אנשים....חלאס לזלזול...

Crazy Rc

New member
אנשים....חלאס לזלזול...

סיפור מעניין שהתחיל בדייהו. אז ככה, להורים שלי יש דייהו נובירה 2-2001, לא זוכר איזה שנה בדיוק. בקיצור, שאלתי כאן למה כולם יורדים על האוטו הזה, ואמרו לי שהוא אוטו פשוט זוועה בשביל המחיר הגבוה שלו. אז מה שיש לי להגיד לכם זה שאולי זה לא אוטו ספורט עם 500 כ"ס, אבל מה? זה אוטו שמבחינת בטיחות הוא פשוט מדהים. ואיך אני מגיע למסקנה זו את שואלים? אז ככה, אתמול (ערב חג) לצערי הרב, עברנו תאונה עם האוטו. תיאור התאונה - הרבה הרבה הרבה הרבה גשם. כביש 2 נתיבים. אחד שנסע בנתיב הימני החליט שכשהכביש התחיל להתעקל אז הוא לא מסתובב איתו אלא ממשיך ישר. אנחנו שהיינו בנתיב הימני לידו, נפגענו ממנו. מתוך האוטו היה נדמה שכל החלק הקדמי של האוטו מפוצפץ לגמרי, יצאנו מהאוטו וגילינו סריטה קטנה ושקע קטן, וזהו!!!! האוטו השני (הונדה סיוויק הדור הישן) כל הדלק הייתה מעוכה וכל הצד השמאלי הקידמי. אבל מה? הוא כנראה נתפס גם בצמיג וקיפל את הג´נט ככה שזה חלק שכן הלך....טוב, אשמתו :) והוא מודה...אז הביטוח מכסה הכל. אז בבקשה אנשים, לא לזלזל...זה רכב ממש חזק, והוא הוכיח את העצמו כמה פעמים...(בעזרתה של אחותי).

be_roo

New member
מסקנה סטטיסטית ומדעית מרשימה

מתאונה אחת, שאיננו יודעים בדיוק באילו תנאים התרחשה, אתה מסיק שזהו רכב בטוח. אני לא טוענת שלא, מעולם לא בחנתי את תוצאות מבחני הריסוק של הנובירה, אבל לא זו הדרך "להוכיח" שום דבר. זה כמו להגיד "לאבא של שכן של החברה שלי יש אוטו X וזה אוטו מצויין/חרא בגלל היו/לא היו המון/אפס תקלות. ורק לידעתך, המסקנה שרכב שנמעך פחות הוא רכב בטוח היא שגויה מיסודה. ההפך הוא נכון. רכב שננמעך בתאונה הוא רכב שסופג את האנרגיה לתוך הגוף שלו במקום להעביר אותה לנוסעים בפנים, וכך מגן עליהם מפגיעה. זה אולי מעלה את כמות הטוטל-לוסים, אבל מקטין את חומרת הפגיעה בנוסעים.

Crazy Rc

New member
כמו שאמרתי...

הרכב הזה הוכיח את עצמו כמה פעמים בעזרת אחותי

be_roo

New member
שוב

אני לא מכירה את אחותך, את דרישות הנהיגה שלה, את מיומנותה כנהגת. אתה מתכוון לכך שהיא דפקה אותו בחניה והוא לא התקמט
זה לא מה שאני אחפש ברכב. אתה מתכוון לכך שהוא שירת אותה בנאמנות
יכול להיות שהוא מתאים לה. יכול להיות שהוא באמת רכב נהדר, אבל תסלח לי אם אני לא אבסס את קנית הרכב שלי על דעתה של אחותך.

Crazy Rc

New member
לא הבנת...

הכוונה שלי היא שאחותי בדקה כבר כמה אוטו חזק בזה שהיא כבר הספיק לדפוק אותו כמה פעמים. אבל מה? האוטו חזק

razmel

New member
הסקת מסקנות

נניח ו: אני יוצא מחניה, וחורץ את כל אורכו של רכב שלצידי עפ פינת הפגוש שלי והצמיג. הנזק לרכב שלי - סריטה בפגוש. הנזק לרכב השני - כיפוף בפח לכל אורכו. לפי ההגיון שלך - הרכב שלי רכב בטוח, שכן לא נגרם לו נזק, והרכב השני רכב מסוכן - שכן נגרם לו נזק רב. נראה לי שחוקר תאונות יסיק מסקנות אחרות משלך, שכן הוא לא מסתכל רק על כיפופים בפח, אלא מתחשב גם במיקום הרכבים וכיוון הפגיעה. בכל מקרה, סע בזהירות, תודה שהתאונה הסתיימה רק בפגיעת פח, ותתחיל לפתור תרגילים בהסקת מסקנות ולוגיקה. רז.

Crazy Rc

New member
טוב טוב רז

אולי אני לא בוחן מקצועי אבל רואים שהאוטו חזק ושורד אז אמרתי מה שאני חושב לא חיפשתי וויכוחים... רז.

sronis

New member
ואתה עדיין מתעקש... לא יאומן...

מנסים להסביר לך שזה לא אומר כלום!! יכול להיות שמהזווית והעוצמה שהתאונה התרחשה, הרכב שלך ספג הרבה פחות אנרגיה ולכן נפגע פחות!! רוצה דוגמאות? נניח אני אעצר ברמזור, זה שמאחורי לא יספיק לעצור ויכנס בי. אני חותם לך שלו יהיה הרבה יותר נזק מלי. עוד אחת? התנגשות חזיתית בין שתי מכוניות - אחת כמעט הגיעה לעצירה לפני ההתנגשות, השניה הייתה בנניח 30 קמ"ש, אני שוב חותם לך שהמכונית השניה, ברוב המקרים, תספוג יותר נזק. זה כמובן תלוי באיכות המכונית, אין לי ספק שאם וולבו חדשה תכנס בג´סטי ישנה שעומדת לצד הכביש הג´סטי תתקפל לא פחות ובטח יותר, אבל שוב - זה שהרכב ספג פגיעה מסוימת לא אומר כלום על רמת הבטיחות שלו!! יכול להיות שבאותה תאונה כמו שקרתה אצלכם, אם המכונית הייתה פאסאט במקום נובירה, היא הייתה סופגת את אותו הנזק, או רוב הסיכויים שפחות, אבל בתאונה רצינית אני בטוח שהפאסאט, למשל, תהיה בטוחה בהרבה. ובקשר למה שאמרת בהודעה הזאת - אם אמרת מה שאתה חושב בפורום ציבורי, בוודאי ובוודאי שחיפשת ויכוחים. אלא מה? רוני

itzik93

New member
רוני, אני לא מבין אותך...

אתה לא מבין שזה לא יעזור אם תמשיך להסביר לו ? צא מזה רוני... עזוב את הילד לנפשו. איציק

Crazy Rc

New member
פאסאט...

עולה קצת הרבה יותר מדייהו ו...דייהו זה לא רכב כללל כךךך יקר כמו שאולי אתה חושב נגיד שהאוטו לא הכי בטוח בעולם...אתה רוצה להגיד לי שהוא לא בטוח בגרוש? זה מה שאתה מתכוון?

Crazy Rc

New member
עוד משהו...

אני אישית אף פעם לא אהבתי את הדייהו, הייתי מעדיף בהרבה רכבים אחרים. אבל מה, זה מה יש! ואני שמח שאני שלם עכשיו תודות לדייהו...

rtwingo

New member
איך שזה נשמע, היית שלם עכשיו גם....

...אם היית נוסע על אופניים.

sronis

New member
../images/Emo6.gif דייהו דווקא רכב מאוד זול...

כמו רוב הקוריאניות, שמציעות מרווח דומה במחיר זול יותר (אבל מכוניות גרועות) וכמו שרועי אמר - אני לא חושב שבמקרה שלך זה היה משנה אם זאת היית ג´סטי בת 15 שנה או פיאט אונו בת עשר. רוני

redroze

New member
מה שרוני נסה להגיד זה ש . . .

תאונה תלויה בכמה פרמטרים: זווית פגיעה אזור שנפגע- יש אזורים יותר/פחות קשיחים ברכב מהירות ולכן צריך לבדוק את כל הרכבים באותם תנאים כלומר NACP . . .

למעלה