אנשים דעתכם בבקשה

E M S

New member
אנשים דעתכם בבקשה

עוד כמה דקות אני הולך לבית ספר ואז לוקחים אותנו לבית לוינשטיין במסגרת שיעורי תאוריה דרך הבית ספר מה דעתכם לגבי העניין? האם זה נכון לקחת תלמידי בית ספר בכיתה י"א למקום כזה? האם כדי להסתכן ב"טראומה" שהם עלולים לקבל? אני כותב את זה פה כי לדעתי איך שהוא כולנו קשורים למקום הזה בכל אופן כל הפצועים הלל עוברים לנו בידיים לפני שהם מגיעים לשם אז דעתכם בבקשה

orend123

New member
הבנתי... תגובה

נראה לי ממש לא הוגן לקחת אותכם למקום כזה, א. זה באמת לא נחמד לצפות באותם אנשים. ב. אני בטוח שלא כולם בשיעורי תאוריה יתרעו על הכביש. ג. אם תשדירי השירות לא עובדים אני לא חושב שמשהו יעבוד, חוץ צמאבטחה משטרתית גבוהה יותר על הכביש כאשר מדובר בצעירים. לדעתי כשמעבירים טסט צריכים לבחון לא רק את אופן הנהיגה אלא את הבנאדם, אסור להעביר מישהו שנוסע בפראות, צופר על כל המכוניות, שם רדיו בפול ווליום, מראה את האצבע המשולשת, אבל זוכר לאותת בפניות ככה שיעבירו אותו. ד. ממש, אבל ממש לא נראה לי שהאנשים המטופלים שם (במידה והם מבינים מכך) שמחים כל כך להיות "מוזיאון"/גן חיות/תצוגה, תקראו לזה איך שבא לכם.(!)

amitp

New member
לפי דעתי זה פשוט הכרחי

אולי אם אנשים יראו לאילו תוצאות מביאה נהיגה קלת ראש, או לא זהירה או חסרת אחריות (הנפוצה כיום במדינתנו) - יש איזשהו סיכוי לשינוי. נמאס לי משלוש+ תאונות דרכים כל משמרת. די כבר!

v i k u s h

New member
בית לוינשטיין

פשוט מזעזע מצד משרד החינוך לעשות דבר כזה! מה הם חושבים לעצמם? באמת נראה להם שכל אחד מכם יגיע בסוף לבית לוינשטיין? וכן, המבקרים, או חלקם בכל אופן, עלולים לקבל ´טראומה´ מהביקור במקום ויפחדו לעלות על הכביש גם אם הם נוהגים בצורה מושלמת... זוהי דעתי האישית... ו...אורן? לא בדיוק ענית תגובה רלוונטית על מה שיוני שאל... אמרת משהו אחר לגמרי! שלכם, ויקי ממד"א לוד

orend123

New member
תראי

טוב.. אז טיפה חרגתי משאלת המקור וכתבתי את דעתי הכללית, אבל אם תקראי שוב תקבלי תושבה לשאלה. :) דודו.

inbale

New member
רעיון מעולה../images/Emo45.gif

חבר טוב שלי שעובד איתי במיון אמר לי לפני כמה זמן שבגלל האצבעות של אחד מהרופאים הכירורגים שלנו במיון הוא נוהג בזהירות (למי שלא הבין זה נאמר בהומור בגלל הבדיקה הרקטלית שעושים לכל טראומה שמגיעה למיון) לפעמים הדרך הטובה ביותר היא פשוט לנער אנשים ואני חושבת שזה מה שעומד מאחריי הסיור הזה. לגרום לכם לחשוב בכל פעם שתיכנסו לרכב. בבקשה תספר לנו על הסיור כשתחזור.

paradan

New member
אני מקווה שהוא משתמש בכפפה לפחות

יש שמועה שרופא מאוד בכיר בסורוקה לא...
ולעניין ההודעה המקורית, אני גם חושב שזה רעיון לא רע. יש כמה דפוסי מחשבה יחודיים שהביקור הזה יכול לשנות, ולדעתי לטובה. הכל מתחיל במודעות.

בית לוינשטיין ופרוקטולוגים בסורוקה

היי דן, אם היית בהצגת הסיום התמהונית משהו של המחזור שלי (מחזור כ"ג) היית רואה התייחסות לאותו פרוקטולוג "צבעוני". ולעיניננו - אני מסכים איתך וחושב שכל צעד שיכול להרתיע חשוב. אני אהיה בוטה קצת אבל אני עושה זאת בכוונה ורוצה שכולם יקראו - רוב חברי הפורום רואים את הפצועים וההרוגים. בתור עוזר רופא בטיפול נמרץ לי יוצא לראות לא מעט חבר´ה צעירים, אפילו לעיתים אם הג´ל מיום שישי על השער, שוכבים חסרי הכרה ואונים ביחידה, עם חיתול, עם קטטר באיבר המין, עם צינורות בכל חור אפשרי, את המשפחות שלהם בוכות ומייללות ועל מה? על דבר שלפחות בחלק מהמקרים היה מיותר לחלוטין והרבה פעמים הייתי רוצה שליחידה שלנו יבואו חבר´ה צעירים כדי שיחשבו פעם נוספת אם זה שווה את הדקה שהיו מפסידים בלעצור בצד ולא לדבר בפלאפון בנסיעה, את החצי שניה שלוקח להזיז את היד הקדושה שלהם לשמיציג הקטן הזה שמאותתים איתו, את זה שלא ממש חייבים ליסוע ב-150 קמ"ש בכביש של 90 ועוד שטויות מיותרות מהסוג הזה שמביאות חבר´ה צעירים ובריאים לשכב כמו תינוקות על מיטה ולחרבן בחיתול. אני מצטער אם הבוטות שלי הרגיזה מישהו אבל בזבוז החיים מעצבן יותר, אלי

orend123

New member
ועוד משהו

לפי דעתי אין צורך לקחת אותכם עד לשם בשביל לראות אותם. לפי דעתי יפנימו יותר טוב, אם יגיע נכה ת.ד ויספר עליו ועל מה קרה, זה יותר אינטימי וגם מבינים משהו... לפי דעתי... ולא סתם להגיע אל קיר זכוכית ולהגיד: הנה אלה נכי ת.ד. אחד הגיע אלינו לכיתה וסיפר את הסיפור שלו ואיך שחברים לחצו עליו לשתות והוא עשה את התאונה, ואח"כ שאלו אותו שאלות, ולפי דעתי שיטה זו עדיפה. וגם לא חסרים נכי ת.ד צעירים, שלא יסכימו לבוא לכיתה ולספר כדי לחסוך עוד כמה נכים...

orend123

New member
לא מסכים איתך דני

אני לא מסכים איתך דני, תביא את הילדים לאותו מוסד והים ישר ייסגרו, הם יירצו לצאת משם כמה שיותר מהר ולראות כמה שפחות. בעוד שסיפור אישי זה משהו יותר אינטימי, משהו שייכנס לראש, שתמיד תזכור שפגשת את הבנאדם ושמעת על החיים שלו, הבנת כמה החיים שלו נהרסו, ולא סתם הלכת לראות תצוגה.

Blonda17

New member
דעתי...

הי. טוב אז קודם כל זאת פעם ראשונה שאני שומעת על סיור בבית לוינשטיין ובמיוחד שזה נעשה במסגרת בית הספר. גם בבית הספר שלי תלמידי יא´ ניגשים לתיאוריה אבל לא הוזכר סיור שכזה... וטוב שכך מכמה סיבות רלוונטיות- שכחנו כבר מהי צנעת הפרט?? למה שבן אדם נכה/חרש/עיוור או בעל מגבלה אחרת צריך שאנשים בריאים יבואו לבהות בו בעודו משתקם מפציעתו? חוץ מכך שאני לא רואה בזה שום צורך שתלמידים לפני תיאוריה יראו פציעות כאלה וכאלה, ויאמר להם כי הם יכולים להגיע לזה אם ינהגו בצורה לא זהירה. אנשים שנמצאים בבית לווינשטיין הגיעו מכל מיני סיבות רפואיות אונקולוגיה,פציעות קשות של תאונות עבודה/דרכים או פיגועים, שיתוקים וכדומה--אנשים מגיעים לשם עוד בטרם הוציאו רשיון או שמעו מה זה. אז לפני שאתם אומרים שזה כדאי לסייר שם תחשבו רגע באיזה גיל נמצאים האנשים שהוזמנו ל"סיור" -נו באמת מה זה גן חיות. זה אנשים חלשים שצריכים את השקט שלהם. למה לנסות להעביר מסר כזה חשוב בצורה קיצונית - זה הפיתרון הכי יעיל שמצא משרד החינוך? תלמידים יגיעו לשם כל אחד יגיב בצורה אחרת, מרביתם בבוודאי ישכחו את המראות האלה אחרי שהם יעברו טסט או שפשוט יברחו ממשרד הרישוי, אז תגידו לי לא כדאי למצוא שיטה קצת יותר מילולית להעברת המסר על הסכנה בכבישים??

כמה תיקונים לבלונדה

היי בלונדה, הייתי מסכים אם מה שאמרת אך לא דייקת בפרטים: 1. החולים שאותם יבקרו מסכימים מראש להיות מוצגים בפני התלמידים. כל אפשרות אחרת לא רק שאינה אתית ואינה מכובדת - היא פשוט לא חוקית מבחינת חוק זכויות החולה. בכל מקרה יפה שליבך נתון לסוגיה חשובה זו שבארצנו רבים מזלזלים בה קצת. 2. ישנם מחלקות שיקומיות בבית לוינשטיין המיועדות לשיקום פצועים בלבד. במחלקה עצמה בוודאי שהצוות או המשוקם עצמו יוכלו להגיד מי פצוע יקב ת"ד או עקב סיבה אחרת. כל טוב, אלי

paradan

New member
it´s time for extreme measures

המצב הוא על הפנים והגיע הזמן שיעשו משהו. לדעתי הביקור הוא חלק מקו מדיניותי שונה מבעבר. מעבר מפאסיביות הסברתית לאקטיביות. אולי זה מה שנדרש על מנת לשנות דברים במדינה הזאת. היו צריכים להראות איך מכניסים גופות בשקיות לאמבולנס בשביל שיתחילו קצת דיבורים על תאונות דרכים. לא שמעתי כל כך הרבה דיבורים ברחוב בנושא כמו ששמעתי לאחר הפרסומת הזאת...

sbenzvi

New member
אישית, אני חושבת שזה רעיון מצויין

אז כן, שיזדעזעו קצת, יפחדו קצת אולי אפילו זה יעשה לכם קצת טראומה... אבל אולי זה ימנע תאונה אחת... אולי ילד אחד יחשוב פעמיים לפני שהוא דורך על הגז... אני לא יודעת מה איתכם, אבל אישית לאחר שאני רואה ומטפלת בהרבה תאונות דרכים, שחלק אכן זיעזעו אותי קשות, אני נהגת יותר זהירה ושקולה. חושבת פעמיים ולא מאפשרת למחוג לעלות מעל ה- 100 קמ"ש.

רעיון מצוין למרות המגבלות

נכון, ישנה בעיה עם העובדה שהופכים את הנפגעים והמאושפזים בבית לוינשטין למוצגים מוזיאונים, אבל רצוי ביותר שכל נער או בחור צעיר שעולה על הכביש יידע מה עשויה לגרום שטות על הכביש. לא אחת טיפלתי ובחלק מהמקרים ניסיתי לסייע לנפגעי תאונות דרכים, בחלקם הצלחנו להגיע עם ח´ברה נושמים ואו מונשמים לבית חולים ובחלק היינו צריכים פשוט את הרופא כדי שיחתום על הטופס. חבל שבגלל נהיגה לא זהירה ולא אחראית אנשים מתים ו/או גורמים למותם של אחרים או נפגעים ו/או גורמים לאחרים להיפגע. ח´ברה, אני מכיר את זה מקרוב, אחי הצעיר, נוהג בצורה מסוכנת, הוא צעיר, מתלהב כשהח´ברה איתו כמו כל שאר חבריו, נוהג אחרי בילוי בפאב וכו´וכו´וכו´. כל הדוגמאות הרעות אני יכול להעיד על הנהיגה שלו אבל.... הנהיגה שלו קצת השתנתה, לא בגלל אישפוז בבית לוינשטין אלא שהוא אכן כמעט גרם לעצמו להגיע לשם. זהו קישור להודעה שלי לגבי התאונה של אחי: תקראו-תבינו. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=311&msgid=9995789&place=120 מקווה שלא ייצטרכו יותר לאשפז אנשים בבית לוינשטין בגלל ת.ד

E M S

New member
אחרי שחזרתי משם דעותיי...

אני מראש מצטער על אורך ההודעה... לא היה לי זמן אתמול אחרי שחזרתי משם אז אני אכתוב את תגובתי עכשיו... הגענו בבוקר לבית לווינשטיין הכניסו אותנו לחדר הרצאות ואז הייתה לנו שיחה שם עם איזה אחת מהרופאות במקום על כל הנושא עם אנחנו מכירים אנשים שעשו תאונות דרכים וכו´... אחרי שסיימנו את ההרצאה הראו לנו סרט על כ 6 אנשים שעברו תאונות דרכים והם מאושפזיים שם (כמובן שהסרט צולם בהסכמתם המלאה ונשמך כ 20 דקות) הסרט הינו סרט בעל משמעות רבה הוא מציג את סיפורם האישי של כל 6 האנשים מהסרט מה הם זוכרים מהתאונה ואיך תהליך ההחלמה ומראים לנו את הטיפולים שלהם. אחרי זה הפגישו אותנו עם מישהו שעבר תאונת דרכים כאשר הוא יצא לטיול בחו"ל הוא יה היחיד שחגר חגורה והוא גם זה שנפגע הכי קשה הוא היה מחוסר הכרה במשך כשבוע וחצי לקח 48 שעות להביא אותו לארץ הוא נסע עם חבר ועוד שני בנות בג´יפ הם נסעו בסיבוב והנהג שמסתבר בדיעבד לאחר תאונה שהיה נהד חדש בדיוק חודשיים על הכביש איבד שליטה על הרכב מי שהראו לנו היחיד שלא הצליח לחלץ את עצמו בגלל שהיה חגור והשאר שלא היו חגורים הצליחו לחלץ את עצמם בגלל שהוא להצליח לחלץ את עצמו ומכונית נוספת הייתה מעורבת לאחר ההתהפכות העצמית בתאונה המכונית השנייה נכנסה ברכב שלהם מהצד של מי שסיפרו לנו עליו הוא איבד עין אחת ובכל הפנים יש לו פלטינות וקשה לו לתפקד לבד. הוא היה עם אמא שלו בהרצאה והם הסבירו לנו מה כל הסיפור מאחורי תאונה... אחרי זה עשו לנו הפסקה ואחרי ההפסקה עשו לנו פעילות הם לקחו 4 ילדים הושיבו אותם על כיסא גלגלים ונתנו להם להסתובב למשך כ10 דקות ברחבי בית החולים ולעלות על על הדשא ולנסות ולהיכנס לשירותי נכים כל זה נמשך כרבע שעה לידם היו 4 מלווים כדי שבמידת הצורך עזרו להם אבל בעיקרון רצו שהם ירגישו מה זה להיות נכה לכמה דקות... עוד פעילות נתנו לכמה ילדים משקפיים שחלק מהשדה ראיה שלהם חסום וביקשו מהם גם להסתובב בבית החולים ולהרגיש איך זה כמובן שהצמידו להם מלווים עוד פעילות לקחו 3 אנשים הושיבו אותם על כיסאות על גבי הבמה ולשניים מהם קשור את היד החזקה לאחורי הכיס כדי לדמות הרגשה של שיתוק בחלק גוף מסויים וביקשו מהם ל1 לנסות לקשור את השרוכים ביד אחת ולשנייה לנסות לעשות קוקו בשער ביד אחת ושלישי נתנו זוג כפפות שמדמות ת ההרגשה של איבוד הרגש בידיים וביקשו ממנו להכניס חוט לתוך מחט כמובן שאף אחד מהם לא הצליח... אחרי זה העלו את כולם לבמה ושאלו אותם איך הייתה ההרגשה ודיברנו על זה אחרי זה הכניסו לנו נכה בן 31 אחרי תאונת דרכים לפני שנתיים וחצי כאשר הוא ירד מהמשאית שלו משאית אחרת עם משקל של 40 טון עליה נכנסה בו ובמשאית שלו וגררה אותו כמאה מטר הבכור שנפגע נשברו 6 חוליות והוא ניהיה משותק היה לו חזה דם ובדרך ולבית החולים עשו לו טרוקר הוא שבר את כל ארבעת הגפיים ואמרו לו הרופאים שהוא אל יוכל ללכת יותר לעולם והוא יהיה משותק מהראש ומטה הוא עבר ניתוח מאוד מסובך שבמהלכות שיחזרו לו את 6 החוליות בגב להפתעת כולם הוא היום שולט על צרכיו מה שכמעט כל הנכים לא שולטים עליו הוא היו שולט בידים בצורה מדהימה ואפילו יכול להזיז את הרגליים מעט סיפור מדהים על בנ אדם מדהים. הייתה לנו שיחה עם עוד מישהו שהוא היום מככב בפרסומות נגד תאונות הדרכים שבמקרה הוא בן דוד של ידידה שלי הוא נפגע על ידי נהג שיכור כאשר חזר הביתה מכיוון צריפין לחולון במהירות של 100 קמ"ש ומי שמכיר את המקום אז הוא אף מהרמזור עד הטרמפידה הוא היה מחוסר הכרה במשך חודש וחצי והרופאים ניבו לו כל פעם עוד שעתיים עוד יממה באיזשהוא שלב היו לו כרישי דם בדם שהו חייבים לנתח אותו והרופאים אמרו שחייבים לנתח אותו בשביל לעצור את זה(זה נבע מהרגל לא ידוע לי הסיבה) ואמרו לאבא שלו שאו שכורתים לו את הרגל או שמסתכנים ועושים ניתוח והוא יכול למות מזה בסוף עשו ניתוח שנמשך כ7 שעות הנתוח לא הצליח ואחרי יומיים עשו ניתוח שוב והפעם הוא הצליח כיום אותו בחור מסוגל ללכת בכוחות עצמו בעזרת מקל הליכה ביד שמאל מה שהרופאים בכלל אמרו שהוא לא יחזיק מעמד הוא ישב שם וסיפר בדיחות מצחיקות תוך כדי הסיפור שלו הוא מאוד פירגן לחבר שלו זה שהרצה לפניו וכל פעם שהוא ביקש ממנו שירים ויראה לנו איך הוא מרים את הרגל הוא התחיל למחוא כפיים וכולם הצטרפו אליו טוב אני לא ימשיך ביותר מדיי מילים כי זה הגיע לממש הרבה אבל באמת שאני צאתי משם מאוד מרוצה היה כתוב שם בגדול בחדר הרצאות "בכביש אין מועד ב´" לדעתי כתובת מאוד מרגשת היה מאוד מעניין ואני שמח שנסעתי לשם מומלץ!!! אני ממליץ מאוד לקחת לשם את כל בני הנוער שלומדים נהיגה בכיתות י"א - י"ב!!!!

למעלה