אנשושים!

Awaken

New member
אנשושים!

עזרתי טיפונת לגיא בבניית מילון המושגים, ורציתי לחלוק איתכם את ההגדרה שלי לשני דברים בסיסיים במשחק: פעולה נפשית, וסאב טקסט. תזכרו שזה רק מתוך נסיוני האישי והשקפתי הפרטית. בבקשה: פעולה נפשית- פעולה נפשית/מנטלית היא שיטה אחת מן הרבות של ניתוח טקסט. כמו פעולה פיזית, הפעולה הנפשית מבצעת איזשהו "מהלך". כשאני אומר "תלך מפה" אני יכול להגיד את זה בפעולה של איום, בפעולה של חשש, או בפעולה שהיא הפוכה מהטקסט, למשל פעולה של קירוב, וכאן נכנס סאב טקסט, שהוא יוסבר בהגדרה השנייה. הפעולה מתבצעת על ידי השחקן על אחד מבין 3 גורמים: 1) הקהל 2) שחקן אחר- כלומר דמות אחרת. 3) על עצמו (רואים את זה בעיקר במונולוגים) חשוב לציין, כי הפעולה היא אינה משחק של רגש, ואין דבר כזה פעולה כמו "עצוב" מכיוון שזה משחק של רגש, ורגש, אינו ניתן למשחק, אלא ניתן לדמות בעזרת פעולות אחרות. אם אני רוצה להעביר לקהל מסר שהדמות שלי עצובה, אני יעשה זאת דרך פעולות למשל של "מאויים", "מדמה" וכו'... סאב טקסט- הסאב טקסט נוצר למעשה, כאשר הפעולה הנפשית של השחקן נוגדת, או במילים אחרות לא חופפת, לרושם הקונוונציונלי הראשוני מן הטקסט. כאשר אני אומר "לך מפה" והפעולה הנפשית שלי היא "מגרש", אין למעשה סאב טקסט, או שיש שסאב טקסט שהוא "לך מפה" כלומר, חופף לגמרה למשמעות הטקסט. לעומת זאת, אם אני אומר "לך מפה" עם פעולה נפשית של "מקרב" המשמעות האמיתית מאחורי המילים "לך מפה" היא "אני רוצה שתשאר". חשוב לציין כי סאב טקסט הוא סאב ט-ק-ס-ט ולא סאב משמעות, מכיוון שהמשמעות נוצרת על ידי הפעולה. כלומר סאב טקסט חייב להיות במובן של מילים: "בלה בלה בלה בלה". ולא לדוגמא, אני אומר בוא אלי אבל אני בעצם אומר את זה בנימת של איום, זה לא סאב טקסט, זה פעולה נפשית. יום טוב לכם! דרך אגב אני יוצא היום ויחזור רק מחר בערב, אז בבקשה תשתדלו להחזיק מעמד בלעדי בערך 30 שעות.... חחחח ביי!!!!!

Awaken

New member
הקפצההההההההההה

קצת תגובות אנשים לא יזיק לכם לצאת מהאפאטיות!!! הקפצההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

Yuske

New member
^^"

לא הכי הבנתי מה זה "סאב-טקסט" אבל זה נתן לי נקודות למחשבה (מה שהבנתי לפחות)

יפה

גרם לי קצת לחשוב יותר על המשחק שלי, אם זה טוב או רע אני לא יודע

לא הבנתי משהו

בקשר לפעולה הרגשית - מה ההבדל בין "עצוב" ל-"מאויים"? הם שייכים לאותה קטגוריה.

Awaken

New member
אתה צודק.

אני טעיתי. חח יפה ששמת לב... גם מאויים וגם עצוב זה מצב רגשי... צודק לחלוטין

למעלה