אנרגית הצ'י

isaacl

New member
ואולי אני אנסה

לדעתי הבעיה טמונה בשאלה שלך. אתה מנסה להתחקות אחר כוח, אחר עצמה נסתרת, שלכשתשיג אותה תוכל לפעול טוב יותר עם עצמה זו ממה שמשיגים אחרים בחדר כושר. צ'י איננו כוח מדיד אלא דרך. אם תקשיב לגופך, תנסה להפעיל את כוחך רק אחרי שתתן לכוח הכבידה לפעול, לתנועת בן הזוג, לתנועה שכבר קיימת בך, זה הוא צ'י. הצ'י טמון בשילוב הנכון של הכל. בתחושת הסביבה שלך, במודעות שלך לעצמך. אמץ לך אמנות לחימה ונסה להקשיב לה, ואז כעבור מספר שנים לא רב לא תשאל את השאלה הזאת עוד. (מתנצל על הפוזה הזו של המורה שנטלתי לעצמי). יצחק

זה נמצא בנוסטלגיות. זה אמור לתת לך

מושג כמה פעמים השאלה נשאלה כבר. אין לי סבלנות מרובה לאנשים שמצפים לקבל הכל טחון ולעוס. טיפת מאמץ - בדיקה מה יש במאמרי וקישורי פורום זה בלבד, לפני שהשאלה נשאלה, היה חוסך חזרה נוספת מיותרת.

למי שאין כוח לענות, שלא יענה

כבר דיברנו בנושא רבות. מי שוותיק בפורום בטח כבר מיצא את כל הנושאים וקיבל תשובות לכל השאלות אבל הפורום הוא דבר דינאמי. למה אי אפשר להבין ולקבל את זה שתמיד יש אנשים חדשים ותמיד ישאלו שוב ושוב אותן שאלות? מי שלא מתאים לו לענות ו/או למי שזה נראה מתחכם (גם אם זה לא) שלא יענה!!! וחוצמזה, לא יזיק לאף אחד לגדל קצת סבלנות וסובלנות. שיהיה בהצלחה

WhiteBear

New member
מה שמעלה את השאלה ששאלתי את עצמי

איך זה שמורים מצליחים לענות לאותם השאלות שוב ושוב, תשובות דומות, מבלי להישמע שזה נימאס להם
אולי הם קורצו מחומר כזה. אולי הם סבלניים. אולי יש להם סיבה טובה להמשיך לענות. אולי כיף להם לשמוע את עצמם. מי יודע. אני יודע ששמעתי את המדריך שלי, ואת המורה שלו, עונים על שאלות דומות שוב ושוב באותו האופן, ועדיין ניראה שהם מאד סבלניים כלפי השאלה, מבלי לומר "מה, איך אתה לא יודע ?!". וזו כמובן לא נזיפה בדלית, היות שבאמת מערכת אינטרנטית היא שונה, ומעצבן ליפעמים ששואלים שאלה שמופיע ב-FAQ...

קוזושי

New member
מי אמר שלא נמאס להם?

אני מכיר כמה מאמנים שנמאס להם והפסיקו לאמן, אני מכיר גם הרבה אנשים שהגיעו לרמה מאד גבוהה והפסיקו בשלב מסויים להתאמן, יש מהם שמגיעים עוד מדי פעם לאימונים מראים לכולם שלמרות האימונים שלהם הם עדיין לא למדו כלום ונעלמים שוב.

קוזושי

New member
המבחן האמיתי למה?

אני לא חושב ששייך מבחן אמיתי, יש כאן אנשים שהתאמנו, נהנו מזה והגיעו להישגים, ובשלב מסויים פרשו. הם בטוח קיבלו משהו מהאימונים וייתכן אפילו שהם מתגעגעים לאימונים שהיו להם פעם. אבל לא לכולם יש דרך או אפשרות להתאמן בצורה סדירה ולכן הם כבר לא מתאמנים. יש גם מאמנים רבים שכבר לא מתאמנים, הם נשארו באמנות הלחימה כי זוהי הפרנסה שלהם, גם הם לא עברו את המבחן האמיתי? אין ספק שאפילו מי שלא פורש, משנה את סגנון עבודתו במשך השנים. וזה לא בגלל שבעבר הוא התאמן בצורה לא נכונה, אלא בגלל שהיום במצב הגופני והמנטאלי שלו מתאים לו יותר להתאמן אחרת, יש כאלו שמסיבות שונות הגיעו למצב שלא מתאים להם להתאמן, ואני לא חושב שזה בגלל שהם נכשלו במבחן כל שהוא.

Tonjin

New member
מה גם שאם המבחן האמיתי הוא מבחן

הזמן, כנראה שכולנו נכשל בסוף.... אני לא חושב ש'מבחן' זו המילה הנכונה

Tonjin

New member
אתה בודאי רואה את ההבדל בין

לענות לתלמיד שלך שאתה מלווה לאורך שנים ומקווה להמשיך ללוות הלאה על שאלות שנשאלו בעבר במסגרת עיסוק שאתה אוהב ובחרת בו כדרך-חיים לבין לענות ל'עובר-אורח' על שאלה שנשאלה מיליון פעמים בעבר ושהוא היה יכול לברר אותה בעצמו במאמץ מזערי... לדעתי, זה ההבדל העיקרי - מה גם שכפי שענו לך כבר, ישנם אנשים רבים שבכל זאת נשחקים, השאלה האמיתית לדעתי היא מה עושים כדי למנוע את השחיקה הזו?

wrestler

New member
טאי צי

האם בעזרת אימוני טאי צי אני אוכל להישתמש עם הצ'י שלי כמו שהסינים(לישבור כל מיני דברים או להיעזר בצ'י במכות)?

orii

New member
הדרך לשבור דברים

על פי עקרונות הטאי צ'י, לדעתי, זה עם פטיש. התוצאה הטובה ביותר עם המאמץ הקטן ביותר. אם אתה רוצה ללמוד דברים אחרים אז שווה לחשוב על טאי צ'י.

למעלה