אנרכיזם

xero1

New member
אנרכיזם

(אני סתם שואל כי מעניין אותי, אל תתחילו) - בשיעור היסטוריה, כשהיה משעמם, הסתכלתי סתם בהגדרות של הספר בסוף, וראיתי הגדרה של אנרכיזם, כתוב שם שיש כאלה שרוצים להפיל את השלטון בעזרת אלימות וכיפוף החוקים, ויש את האנרכיסטים הלא אלימים, שלא מצייתים לחוקים ולשלטון בצורה לא אלימה, שעושים את זה בשקט דהיינו. מה דעתכם?

R E D E V I L

New member
זה לא נראה הגיוני

בגלל שאם אתה מתנגד לשלטון בשקט ומנסה להפילו, השלטון מתחיל להפעיל כוח עליך ואז אין לך בררה חוץ מלהחזיר לו בכוח.

firerez

New member
אבל...

אתה יודע מה שלא הולך בכוח או הולך במוח או בעוד יותר כוח ...

eb182

New member
לא מדויק

כאילו זה נכון אבל הם מגדירים יותר את מה שאנרכיסטים עושים ולא למה הם עושים את זה והאת האידיאולגיה של האנרכיה שזה בעצם מה שהם צריכים להגדיר

AFIreinside

New member
אוקייי

אוף נו הבנתי את זה!! אבל מה אתה רוצה שאני יגיד לך?? נכון מאוד זהו

AFIreinside

New member
אוקייייי לא חשוב

עכשיו הבנתי מה אתה רוצה (אחרי שביקשתי עזרה מאמא...) הממ בעיקרון אם רוצים להפיל את השלטון חייבים להשתמש גם בכוח..כי לא יעזור לך רק לשיר על אנרכיה או לדבר על זה..חייבים גם לעשות משהו בשביל זה. אבל לא בהגזמה כי אז סתם מעצבנים את כולם וזה לא יעזור בקיצור..צריך בכוח אבל לדעת איך זהו

cider IS great

New member
תלוי

כוח מוחלט בחיים לא יפעל מוח מוחלט גם לא צריך שילוב של שניהם ההפלה הסופית של הממשל תיהיה בכוח וזה ברור אבל לפני זה בשביל לקוממם את העם נגד הממשל צריך להשתמש במוח

manic_subsidal

New member
אם אנריכסטים פועלים בשקט

בלי להפריע לאף אחד זה לא בדיוק אנרכיה... זה פשוט יישום מוחלט של דמוקרטיה במידה ולא עוברים על חוקים של המדינה כאילו אני בטוח שאותם " אנרכיסטים שקטים " לא מפגינים בכח ולא עוברים על חוקים של המדינה... אחרת הם לא היו שקטים זה בטח סצם אותם אנשים שחיים יום יםו ולא מצביעים... כאילו אני רואה כדמוקרטיה יישום של החלום האנרכיסיטי רק ... שזה לא אנרכיה כאילו מה כל הקטע של אנרכיה (ושוב זה לפי דעתי) שכולם יחיו איך שבא להם.. מה שמונע מזה ש בדרך כלל מה שיקרה זה שאנשים מסוימים במצב כזה ייקחו שליטה על אנשים אחרים וייכנסו להם לחיים בעזרת כח ואלימות והקטע בדמוקרטיה שזה בעיקרון אותו מטרה (שכולם יחיו בשקט וטוב אחד אם השני) רק שבדמוקרטיה שומרים שלא ישטלתו אחד על השני.. תוך כדי שליטה על כולם או משהוא כזה רגע.. מה אני מזיין את השכל? מה שאני מנסה להגיד זה ש סביר להניח שאותם אנרכיסטים שקטים לא מפריעים לאף אחד אז לאף אחד לא אכפת *ורק רציתי להוסיף שאני לא מצדיק או בעד דמוקרטיה... אני עדין בעד אנרכיה והחלום האוטופי שלה כן אני מזיין את השכל?! אז מה אתם לא חייבים לקרא

אני לא אנרכיסט אבל

נראה לי שהרבה יותר כדאי לחתור בשקט מתחת לממשל ואז להפיל אותו מאשר סתם ללכת להרוס דברים , לעשות מחאה ובלאגנים. הגמד

eb182

New member
נכון

כי אם הורסים דברים וכל זה אז אף אחד לא יקח אותך ברצינות ואז מתפתחים סטריוטיפים שגויים על אנרכיה ועל אנרכיסטים

xero1

New member
זה מה שניסו להעשות מזמן מזמן מזמן

האנרכיסטים הראשונים, לא? קראתי את זה פעם באיזה אתר...

manic_subsidal

New member
לחתור בקשט מתחת למשטר ?

כדי להגיע לאנרכיה?! מה ז"א ? תסביר את עצמך, אני פשוט לא רואה איך זה יכול לעבוד ...

כן , למה לא?

לשכנע לאט לאט בשוחד/מרמה/השתלטות דרגה דרגה בלי לעשות רעש כדי שיגלו אותך . יותר יעיל מאשר לצאת לרחוב ולהרוס תחנות אוטובוס. הגמד

manic_subsidal

New member
בשוחד/מרמה/השתלטות"?

" השתלטות " ? ממש שקט... גם שוחד ומרמה זה לא הכי הכי שקט אני מתכוון כאילו ... אני אישית ברגע זה מעדיף דמוקרטיה ... עד כמה שהיא מחורבנת... אנארכיזם לדעתי זה חלום אוטופי כי ברגע שתהיה אנרכיה.. ואיך שהמצב היםו פשוט יקומו אלפי מאפיות ( מפיונרים כאילו לא כאלה שעושים בהם לחם) בינתיים .. בינתיים .. תן לי עוד לחשוב קצת בקשר לזה

למעלה