אנשים טובים?

lorel

New member
מעט אור על הדברים

לא דיברתי על טעימה בכלל. אבל רק שתדעי, בתוך שקית במבה יש פחות מכזית (25 ג´ ליתר דיוק), וכן מברכים על במבה ועל כל דבר, כי לברכה ראשונה אין שיעור!! בהודעה שלי לא באתי להצדיק דברי אף אחד. פשוט באתי לספר מנסיוני האישי. תראי, זה לא מקרים מסוימים ובודדים, אלא זו תופעה והיא נובעת מחינוך לקוי (ואני מתכוונת לחינוך הממלכתי דתי ולחינוך שנותנים בבני עקיבא). וכן, אני חושבת שללכת לבני עקיבא זה ממש טעות, לא יודעת אם הדברים מוצאים חן בעיניך או אם את מסכימה אבל ככה אני ראיתי מקרוב, והסיבות לכך הן רבות. כמובן, אני לא באה להכליל ולומר את הדברים על ציבור שלם, אלא ישנה קבוצה אחרת גדולה שהם כן מקפידים על מצוות וכן אכפת להם.

נהדר, אז אנחנו מסכימות

ב"ה בקשר לבמבה באמת טעיתי, מצטערת, בלבלתי בין ברכה ראשונה לאחרונה. אכן, החינוך בבנ"ע לא טוב לדעתי, ואני מאוד מצטערת לאכזב אותך - הדברים שלך דווקא מוצאים חן בעיני, ולראיה - עזבתי את בני עקיבא מזמן. הבעיה היא שבהרבה ישובים (כמו המקום שאני גרה בו למשל) יש רק תנועת נוער אחת, ולפעמים היא בני עקיבא, ולרוב האנשים מאוד קשה או כמעט בלתי אפשרי להסתדר בלי חברה, ולכן הם הולכים גם לתנועה שהם לא מסכימים לגבי כל הדברים שבה. יכול להיות שגם מוסדות החינוך הממלכתי דתי לא טובים - ושוב, לא כל המוסדות. יש ויש. אני שמחה שאת מסכימה איתי שלא כל ציבור ה´מזרוחניקים´ הם ´חפיפניקים´.

fear dark

New member
אני דוקא ממש לא מסכימה אתכן..

בקשר למה שאמרתן על בני עקיבא...אני באתי לבני מבית ממש דתי והכל אבל עם מלא ספקות ובני עקיבא בעירי-אז השבט שלי הוא ממש ממש דתי כאילו אין בת כמעט שלא שומרת שרוולים שומרת נגיעה ועוד מלא מצוות....וזה ממש לא בסדר להכליל שכל בני עקיבא זה לא טוב...לי התנועה תרמה ממש מלא וממש חיזקה אותי...ואם אפילו לבן אדם אחד זה תרם-אי אפשר ללכלך... תחשבו על זה לא לדבר סתם....

אם הסניף כל כך טוב...

אז למה את אמרת שבשביל להדריך היית צריכה הרבה אמונה? למה אמרת שמאז התחלת להדרדר??? או במילים אחרות, אם כל כך טוב , אז למה כל כך רע?

אם תקראי את הודעותינו שוב

ב"ה תראי ששתינו ניסינו להבהיר שאנחנו לא מכלילות אלא מדברות רק על מקרים מסויימים. ואם לא הבהרנו, אז אני מתכבדת בזאת להבהיר שלא היתה לי שום כוונה להכליל, ואפילו יצאתי נגד ההכללה. ובקשר לבני עקיבא - באמת נראה שכל סניף הוא סיפור בפני עצמו. יש סניפים מאוד מקפידים ודתיים, ואפילו נפרדים לפעמים, והסניף שלי למשל - פחות או יותר חילוני. (וזה בלי שום הגזמה, אין לי כוח להסביר למה זה כך)

לדעתי פראזניק, תמחוק את כל השרשור

כך לא תפגע באף אחד ותעלה את קרנה של תורת ברסלב... מה עוד שמי שנכנס לכאן עלול לחשוב בטעות שבברסלב מקבלים את החלוקות השטותיות של יהודים כאלה או כאלה, ובנוסף מתעסקים בדיני ברכות על במבה...

fear dark

New member
נכון...

מחוק וזהו מזה השטויות האלה סתם מפלג את עם ישראל.....יום טוב לכ--ו--ל--ם!

לא כל מי שלא בבית יעקב הוא חפיפניק.

בס"ד אז אל לך להוציא כאלו דברים... אני אישית לא בבית יעקב ואין לאמר שאני חפיפניקית!!! ויש אפילו שאני עם כל הכבוד להם, אני יותר מקפידה!! אז אל לך לכתוב כך!!! אני גם חושבת כי את צריכה לצאת מההדרכה בבנ"ע- כי זה לא כזה טוב להתחזק בתוך מסגרת "דתית" מאוד רופפת. בתקווה לגאולה, אני

הרשי

New member
פראזניק אולי תמחוק את הויכוחים

זה סתם ויכוח בלי טעם ואין קשר בינו למציאות. כל אחד יודע שרמת האמונה באדם כלל אינה קשורה למגזר אליו הוא משתייך וכבר אמרו חז"ל אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בו. כמובן שעל אדם להתחזק בקיום ושמירת התורה והמצוות אך זה עדין אינו אומר שהוא היחידי ששייך אצלו קרבת אלוקים בפרט רבינו מלמד אותנו שהשם אוהב אותנו ואיתנו בכל מצב. הרבה דתיים מחלקים את הצבור לקבוצות לפי תקן מי שלבוש כך שייך למגזר זה ומי שלבוש כך שייך למגזר אחר. ורבינו אמר שאצל העולם אמונה היא דבר קטן אבל אצלו היא דבר גדול וזה מה שאנו צריכים לשים מול עינינו ואנו מאמינים שמי שמאמין גם אם בשלב זה עדין עומד רחוק מקיום כל המצוות זה יגיע. כי אצל כאלה אנשים האמונה היא יותר שורשית. ושוב פראזניק אתה יודע שהויכוח לא יועיל לאיש אולי תמחוק אותו.

למעלה