אנרכיזם

lithium1914

New member
זאתדי המטרה, לא?

המטרה\עיקרון באנרכיה הוא לא שכל העולם יתפלג לקבוצות קטנות, כמו בפיאודליזם, רק בלי הסמכות העליונה?

manic_subsidal

New member
המממ

לא חשבתי על זה האמת אבל בכל מקרה.. .זה עדין דיי מסריח אני רואה אנרכיה יותר כמו the plan - nofx "i dont fuck with you, you dont fuck with me " כל אחד פשוט חיי את החיים שלו... לא בקבוצות.. אחרת מה הטעם? בכל מקרה כל קבוצה תכפה את עצמה על השניה... ומה שאתה אומר.. .בקשר לפאודליזם בלי סמכות עליונה.. זה יותר מזכיר קומוניזם

eb182

New member
הרעיון באנרכיה

זה שיהיה שיתוף פעולה בין האנשים ושאף אחד לא ינצל אף אחד האנרכיה היא לאו דווקא נגד דמוקרטיה היא יותר נגד קפיטליזם ששולט בכל העולם בלי קשר לדמוקרטיה או לא

אישית

אני מעדיף דיקטטורה שבה השליט הוא בנאדם מבריק שרוצה את טובת המדינה. אבל הוא יהיה מוגבל ע"י העם. משו מפוברק בין דיקטטורה לדמוקרטיה. בלי מפלגות כי זה שחיתות מסריחה. הגמד

Chen PunKuki

New member
ותן לי לנחש....

אתה גם בטוח שהשליט המבריק שרוצה בטובת המדינה במקרה שלנו הוא... אממממממ אתה?

חחחחח איך ידעת ? :)

סתם בסה"כ לכל שלטון יש יתרונות וחסרונות. אבל אנשים תמיד יהיו טיפשים ויהרסו הכל אז חבל :) הגמד

xero1

New member
לא אמרתי את זה

אבל מה שהגמד הלוחם אמר.. יש משהו בדבריו. אני אישית, בטח אמות אחרי איזה יומיים ומשהו אחרי שתתחיל אנרכיה. האמת שאני שאם לא אנרכיה, אז דמוקרטיה זה גם לא כזה רע, אבל מי שנימצא ומנסה להגיע לשלטון אצלנו, ומנצל את הדמוקרטיה לרעה, זה לא משהו טוב.

manic_subsidal

New member
הגמד הלוחם...

לא זוכר באיזה מקום זה היה עם זה היה ב שיעורי אזרחות או היסטוריה מורחב... אבל דיקטטור מושלם שדואג לעם שלו ונותן לו עושר ומסדר לו הכל שהכל יהיה מושלם והכל טוב שמח ומאושר כל זה טווב ויפה אבל יש תאוריה ( שאני אישית מסכים איתה) שיוצאת נגד ה " דיקטטור המושלם " עצם העובדה שאותו דיקטטור מושלם מספק לעם את כל מה שהוא צריך וכולם שמחים ומאושרים יוצר ניבון של העם , והאנשים יפסיקו לחשוב בשביל עצמם והאנשים יהפכו להיות בורים, חסרי פיתוחעצמי חסרי שאיפות בחיים חסרי רצון להתקדם הלאה וחסרי אישיוית כי לא יהיה להם לשם מה להתאמץ ולשם מה להתפתח

מה פתאום ??

אמרתי שילוב של דמוקרטיה ודיקטטורה. יש חופש בחירה. אנשים תמיד ירצו לחיות טוב יותר וישאפו ליותר. חוץ מזה כשיש השכלה חינם ודחיפה מצד המדינה להצליח אנשים לא יהיו בורים. הגמד

lithium1914

New member
אני לא ממש מסכים.

כשיש למה לדאוג, אנשים עוברים לפנאי, ורק פנאי. ונהיים שמנים בתהליך. עיין-ערך ארצות-הברית.

lithium1914

New member
אני לא ממש מסכים.

כשיש למה לדאוג, אנשים עוברים לפנאי, ורק פנאי. ונהיים שמנים בתהליך. עיין-ערך ארצות-הברית.

eb182

New member
זה לא דיקטטורה

זה פשוט דמוקרטיה בלי מפלגות הרי גם בשלטון דקטטורי יכולה להיות מפלגה אחת שתומכת כמובן במנהיג הבעיה היא שלא נראה לי שיש בנאדם שיכול לבד לקחת על עצמו מדינה שלמה

cider IS great

New member
השלטו הכי טוב

הוא שכול האנשים יתפרקו לקהילות ויהיה שם דמוקרטיה ישירה כמו ביוון זה הסוג הכי טוב של שלטון

הלשטון הכי טוב

הוא לדעתי כשכל בן אדם שולט על עצמו ולא על שום בן אדם אחר, לא יודע הקטע הזה שגם ההורים,המורים,הממשלה וכו´ אומרים לך מה לעשות הוא לא יודע לא הגיוני, כאילו מה נולדתי כדי שאני יחיה לפי מה שאנשים אחרים רוצים, ועוזבו את הממסד אפילו ההורים שלי, כאילו או קי תודה שהולדתם אותי אבל די, שלא נדבר על ההורים האלה שברגע שהבן שלהם לא ילד טוב ירושליים הם הורסים לא תחיים, מזל שלי זה לא ככה... ובקשר לאנרכיה, זה נחמד אבל קשה להשגה, כאילו מישהו שיש לו כסף והרבה יבחין בהזדמנות ואם הוא יירצה אין לו בעיה להקים איזה קבוצה שתשלוט נניח בתל אביב וככה זה יהיה בכל העולם.... אגב אחלה דיון....

lithium1914

New member
שלטון טוב זה דבר יחסי.

אין שלטון שעדיף לכל. לכל פלג בחברה יש סוג שלטון שעדיף בשבילו. אבל אחרי מחשבה קלילה, הגעתי למסקנה שככל שאתה יותר גבוה במעמד הכלכלי, ככה יש לך גמישות יותר גבוהה לאיזה שלטון יהיה עדיף לך. זאת-אומרת, לעשירים יהיה הרבה יותר קל להתאים לשלטון אקראי מסויים מאשר לאנשים במאיון התחתון של החברה מבחינה כלכלית.

eb182

New member
בקשר להורים

ילדים לא יכולים ישר כשהם נולדים לעשות הכל לבד ולשלוט על עצמם ובשביל זה יש הורים אבל כמובן יש הורים שקצת יותר מדי שולטים בילדים שלהם ומצפים מהם ליותר מדי ובמיוחד כשהילדים כבר בני טיפש עשרה הם לא מבינים שיש החלטות שהילד יכול לעשות בלי עזרתם למזלי הורים שלי די סבבה ובגלל זה אני מכבדת אותם יותר ממה שילדים אחרים שאני מכירה מכבדים את ההורים שלהם

למעלה