אנשושים.....

אנשושים.....

אז אוקי.... הפורום אינו מיועד לשיחות חולין.... אבל המטרה הייתה שהפורום יכיל מידע על סוסים וכיבה ויועלו דיונים בנושא.... ומה שאני ראיתי פה זה פורום שמתדיינים בו על מה עושה הסוס הזה ומי בא לתחרות הזאת ועל תעלבו אבל אלה השיחות הכי פחות מעניינות שהיו בפורום הזה אי פעם! אז טאז ואבו-דני עם כל הכבוד- העליתם חזון-ממשו אותו! הפורום יהיה בהחלט נחמד עם כל פעם תעלו עניין או שתיים לדיון וכל אחד יביע את דעתו על העניין... כולנו נשכיל מכך. ואבו דני- אין שום סיבה שלא נבין אותך גם עם הפרשי הגילים גבוהים ואתה מדבר בשפה קצת גבוהה פשוט תשתדל לא להשתמש במילים ממש ספרותיות.... אממ.... ומה קרה לדוקטור שלנו??? כבר אין כתבות ווטרינריות על קוליק למיניטיס ומחלות אחרות??? אני משוכנעת שהפורום ישתפר בהרבה אם תכניסו אליו את זה... אולי אפילו אנייחזור באופן קבוע שוב....כי עכשיו אני רק מבקרת פעם במיליון שנה.... נושא ראשון לשיחה- קסדה-וויכוח לא גמור. האם צריך לחבוש כסדה כאשר עולים על סוס???

taos

New member
נושא הקסדה

אני לא רואה סיבה לחבוש קסדה במיוחד שרוכבים בתוך מנג´ כי יש שם חול וזה לא אמור להפריע בנוסף לעובדה שרוב הנפילות הן לא על הראש לכן כל אחד יעשה מה שטוב לו בנושא בטיחות אני נפעלתי עם ובלי קסדה הבדל לא היה. סתם לא נוח ואפילו מפריע עדיף כובע רגיל לצורך העניין אני רוכב גם במנג´ וגם בטיולים ולפחות לפי החוק שסיפרו לי עליו יש חובה על חבישת קסדה עד גיל 18 אחריי זה כל אחד הוא אדון לעצמו ולוקח על עצמו את האחריות למקרה שהוא נופל מעבר לזה מבחינת חברות הביטוח לאלה מאיתנו שיש להם ביטוחים, אם רכבתם בלי קסדה ונפלתם וקיבלתם מכה בראש לדעתי ביטוח לא יכסה את ההוצאות ואת כל מה שנלווה לעניין כי לא פעלתם בצורה בטיחותית כמו ברכב שלא נוסעים עם חגורה

אנחנו דובקים בחוקים..

בערך. עד גיל 18 חובה לרכב עם קסדה! כי אחרת הביטוח לא משלם וזה נגד חוקי ההתאחדות. מגיל 18 זה לבחירה. אבל תמיד עולים ככה לסתם בלי קסדה שמקררים סוס או שעולים רק לשניה, בעקרון כל אחד צריך להחליט איך נוח לו

פרסה

New member
זה לא חוק

זה לא חוק אבל בתחרות אתה נפסל (לפחות בווסטרן) הביטוח שלנו מחייב עד גיל 12 וזה צריך להייות בחתימת ההורים דעתי על הקסדות כבר נאמרה קרא לי לאפעם שקסדה נפלה לי מהיד והוא נסדקה ככה שהם לא שוות כלום אולי בתחרות קפיצות כי אז אתה באמת יכול לעוף בלי שליטה לאן אתה נופל ואיך וגם רוב הנפילות אתה לא נופל על הראש וצריך לדעתגם איך ליפול כמו שלומדים איך ליפול בג´ודו בלי להיפגע

vet

New member
צר לי לאכזב אותך אבל

למרות שאני נכנס לרחרח מה קורה בפורום כל יום אני מוצא אותו משמים למדי רוב הזמן. וכשכך, ובגלל שהכתיבה גוזלת זמן רב והענין שאני מרגיש שאני מעורר הוא אפסי, המוטיבציה נמוכה. אבל עם סבלנות יהיו עוד נושאים...

אז"ש!!!

לא יודעת מה עם אחרים אבל אני מאוד מעוניינת בכתבות ומידע על כל דבר שאפשר בנושא הסוסים. ואני בטוחה שאם תתחיל לשים כתבות וחוות דעת הם יעוררו דיונים.... ואז הפרום לא יהיה שומם ומשמים כל כך....!

Bla©k ¢At

New member
דעתי- ../images/Emo15.gif

אני נפלתי וקיבלתי מכה חזקה קצת, ולא קיבלתי משהו מיוחד רק בגלל קסדה
, לדעתי כן, לעלות עם קסדה כשעולים על סוס.

ככה....

שאני נפלתי בתחרות נפלתי על הראש עם הקסדה החדשה שקניתי(קניתי חדשה כדי שתהיה לי קסדה בתקן) ואם לא היתה לי הקסדה החדשה בטוח!!! היה לי זעזוע מוח הרבה אבל הרבה יותר חזק! במקרה הזה הקסדה היתה חשובה מאוד מאוד מאוד!!

angel457

New member
אני בעד קסדה וו.....

בחווה שלנו אסור לרכב בלי קסדה.. זה חוק!! וזה הרבה יותר בטיחותי... לפעמים אתה לא שולט על איך שהנפילה שלך תהייה... ואתה לא מספיק לשנות את הדרך שהנפילה שלך תהייה... ובמיוחד בקפיצות הקדה חשוב... למשל היה מדריך בחווה שלנו שעלה לשנייה על הסוסה שסירבה.. והוא הגיע איתה למכשול והיא סירבה לו למכשול והוא נתקע עם הראש בעמוד של המכשול.. והוא פתח את הראש!!(תודה לאל!!! החווה הייתה שמחה שזה קרה לו!!!!!!!!) אבל אם זה היה מדריך אחר זה היה עצוב... וכן הוא לא לבש קסדה...

taz512

New member
ויכוח ישן נושן

ורוב אנשי הפורום כבר יודעים את דעתי. אבל אני אציג אותה שוב. בתור מדריך רכיבה (פעם אחרונה שהדרכתי היה לפני שנכנס החוק של הקסדות) לא הייתי מחייב לשים קסדות. לדעתי קסדות מורידות מהביטחון של הרוכב, פלוס הקסדות לא מתאימות לסגנון הווסטרן ומפריעות. אני לא רואה הצדקה לרכיבה עם קסדה בווסטרן. כל עוד שומרים על כללי הבטיחות אין שום סיבה שבעולם לשים קסדה בווסטרן. טאז, השד והקסדה

הצדקה

"לא מתאימות לסגנון הווסטרן"? כבר צעקו עליך את זה, ואתה מתעקש - קסדות מתאימות לסגנון הלהישאר בחיים, ובפעם האחרונה שבדקתי זה נכלל בווסטרן, באינגליש ובמה שבאמצע ובצדדים. עיתונים מחו"ל (שכן מהארץ אין...) בנושאי סוסים מלאים כתבות על אנשים שאיבדו חברים בתאונות רכיבה, והם באים לספר על החווה שהם הקימו לזכר ועל זה ש"אם הוא היה רוכב עם קסדה, אוי אוי אוי פיטי פיטי"... אז פסדר, ברוב המקרים מדובר באנשים מבוגרים ובוקרים מנוסים שמה שקרה להם זה תאונה שקשה היה למנוע, אבל לא תמיד זה ככה. אי אפשר להכריח אף אחד במערב הפרוע לשים קסדה, וזה בהחלט יפריע לנוף, אבל להזכירך - אנחנו לא במערב הפרוע. כללי בטיחות ואמצעי בטיחות זה קומבינציה. וכמו שאיש חכם אמר פעם - accident will happen. ואיש חכם אחר אמר - better be safe than sorry. עכשיו תחבר. בתור אחת שלולא קסדה לא הייתי כאן היום - אני אומרת שזו עובדה בשטח, שזהו פריט חיוני ובסגנון האינגליש הוא אף חלק ממכלול הלבוש. בטוחני שהווסטרן יבלע את גאוותו וילביש לרוכביו קסדה, למען בטיחותם. בדבר אחד אני מסכימה איתך - קסדות מורידות מהבטחון של הרוכב, אבל לא זה מה שיגרום לתאונה. וכו´ וכו´. אפשר להמשיך עם הטיעונים לנצח - כמו שבכל ענף ספורט לשחקנים יש מגנים במקומות הנכונים, כמו שלא מקלים ראש במה שעלול לסכן חיים, כמו שזה פאקינג קבוע בחוק. עד גיל 18. ואז, כל רוכב בעל ניסיון יכול לקחת אחריות על עצמו.

taz512

New member
תשימי לב

שאמרתי אני מדבר בתור מדריך. ושאני מדבר על התקופה שאני הדרכתי בה, לפני שהחוק היה קיים, כיום אני לא יודע מה אני העשה ברגע שאני אחזור להדריך. אני יודע שעברו לי עשרות רוכבים מתחת לידיים וטפו טפו טפו שום דבר לא קרה, כי אני מקפיד מאוד על כללי בטיחות. אבל אני מדריך ווסטרן, ואני מלמד רכיבה מערבית, ששם אין קסדות לכןאצלי בשיעורים לא היו קסדות. והקטע שזה מוריד את הבטחון חשוב לי מאוד, כי אני מלמד רוכבים להיות רוכבים, לא להיות נמושות, אני לא משחק משחקים, בגלל זה דבר כמו קסדה לדעתי מוריד המון מהביטחון של הרוכב, לכן אני לא רוצה לראות את זה אצלי. אבל שוב אני כנראה הנהג לפי לשון החוק, כי לא תהיה לי ברירה אחרת. טאז, השד והחוקים

horse lover

New member
קסדות

אכן זה לא הדבר הכי נוח בעולם, די מציק, מפריע וכו´, אבל בשביל בטיחות אני מוכנה "לסבול". צריך לעשות מה שטוב ונוח לכם, לכן שכל אחד יחליט מה טוב בשבילו, אבל יש לזכור שאתה לא רוכב על משהו דומם, אלא על סוס, שיש לו בין השאר גם רצונות משל עצמו. אי אפשר להגיד אני מנוסה ויכול למנוע תאונות, כי לא משנה כמה שומרים על בטיחות תמיד צריך לחשוב על הגרוע ביותר, במיוחד אם מעורבים תלמידים שהם ילדים.אני יכולה להגיד בשם עצמי אחרי שהעברתי הרבה שיעורים שאסור להיתפשר על בטיחות, כמה וכמה אם אתה הוא המדריך שאחראי על התלמיד ועל בטיחותו. עד עכשיו לא קרה לי שאחד מתלמידיי נפל, אבל אני לא מוכנה בשום אופן לסכן מישהו אחר, כי בכול זאת סוסים מאוד קל להלחיץ והתלמיד יכול לעשות את זה גם בלי כוונה. אני רוכבת עם קסדה, לא נוח אבל עדיף לי לא לקחת סיכון. רק תחשבו רגע אם כשתהיו מדריכים (גם אלה שכבר) אחד מהתלמידים שלכם יפול ויפצע קשה כי לא שמתם לו קסדה מה הייתם עושה? לא רק מבחינה חוקית אלא מבחינת עצמך, אני לא הייתי יכולה להתמודד עם רגשות האשמה..... נ.ב. אני גם רוכבת ווסטרן ואני מוכנה לבלוע את כבוד "המערב הפרוע" שלי בשביל לא להתמודד עם תאונות קשות ואפילו קטלניות (כל מי שפה יודע שזה יכול לקרות עם סוסים) בגלל משהו פעוט ופשוט כביכול; שלא שמתי קסדה או עלי או על תלמידיי!

taz512

New member
אני עושה את השיקולים שלי

תועלת מול רווח, ואני לא רואה תועלת מספיקה בקסדה, אני בוטח בכישורי הדרכה שלי, ואני מחזיק את התלמידים שלי קצר, ככה שאני מוריד את האפשרות לתאונות למינימום האפשרי. אם יקרה משהבו אני החייה אם עצמי טוב מאוד, כי אני עושה את השיקולים שלי. בקסדה אני לא רואה מספיק רווח. אם עד עכשיו רכבו אלפי ומליוני רוכבים בלי קסדה והסתדדרו אם זה גם אני וגם התלמידים שלי יכולים. טאז, השד וההדרכה

horse lover

New member
תעשה מה שאתה חושב

אבל עם תלמידים שלי אני לא לוקחת סיכון, אני לא חושבת שזה פייר בשבילם ולא כולם מכירים מספיק את הענף בשביל לבקש קסדה אז זאת אחריות שלנו. כמה טוב שתהיה אתה לא יכול, פשוט לא יכול לקרוא מחשבות של סוס, ואם תהיה פעם שתשים ילד בן 7 על סוס והסוס יבהל ויפיל אותו (בלי קסדה) אני לא מקנאה בך...תחשוב על זה. בקשר לעצמך זה סיפור אחר, כשאני אגיע לגיל 18 גם אני אפסיק לרכב עם קסדה אבל עד אז אני דובקת בחוק.

shaililo

New member
זה דיי לא בטיחותי מה שאתם מצגים כאן

אני לא עליתי מעולם על סוס בלי קסדה... אתה לא יכול לדעת מה יקרה, אין שום דבר צפוי... מישהו כאן אמר שהקסדה נפלה לא מהיד ונסדקה וזה אומר שהיא גרועה. זה לא נכון, אתה צריך לדעת לבחור את הקסדות, יש באמת סוגים גרועים אבל הקסדה שומרת על הראש שהוא החלק הכי חשוב שצריך לשמור עליו. וגם לא מדברים על יפה או לא יפה, קסדה שומרת עליכם ועל הראש שלכם וזה חוק ללבוש אותה עד גיל 18.

אני חושב...

שכל רוכב צריך להחליט לעצמו אם הוא ירכב עם קסדה או בלי!!! אצלנו בחווה חייבים לרכב עם קסדה עד גיל 18 ולפי דעתי צריך לרכב בלי קסדה כי אם נופלים על הראש הקסדה לא ממש תעזור היה לנו מקרה בחווה שאחת נפלה מסוס בטיול ונגררה אחרי הסוס והקסדה לא בדיוק עזרה לה!!!

horse lover

New member
יודע מה

תחשוב מה שתרצה אני לא מנסה לשכנע, ואני לא יודעת מה קרה לזאתי שנפלה ונגררה (אני מקווה שהיא בסדר) אבל תסכים איתי שלא כל הנפילות כרוחות בלהיגרר אחרי הסוס, ובכול זאת אתה לא חושב שהקסדה כן קצת הגנה עליה? בלי קסדה במצב כזה אפשר להיחתך ממשהו על הריצפה ואם הסוס חס וחלילה מביא בעיטה אחורה הקסדה לפחות קצת "מרככת" את המהלומה. עדיף משהו מכלום. שוב אני לא רוצה לשכנע, תעשו מה שאתם רוצים אתם אחראים לעצמכם. איפה שאני רוכבת עד גיל 18 רוכבים עם קסדה, לפי דעתי זה טוב, תגיעו לגיל 18 תרכבו בלי. זה מה שאני אעשה.

צודקת

בטיולים איפה שיש אבנים אפשר ואפילו כדאי לרכב אם קסדה אבל במגרש יש הרבה חול אז לא ממש חייבים לשים קסדה אבל זה תלוי ברוכב ובסוס נגיד אם גיזמו אני יכול לרכב בלי קסדה בלי אוכף ובלי מתג כי אני מכיר אותו מספיק טוב!!!

למעלה