אנשושים

אנשושים

איזה פורום מקסים!!!!!!!!!! בקרוב אני עוברת לדירה משלי... ואני מחפשת כלב. (עדיף זכר) אבל אני לא ממש יודעת איזה סוג אני מעדיפה... אני ממש נגד "קניית כלבים" כי אני חושבת שיש כלבים שעדיף לאמץ כי הם זקוקים לבית חם הרבה יותר. כעקרון, חשבתי בהתחלה על אמסטף, ואח"כ חשבתי על האסקי,או בכלל על איזה משהו קטנטן... עדיף שיהיה גור. יש למישהו הצעה?

be_roo

New member
תלוי בהרבה גורמים

טוב לשמוע שאת מעוניינת להציל נשמה אבודה, העמותות השונות מלאות בגורים מכל הסוגים. לגבי איזה סוג לבחור, זה תלוי בתנאי החיים שלך. כמה זמן יש לך להקדיש לו ביום (יש גזעים שדורשים הרבה פעילות גופנית), איזה גודל דירה (דני ענק בדירת חדר וחצי זו בעיה
), העדפות אישיות שלך בקשר לאופי (פעלתני או רגוע ומתפנק וכו'), כמה נסיון יש לך עם כלבים (אמסטף הוא כלב שמחייב חינוך קפדני בגלל הכח הרב שלו, ככלב ראשון הוא לא מומלץ, וההאסקי הוא כלב בעל אופי עקשן, שוב לא מומלץ למתחילים), גם יכולת פיננסית אפשר להכניס לכאן (לברדור אוכל הרבה יותר מפודל). בקיצור, ספרי על עצמך וננסה לעזור.

ובכן אני לא ממש כלבנית מתחילה

יש לי כלבה ממש חמודה לצערי היא כבר מבוגרת מאוד. הדירה שאליה אני עוברת היא דירת סטודיו די מרווחת, קרוב לוודאי שאני אהיה גם מחוץ לבית, עדין לא יודעת כמה זמן בדיוק, לא בדיוק מצאתי עבודה עם שעות עבודה נורמליות... בנוגע לתכונות הכלב... זה כמו לנסות ולבחור מה יהיו תכונות ילדייך, אני פשוט אבחר כלב ושיהיה מה שיהיה.. אבל מה שבטוח זה שאם הוא יעשה לי "בלאגן" הוא לא יימצא את עצמו ברח' כמו אנשים אחרים שעושים את המעשים הנוראיים הללו!

be_roo

New member
את יכולה לקחת כלב בוגר או גור יחסית

מבוגר (8 חודשים למשל), יהיה קל יותר לגדלם אם את אינך בבית מספר שעות ביום. אם אין לך העדפות לגבי האופי זה מצויין, אבל יש דרכים לבדוק האם מדובר בכלב פעלתני או קצת יותר ביישן. אני בטוחה שאיזה כלב שלא תקחי, הוא יזכה לבית מאושר לכל חייו.

Burma

New member
קצת בעיה...

אני קצת מתקשה להבין איך יהיה לכלב לחיות רוב הזמן לבד. אגב זה בתנאי שאת עודבת במשרה מלאה. מכיוון שאת גרה לבד רצוי שתקחי כלב בינוני אני מאד ממליץ מעורב כי כך יש להם פחות בעיות תורשתיות. אני אישית אימצתי כלב שהוא סטף מעורב עם באסט(כמו תחש). הוא פשוט מדהים. הוא לא פרוותי ממש, ככה שהוא לא מפזר שיער בכל הבית קל לאילוף ואוהב לשחק. בכל אופן מומלץ ללכת לאחת מהעמותות ולבחור את מה שאת אוהבת במקום רק תקחי בחשבון שזה רגע ממש קשה יש הרבה כלבים מהמהים (מנסיון) תקחי בחשבון שגור זאת בעיה גדולה יותר כי אז הוא יקרסם לך את כל הנעליים וכיו"ב (8 חודשים עד שנה זה אידאלי לדעתי) בהצלחה

ראשית כל תודה על התשובה המעמיקה

ושנית, בנוגע לתושמת הלב, אני אכן אעדר, אבל לא כל כך הרבה, כך שבנוגע לאילוף,משחקים, וטיפול תמיד יהיה לי זמן. בנוגע ללעיסת חפצים וכו' אין לי ממש בעייה עם זה. היה לי כלב סטאף אנגלי מ-ש-ג-ע מחונך למופת ועדין נורא (עד שראה איזה חתול ואז הוא היה משתגע) הוא היה נפלא עם האחיינים שהגיעו הביתה ומשכו לו באוזנים וכו'... מעולם לא נשך אותם. לכן אני מעדיפה את הסטאפים למיניהם. הם לא משירים פרווה בכמויות מסחריות, וקל לחנכם. (לפי ניסיוני), גם מבחינת הגודל, הם לא כל כך גדולים...

אחרי לבטים רבים הוחלט ש..

נוסעים מחר לתנו לחיות לחיות ומאמצים כלב, בכל גיל אשר הוא! הגזע עדיף שיהיה אמסטאף, אבל יהיה איזה שובבון שייכבוש את ליבי, אין ספק שהוא יחזור איתי הביתה! ואולי אם תהיה אפשרות אאמץ אפילו 2...

למעלה