הרשי לי
זרקו עלייך כל מיני מושגים, תני לי לנסות להסביר ביתר בהירות, למרות שמעולם לא באמת שיחקתי. בתכלס, משחקי תפקידים הם בדיוק מה שאת חושבת עליו כשאת ממלמלת קינקי; רופא ואחות, מורה ותלמיד, פרופסור נכה ומוטציה תמימה, כל אלה נכנסים לתחום משחקי תפקידים. הרעיון הבסיסי שעומד גם מאחורי המשחקים הקטנים האלה וגם מה שרוב האנשים מתכוונים אליו כשהם אומרים משחקי תפקידים הוא לשחק תפקיד של דמות אחרת. במשחקי התפקידים מתאספת קבוצה של מספר אנשים, וכל אחד מהם יוצר לעצמו דמות. הדמויות מגוונות ותלויות בסגנון המשחק - הקלאסי הוא בתחום הפנטזיה, אבל ישנם משחקי תפקידים בעולם עתידני, סופר-גיבורים, אימה, הומור ומה לא. המשחק הוא מעין הרפתקה אליה יוצאת חבורת הדמויות האלה, שנשלטת בידי חוקי המשחק (ויש שיטות שונות ומגוונות) ובידי שליט המבוך. שליט המבוך הוא שחקן (לא אחד מהחבורה וחסר-דמות) שלמעשה קובע את כל מהלך ההרפתקה. אם תרצי, השחקנים הם הדמויות ושליט-המבוך הוא המספר הכל-יודע. המשחק עצמו נעשה בעצם בעל פה: שליט המבוך מתאר לשחקנים סיטואציה, והשחקנים מפעילים את הדמות בהתאם למצב - בין אם התגובה היא פתיחה בקרב, טיפוס על הר או קניית ברנדי משובח בפאב הקרוב. כל המשחק מבוסס על דמיון ודמויות, וככל שהשחקנים נכנסים יותר לתוך הדמות, כך הוא יהיה מעניין יותר. ברוב שיטות המשחק משתמשים גם בשיטה מתמטית (אל תבהלי) פשוטה של נקודות וגלגול-קוביות על מנת לקבוע דברים כמו תכונות בסיסיות של הדמות (כוח, אינטליגנציה, מהירות וכו´) או התערבות הגורל (נצחון בקרב, הסתברות שמשהו יקרה וכו´). מעבר לזה, יש גם את משחקי התפקידים החיים, בהם אותם אנשים - שבמשחק רגיל היו יושבים מסביב לשולחן עם פיצה וקולה - עוטים על עצמם גלימות וטוניקות ויוצאים להלחם אחד בשני בחרבות ספוג בתור הדמות. מקווה שעזרתי, מקווה שאני בעצמי יודעת מספיק כדי להסביר למישהו אחר, מקווה שתנסי את זה פעם, זה נראה אחלה דבר.