אנשים אני צריך עזרה!

ashomer

New member
אנשים אני צריך עזרה!

אם לא קשה לכם, בבקשה תכתבו לי (תשרשרו - כן) מה לדעתכם המאפיין הכי בולט של החברה הישראלית? תודה בכל מקרה אנדרי, פורום
- 117
 

Iris cream

New member
מה מאפיין את הישאלים?

מזג רע, נוהגים כמו משוגעים, "הישראלי המכוער", היהדות, המלחמה עם הערבים- כל זה מאפיין אותנו. אבל אי אפשר לומר שמתחת לכל השקשיחות הזאת אין לנו לב של זהב. אז הייתי אומרת שמה שמאפיין את הישראלים הכי חזק זאת העובדה שכולנו מלוכדים בימים הקשים האלה, כולנו עם אחד מאוחד שנפגע אחריי כל פעולת איבה.
 
אשליה יפה

בטח, ואת מה? לא ישראלית הרי את מעל הישראלים הקיצוניים האלו, שעושים הכללות לגבי מי שהם לא... ואת מעבר להכל, כי את יותר נאורה ופיכחית, אז כל הכבוד.... תמשיכי לחלום, ואעלק מאוחדים? אנחנו? הפלשתינאצים מאוחדים! אנחנו מתפוררים בגלל השמאל שהורס את המדינה! אדם
 

metal_slug

New member
ונגיד ולא היה שמאל?

היית מרגיש יותר טוב? היית מרגיש טוב יותר אם היית חי במדינה שנשלטת כולה על ידי אוכלי חינם מש"ס, ומצד שני חסרי עמוד שדרה כמו הימין האהוב עליך? היית מרגיש טוב יותר אם היית חי בדיקטטורה שבה כל דעה שהיא כמה מעלות שמאלה מהדעה שלך היא דעה לא לגיטימית? אגב, שלא תטעו בכל זה ותשייכו אותי למחנה מסויים, אין לי דעה פוליטית מוגדרת. אני רק מביע דעה.
 

שלתי

New member
קיצוניות ועקשנות, יכול להיות...

בכל דבר כמעט אנחנו קיצוניים... באירוח שלנו- או שאתה יכול להרגיש כמו בבית ומעבר או שחבל לך על הזמן רק אם ישאר בוץ בבית מהנעלים שלך! בפלאפונים- אתה מפורום סלולרי(ברוך הבא אגב אל פורום אקטואליה לנוער), אתה בטח יודע שישראל היא מדינה סלולרית...יש ילדים קטנים בני 6 שיש להם פלאפונים..למה אני לא יודע...אבל שיהיה.. בדיעות הפוליטיות שלנו- מעטים מאוד הם אנשי מרכז. המצב הבטחוני הקשה שלנו יוצר 2 קצוות עיקריים שמאל וימין...אין מרכז. בויכוחים ובדיונים הפוליטיים שלנו- מה לעשות, לצערי הרב בויכוחים אנשים נוטים להיות עקשנים ולהתחפר בעמדות שלהם... בכמעט כל מה שתתן אנחנו מפגינים מידה של קיצוניות או עקשנות... זאת דעתי. שלתי
 

guypele

New member
ומעל לכל...

הישראלי העממי כמי שמחובר לסביבתו הלבנטינית מקדש את כבודו - העלבון הצורב ביותר, ההשפלה המוחלטת, היא "יצאת פראייר". כתומאה אנחנו חברה עם סממנים עודפים של חובבנות (שלא תתפס לא מקצוען) מניפולטיביות (הקדם תרופה למכה) אלימות ובהמיות (מי שנותן אצבע לוקחים לו את כל היד). דו´ ניתן למצוא בהיגד הצבאי האולטימטיבי "אכלו לי שתו לי" - אין דבר יותר גרוע מ"לצאת קטן".
 

metal_slug

New member
לאו דווקא מאפיין של החברה הישראלית

אין מקום אחד בעולם שבו אנשים כן אוהבים לצאת פראיירים. אין מקום בעולם שבו אין אנשים מניפולטיבים או אופורטוניסטים או בהמיים כמו שאתה מעדיף להגדיר אותנו. אבל דווקא כן עלית על מאפיין נחמד מאוד של החברה הישראלית, וזה הבכיינות על כך שאנחנו ישראליים. אם יש משהו שאני לא סובל לראות כאן, זה את חוסר האהבה העצמית שיש בנו. אנחנו "הישראלי המכוער", ואנחנו גסי רוח, ואנחנו תמיד מבלגנים את הבתי מלון בטיולים, ואנחנו הכיבוש המשחית, והעולם לא אוהב אותנו, ואנחנו כל מיני בבל"ת. למה לא נתמקד בעובדה שאנחנו שולחים משלחת חילוץ לכל אסון מחורבן שקורה בכל מקום נידח בעולם? אפילו לאפגניסטן שלחנו סיוע. או אולי בעובדה שאנחנו מעצמת היי טק, או בעובדה שאנחנו הדמוקרטיה היחידה באזור שהשלטון בשאר המדינות בו נמצא 400 שנה מאחורי כל ציוויליזציה מודרנית? או אולי בעובדה שיש חופש ביטוי מלא בארץ, לכולם, דבר שלא קיים באף מדינה באזור? יש הרבה מאוד דברים חיוביים בחברה הישראלית, רק שמרוב שאנחנו התרגלנו לחרבן על עצמנו, ככה אנחנו גם נראים.
 

yariv~2

New member
יש משהו במה שאתה אומר..

אבל בכל זאת, זו גם יכולת מיוחדת שלנו הביקורת העצמית הזו... רק שהיא במינון גבוה מדי, ולא תמיד מביאה לתוצאות הרצויות..
 
למעלה