אנשים טובים- נרדמתם?

גליה12

New member
אנשים טובים- נרדמתם?

קומו- שתו קפה- בידקו אם האורחים עדיין בסוכה הלילה היה לי אורח חביב בבית- עטלף בחדר השינה-הרס לי את הלילה עד שהסכים לצאת מישהו יודע מה מסמלים עטלפים?

AYELET1

New member
בוקר טוב

עטלף???!!!
נשמע הרסני (לשינה)... איך שכנעת אותו לצאת? איומים? תחנונים? משהו אחר?

AYELET1

New member
../images/Emo32.gif הזמנה לחתונה

יעל פז-מלמד כותבת כאן על הזמנה לחתונה, שלא תמיד מעוניינים ללכת , ותמיד תמיד עולה השאלה הרת הגורל, כ מ ה ... מה הסכום שיכתב על השיק, כשלחלק בלתי מבוטל מהאוכלוסיהה , מהווה הדבר נטל כבד ביותר מבחינה תקציבית. מה דעתכם- לצמצם עלויות (מצד בעלי השמחה)? לצמצם מתנות? האם אכן המתנה אמורה להוות תשלום עבור הארוח?

גליה12

New member
הסיחרור הנורא-שקיים רק בארץ.

אני שונאת -בפרוש שונאת להיות מוזמנת לחתונות- שונאת להרגיש כאילו אני חייבת לממן לימשהו את החתונה שלו- רוצה אדם להזמין אותי בגלל נוכחותי הקוסמת- בגלל קשרי חברות/משפחה- אני שמחה לבוא- שמחה לשמוח בשמחתו- מדוע אני צריכה לממן לו חתונה גרנדיוזית- שמחצית מהתכלית שלה היא להוציא לשכנים את העיניים ולהראות לו שאני יכול יותר (מקום יותר יקר-יותר אוכל-שמלה יותר יקרה- יותר זיקוקים דינור- יותר בירה ויותר רעש) -תתחתנו ברבנות- בקפריסין מה איכפת לי אל תזמינו אותי- אני לא במשחק הזה- ואם כבר דיברנו על חתונות- במילא הרעש שם כל כך לא נסבל שאף אחד לא נהנה.

dona flor

New member
גם אני איתך../images/Emo45.gif

אבל בסופו של דבר תמיד ניכנסת לסיפור הזה כמו כולם... אז מה לעשות בכל זאות? אני למסיבות שלי תמיד ורק מזמינה את האנשים הקרובים ביותר ולא לוקחת אף פעם בחשבון האם זה משתלם לי כספית עושה ומזמינה תמיד לפי היכולת שלי ובאמת מרגיז אותי ללכת למקומות שהתחושה היא שאני "חייבת" לשלם עבור המנה שלי ושל בן זוגי אבל יש נורמות חברתיות "שחייבים" לעמוד בהם איך אפשר לשבור את זה?

AYELET1

New member
אך אפשר לשבור?

אולי ליהיות אמיצים, למרוד ולא לעמוד בנורמות החברתיות
בר ובת מצווה עשיתי רק למשפחה הקרובה במסעדה. חתונה (לפני הרבה שנים) באולם אך רק לקרובים וחברים ממש. להביא מתנות- עדיין לא אזרתי אומץ להגיע לשלב המרד
והמוסיקה עליה דיברה גליה, מעצבנת לאללה!

AYELET1

New member
איך שוברים את זה?

אולי ליהיות אמיצים, למרוד ולא לעמוד בנורמות החברתיות
בר ובת מצווה עשיתי רק למשפחה הקרובה במסעדה. חתונה (לפני הרבה שנים) באולם אך רק לקרובים וחברים ממש. להביא מתנות- עדיין לא אזרתי אומץ להגיע לשלב המרד
והמוסיקה עליה דיברה גליה, מעצבנת לאללה!

גליה12

New member
יותר קל לשבור את הצד שלך

לא לעשות חתונות/ארועים גרנדיוזיים הרבה יותר קשה להיות מוזמן לארוע שבו מצפים ממך להביא צ´ק גדול ולהביא משהו אחר (אגב הכי חוצפה זה הזמנות בהם כתוב במפורש- "אנחנו מתכננים טיול גדול אחרי החתונה אז אל תביאו מתנות" ועוד הזמנה עיצבנה אותי לפני כמה זמן "נא לבוא בלבוש צנוע" מה הם חושבים לעצמם- הם לא סומכים עלי שאם אני הולכת לחתונה של דוסים אני לא אבוא עם השמלה החושפנית (שאין לי)? מזמינה אתכם לכתוב מה הכי מעצבן אתכם בארועים- אחר כך אילת תוציא מזה קובץ כדי שכולם ילמדו.

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif

לי ממש צורם כשמצרפים שם חנות שבה יש רשימת מתנות... נראה כחוסר נימוס נוראי, למרות היעילות שבדבר

dona flor

New member
אני דווקא אוהבת

בעיני זה פתרון נהדר לכל הצדדים לא צריך לשבור את הראש תמיד אפשר למצאו משהו מתאים לכים והמזמינים מקבלי בדיוק מה שהם צריכים לפי הבחירה ואם הם משנים את דעתם גם ניתן להחליף
אגב...זו תמיד רק המלצה אף אחד לא מחויב בכלום

AYELET1

New member
אבל לא נעים להביא דבר אחר

ואם מהמתנות היועדות לתקציב נמוך, לא נשאר???

yalyul

New member
הוצאת....

אבל גם לי אין אומץ , אני עושה את המקסימום לתת צ´ק הכי "מכובד" שאפשר לפעמים זה ממש לוחץ אבל לכי תספרי למישהו שמתחתן עכשיו איזה כיף היה לקבל 12 סירים מאמייל זהים לחלוטין ,כי היה מבצע בשק"ם? וכן, אני יותר צעירה ממקבלות הסיפולוקס...

dona flor

New member
אז אני דווקא חושבת...

שמהחתונה שלי זוכרת כל אחד מה הביא ואלה שנתנו צ´ק בכלל לא זכרתי שהיו אני אישית יותר מתחברת למתנות

AYELET1

New member
גם יולה זוכרת כל אחד

מהתריסר שהביאו סיר
האמת שמתנות זה אישי יותר ומצד שני פחות יעיל לפעמים

למעלה