"אנרכסטים נגד הגדר"

the mnm factor

New member
"אנרכסטים נגד הגדר"

חסמו עם גדר תיל רחוב בת"א בפעם השניה החודש. מה אתם אומרים על זה? אני אישית מאוד התעצבנתי- מהמון סיבות: 1. חשבתי שהרעיון של אנרכיה הוא שכל אחד עושה ככל העולה על רוחו כל עוד הוא לא פוגע בחופש האחר... האם זה בסדר לוותר על האידאלוגיה הבסיסית הזו כדי להוכיח משהו? 2. דברים כאלה רק יוצרים אנטגוניזם ציבורי בהקשר של אנרכסטים, אנרכיה ומכלילים גם על השמאל- דברים כאלה רק מזיקים לשמאל הישראלי ונותנים לימין תירוצים ל"אלימות שמאלנית". תקראו קצת את הטוקבקים ותבינו למה כרגע אני לא יכול לגבות את האנרכסטים נגד הגדר- למרות שכמובן אני מסכים איתם ברמת העקרון.

yoory

New member
רעיון חכם, פעולה לא.

אני באופן כללי די נגד אנרכיזם, אבל זה דיון שונה.... הרעיון להוציא את התלאביבים מהבועה היה די חכם, אבל רק בתור רעיון. ברגע שמוציאים רעיון כזה אל הפועל, אותם אנשים שנתקעו בכביש לא יחשבו "רגע, אני מרגיש כמו הפלשתינים, די לכיבוש!", ממש לא. מה שהם יחשבו יהיה "סעמק, מה המפגרים האלה רוצים ממני?"... פעם הבאה נסו לחשוב על התגובות שזה ייצור...

ערב רב

New member
בואו ננחש כמה מהם הוכו ע"י המשטרה

כמה נעצרו וכמה יישבו בכלא כמה שנים. אה, אופס, הם לא 'כתומים'..

לא בדיוק.

אנשים כמו לב לבייב כבר הפסידו הון תועפות בגלל פעילות הארגון. רוב הפעילות של הארגון לא מכוונת למעשה נגד הצבא, אלא נגד הגדר. וזאת מאחר ותוואי הגדר בהרבה מיקומים הוכח כמשרת אינטרסים של כרישי נדל"ן ולאו דווקא בטחוניים. ומעבר לכך, דובר במשטרה (לא שאני לא טוען שאין קשר הדוק, אבל הוא לא בדיוק משחק לטובתנו), שבכמה וכמה הזדמנויות הראתה שאין לה בעיה להפעיל אלימות קיצונית כנגד האנארכיסטים (גיל נעמתי וכו'). לא זכור לי שהמשטרה ירתה לאחרונה באף "כתום" כדור חי, גם לא גומי. לא זכור לי שהיו אחד- עשר הרוגים בהפגנות של הכתומים. גם מספר הפצועים בעמונה לא מתקרב למספרי הפצועים בהפגנות נגד הגדר. ובכלל, הבורטאליות המשטרתית בעמונה היא למיטב זכרוני המקרה היחיד של שימוש בכח מופרז באופן מובהק נגד כתומים (תקן אותי אם אני טועה) בעוד שקשה להגיד דבר כזה על ההפגנות נגד הגדר. ובכלל, איך הגענו לתחרות של "אנחנו מסכנים יותר"?

ערב רב

New member
השמאל הקיצוני הוא בשר מבשרה

של הבועה התל-אביבית, בעוד שנוער הגבעות בבירור לא. לכן זה נראה לי מובן מאליו מי כאן קרוב יותר לאליטות, גם אם יש אי אלו מעשירי ישראל שהם דתיים או ימנים (ואפשר לספור אותם על אצבעות כף יד אחת). אין ספק שהשלטון הפעיל יותר כח כלפי השמאל הקיצוני (עם ובלי הכללת ערביי ישראל) מאשר כלפי הימין הקיצוני, אבל באשר לשאלה האם לגבי מעשים זהים התגובה הייתה חמורה יותר או פחות, הרי שלדעתי התשובה ברורה - החמרה עם הימין. אבל זה כנראה באמת נתון לוויכוח.

כמה נמוך ניתן לרדת?...

דמוגוגיה ופרובוקציות בגרוש הם כנראה מומחיות של ה"אנרכיסטים" עכשיו נראה שהם משווים בין תושבי השטחים לתושבי תל אביב...כאשר תושבי תל אביב יוציאו פיגועי התאבדות אז ורק אז יהיה ניתן להשוות בין האוכלוסיות, שלא ידברו לי על "חופש תנועה", לטרוריסט לא כתוב על המצח טרוריסט, וכן הטרור כאן הוא עם כתובת והוא ערבי-פלשתיני, אז כן, אם כל הצער חופש התנועה הפלשתיני נפגע וימשיך להיפגע, כידוע, תפקידו של צה"ל הוא לא להיות בסדר עם כולם, תפקידו לשמור על אזרחי ישראל בקנאות. זה ללא קשר לעובדה שאני מתנגד לשיקולים שאינם ביטחוניים נטו שיקבעו את תווא הגדר, ככה שניתן לומר שאם תוואי הגדר בביליעין הוא לצרכים אחרים מלבד ביטחון אז אני מתנגד להם.

מפתיע אותי

שאתה בוחר להתיחס לפעולה כל כך חד- פעמית ומיוחדת כאלימה ונוראית כשברור שהאלימות האמיתית נעשית ע"י הצבא הישראלי, בחסימת כבישים רבים מאוד בגדה, בבניית גדר בלתי חוקית בפני החוק הבינ"ל,בדיכוי ההתנגדות, בהשתקת המאבק ועוד ועוד. האם אתה באמת מאמין ששום מטרה לא מקדשת אף עמצאי? אמת, אחד העקרונות הבסיסיים של האנארכיזם הוא החופש, שגורס שלכל אדם יש הזכות לבחור בין האפשרויות העומדות לפניו ולפעול כאוות נפשו כל עוד הוא לא פוגע באחרים, אבל אין זה אומר שכל האנארכיסטים פציפיסטים, או שכולם מאמינים (כמוך?) שחסימת רחוב שולי בת"א למספר שעות במקרה הגרוע היא מעשה נורא על רקע ההתעללות חסרת הפשר בחופש התנועה של פלסטינים. אני, אגב, עומד בהתלבטות לגבי הפעולה הזאת. מצד אחד אני מאמין שהעלאת המודעות לסבל היום יומי בשטחים היא חשובה, ומצד שני אני מאמין שהפעולה החטיאה את מטרתה בכך שהפריזה במקום שנתנה לאנטגוניזם ולהתייחסות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

[אורן]

New member
הפעם אני דווקא מסכים איתך

הבעייתיות היא במעשיות. האנשים בארץ לא מספיק בוגרים לקבל זאת בהבנה וחבל, ולכן אולי הפעולה לא נכונה. אבל ודאי שהמטרה כאן (הפסקת ההתעללות המתמשכת בפלשתינאים) מקדשת אמצעים מסוימים. לא כל אמצעי (למשל, לא אמצעים שעלולים לגרום לנזק ממשי פיזי לאנשים) אולם "הטרדה" של כמה תושבים בתל-אביב כדי לנסות לגרום להם להבין איך חיים בצד האחר (למרות שזה אפילו לא מתקרב לכך) היא בסדר גמור, במיוחד כי רוב התושבים האלה כנראה הצביעו למי שבעד להמשיך בהתעללות הזו (ומי שלא, יקבל פעולה כזאת בהבנה, יש להניח...).

omer142

New member
אני לא יודע אם רעיון חסימת הכביש

היה נכון או לא. אני יודע שלדעתי אנראכיה לא תוכל להתקיים, תמיד האדם ירצח,יגנוב ויפר את חופש האחר. אני גם לא חושב שתוכל להתקיים חברה ללא משטר כולשהו וחוקים.

orvegan

New member
אממממ

קודם כל באנרכיסטים לא כולם אנרכיסטים ... אבל זה לא קשור... בכל מקרה אני לא מסכימה עם מה שאתה אומר... קודם כל זאת פעולה בשביל להערות לתל אביבים הבועתיים האלה מה זה שהם לא יכולים לעבור כמה שהם לחוצים קצת הרגשה של מחסום/גדר... להגביר מודעות הגדר לא הייתה שם כל כך הרבה זמן... ואוי לא אז בן אדם שתורם לכיבוש ופוגע בחופש של אחרים יתעכב בחמש דקות איזה מסכן הוא ממש רחמים שמנסים לפוצץ לו את הבועה!... תעשה לי טובה גם עצרת רבין סוגרת כבישים אז לא נעשה את עצרת רבין כי היא פוגעת בחופש התנועה?!

the mnm factor

New member
את מפתיעה אותי בטיעונים שלך

"הראתם לת"א הבועתיים האלה"? את מבינה כמה מגוחך זה נשמע? את רוצה להראות להם את הסבל הפלשתיני? קחי אותם לגדר- תצלמי תמונות משם ותראי את זה בגדול... לשים מחסום בשדרות רוטשילד? מה השגת בזה? נראה לך שיבוא התל אביבי- יתקבע במחסום ויגיד "וואו! עכשיו הבנתי את סבלם של אחיי הפלשתינים- הבה נעשה משהו בנידון"? מה שקרה זה שאותו תל אביבי התעצבן כי מבחנתו זה לא מגיע לו, בדק מי עשה את זה ועכשיו הוא בטח שונא את אנרכסטים נגד הגדר- ודי בצדק למען האמת. ההשוואה לעצרת רבין אפילו יותר מגוחכת... את העצרת מתאמים עם גופים ממשלתים, מארגנים מראש ומודעים על חסימת הצמתים מראש... מה זו ההשוואה הזו?

למעלה