלידה שממנו המסטיקים לא ממש יורדים. הפעם זרקתי אותם בחזרה למרפסת של השכנה כי זה עצבן אותי מאוד, לרוב כבר נמאס לי להלחם ואני לא יוצאת בכלל למרפסת.

שמופית

New member
יו ! אני בהלם !! איזה זוועה !!!

פשוט משגע ! מה אפשר לעשות במקרה כזה ? להתלונן בעיריה ? במשטרה ? לתבוע אותם ? אולי תתקיני מצלמות ותצלמי את מעשי השכנים ותהיה לך עילה לתביעה ? זה נשמע לי כמו התנכלות לשמה !!!

lili5

New member
צווחנות ולכלוך זו תופעה כלל ארצית

כי עם ישראל שיהיה בריא, הוא לא מהמחונכים שבעולם. למעשה לכל מקום שתפני תגלי איזשהו מטרד, חזותי או קולי. אלא אם כן תגורי בהרצליה פיתוח או בסביון וגם שם לא בטוח שיהיה מאה אחוז. בכל מקום שגרתי (וגרתי במקומות שונים, תמיד היה איזשהו מטרד: כלבים שנובחים כל לילה במשך שעות, ילדי בי"ס צווחניים, שכן מרושע ומתנכל, כביש ורמזור רועשים, שכנים בבנין הסמוך שעורכים כל לילה סימפוזיונים קולניים עד השעות הקטנות ועוד ועוד. עלי לציין שתמיד גרתי בערים ומקומות שנחשבים ל"נורמליים". טיילנו פעם בעירה בהולנד בשעות הערב 21:00-22:00). היתה שם דממה שכמוה לא שמעתי כאן בארץ. האנשים שם פשוט יותר מחונכים להתחשבות יתרה בזולת לכן יש שם איכות חיים טובה יותר. אווה ציינה שכדאי לערוך תחקיר לפני שקונים בית. בגלל הניסיון העשיר שלי היה שלב שגם אני תיחקרתי (אולי לא מספיק), התשובות תמיד היו חיוביות תוך הסתרת העובדות השליליות כי לא נעים לרכל...

אני מוחה על ההכללה

יש מספיק ישראלים שלא גרים בהרצליה פיתוח או בסביון שמחונכים ותרבותיים ויודעים להתחשב בסביבה שלהם. הבעיה היא שבבנין מספיק שכן אחד לא מחונך ובלתי מתחשב בשביל להרוס לכולם. בוילות בסביון זה לא משנה (עיין ערך נובוריש) כי גם אם יש משפחה כזאת לא תרבותית היא גרה בוילה משלה ולא על הראש של השכנים .....

lili5

New member
אם נשמע מדברי שעשיתי הכללה...

הרי שממש לא התכונתי לכך. רציתי לומר שיש כאן בארץ מספיק אנשים לא מתורבתים שמפוזרים בצורה די הומוגנית לצערנו, ודי במטרד אחד כדי להוריד את איכות החיים. בקיצור, עקב רמת החינוך בארץ (לא של כולם), הסביבה פשוט סובלת.

לזה אני מסכימה במאה אחוז

בהסתייגות פיצית, אני חושבת שאם מסתכלים על זה בצורה שונה, מה שתרבותי לי, לא תמיד תרבותי למישהו אחר ויכול להיות שאני שקטה, נקיה ותרבותית אבל משהו אחר שאני עושה מפריע לשכנים שלי. יש לנו בארץ מיזוג גלויות כל כך גדול שנראה לי שמי שמוצא מקום שבו הוא אוהבת את כל השכנים שלו והכל מושלם, יש לו מזל ענק וצריך למלא לוטו כל שבוע

למעלה