אנרכיה

עז

New member
אנרכיה

Anarchism Longmans English Larouse The political theory that individual freedom should be absolute and that all government and law is evil. Capitalism and private property wold be abolished and be replaced by voluntary (From Greek anarchos, without government) התאוריה הפוליטית, חופש הפרט צריך ליהיות מוחלט ושכל שילטון וחוק זה רע. קפיטליזם ורכוש פרטי צריך להתבטל ובמקומו צריך לבוא שיתוף פעולה מרצון (מיוונית אנרכוס, ללא שלטון) The Hutchinson Encyclopedia Political belief that society should have no government, laws, police, or other authority, but should be a free association of all its members. It does not mean "without order", most theories of anarchism imply an order of a very strict and symmetrical kind, but they maintain that such order can be achieved by cooperation. Anarchism must not be confused with nihilism (a pure negative and destructive activity directed against society); anarchism is essentially a pacifist movement. אמונה פוליטית, החברה צריכה להתקיים ללא שלטון, חוק, משטרה, או סמכות אחרת, אלא צריכה להיות חברה חופשית של כל מרכיביה. המשמעות זה לא "ללא סדר", רוב התאוריות של אנרכיזם רומזות על סדר ברור וסימטרי, אבל טוענים שסדר כזה יכול להיות מושג על ידי שיתוף פעולה. לא צריך להתבלבל בין אנרכיזם לניהיליזם (פעולה שלילית והרסנית נגד החברה), אנרכיזם ביסודו הוא תנועה פציפיסטית.

שריר

New member
אני חייב להגיד יפה שהצלחת לכתוב

כזה דבר בשעה כזו מאוחרת

עז

New member
תודה על המחמאה

שעה מאוחרת זה עיניין של הגדרה, בין שהשעה כעת לשעה שאלך לישון יש לי בערך עוד 5 שעות. חוץ מזה חשוב לי (מאוד) שהאנשים לא יחשבו שאנרכיסט זה משהו שהוא לא. באופן כללי חשוב לי שאנשים ישתמשו במילים בצורה יותר נכונה. דוגמא: פילוסופיה, נתפסת כמילת גנאי (במקום ברברת ...) ואילו המהות שלה היא אהבת ידע.

Cheetah

New member
פילוסופיה- שאיפה לחכמה מוחלטת

מדובר בניסיון להשיג חוכמה אלוהית. אם אתה כבר מדבר על המהות של המילה

עז

New member
פילוסופיה

פילו = אהבה סופיה = ידע אהבת ידע לא קשורה כלל לאלוהים, כיוון שאלוהים לא קיים חוכמה אלוהית=0

Cheetah

New member
פילו= שאיפה,

סופיה- חכמה מוחלטת/אלוהית מאיפה אתה מקבל את הלטינית שלך, אצלי ההגדרה כתובה באחת המסות של אריסטו. וכתבתי לך תגובה על ההדרה של אנרכיה וזה נמחק!@

Cheetah

New member
תראה

תראה תראה תראה (הודעה משוחזרת) ניהיליזם, מדובר בשלילת ממוסכמות השלטון, והיו עשרות תנועות ניהיליסטיות שונות בהסטוריה של העולם המודרני. כמו לדוגמא התנועה הניהיליסטית שהייתה ברוסיה במאה 19, שהתנגדה לצורת הלשטון שגרמה להפרשי מעמדות עצומים ברוסיה. הייתה לתנועה אידאלוגים מוגדרים מאוד ואמנה מוגדרת, הם לא היווה כל כך פעולה שלילית והרסנית בטח שלא נגד החברה. אנרכיזם, ברעיון הטהור מדובר כאן באי סדר וקיום חברה ללא ממסדים שלטוניים, אתה אולי מדמיין בזה גם רמיזה של "סדר ברור וסימטרי", זה הוספה שלא נובעת ישירות מההגדרה. ד"א אני רואה את עצמי אנרכיסט כי אני שונא ממסדים ואני שואף להתקיים בלעדים. אבל אני לא ישלה את עצמי, בסבירות של קיום האוטופי של חברה אנרכיסטית שלמה "בעלת סדר ברור וסימטרי" שכוללת יותר משני אנשים, ושורדת יותר משתי שניות. זה אגדה ולמרות שאני רוצה זה עדיין יישאר אגדה. נב בהודעה המוקרית כתבתי הסבר ארוך למה הסבירות לקיום של אנרכיה כזאת, היא שואפת לאפס אבל ההודעה נמחקה ואני כבר מתעייף, בפעם אחרת. אולי אני יכתוב בכל זאת כמה משפטים על זה. תדמיין את סדר יומו של האדם הממוצע החיי באנרכיה... תדמיין את סדר יומו של אדם אחר לא ממוצע... תחשבו על אנשים שאתה מכיר... חיים באנרכיה... תחשוב... (אני סומך עליך שתמצע בכל מקרה דרך להעלים מעצמך את חשיבות הנקודות האלה, אני דיי בטוח שאני לא יצליח לשכנע אותך, החלטתי גם לא לנסות שוב, זה החלטה שלך האמונה שלך, ואין כאן מקום לויכוח הגיוני)

למעלה