אנרגיות

miu888

New member
אנרגיות

שלום, אני לומד קונג פו שאולין רק חצי שנה בערך ומכוון שלא לומדים על זה כלכך מהר רציתי לבקש טיפים איך להתאמן בחיזוק האנרגיה ואיך להשתמש בה

kung fu

New member
היכן אתה לומד?

אתה רוצמה ללמוד לחוש אנרגיה? או לחזק את עצמך אנרגטית? לא בטוחה שהבנתי את שאלתך

Dragon Roar

New member
הוא מתכוון לצ'י\קי

טוב. הצ'י גם יכול להתחזק מתרגילים שונים באוויר. יש אפשרות לקאטות או מדיטציות. עוד דרך אחת.. לקחת מישקולות ממשקל 3-6 ולתת אגרופים בזמן שאתה מחזיק. ככה גם עם הרגליים. (יש משקולות ששוקלות 3 קילו לרגליים.) *לא מומלץ להגזים במשקל ברגליים, 3 קילו זה מספיק.

Dragon Roar

New member
איך להשתמש בקי\צ'י

ככה כתוב בספר של הקראטה.. חשוב בזמן האגרוף לסובב את המותן. זה מגביר את העצמה. שאתה מסובב את המותן אל תסובב יותר מדי ככה שהאגרוף "יברח" לך ובמקום לתת אגרוף ליריב אתה רק "תשפשף" אותו, חשוב לעצור בזמן ואז לרדת עם הברך קדימה ולדחוף את היריב, כמובן שלא לדחוף יותר מדי כי אז זה לא יעיל. חשוב להוציא אוויר או לצעוק. שים לב שאם אתה נותן מכה ואתה שומר את האוויר בבטן העצמה לא חזקה. זה היה סוג אגרוף אחד. אגרוף שני.. כמו אגרוף קראטה. פה השימוש במותן הוא שונה. חשוב לעמוד בעמידת קרב עם רגל אחת קדימה השניה אחורה כדי שזה יצליח. נגיד ואני מכה עם ימין.. אתה נותן עם יד ימין בכל הכח יד שמאל הולכת אחורה. אתה ממש לוקח אותה אחורה ככה שהמותן בצד ימין תזוז קצת. שוב אתה צריך ללכת קצת קדימה עם הברך. חשוב לשמור על גב זקוף (לא יותר מדי כמו קיר) ולהוציא אוויר. חושב גם להיות רפוי בהתחלה כדי שהאנרגיה תוכל לזרום.

Dragon Roar

New member
עוד משהו חשוב..

שאתה מול יריב, תחשוב שבמכה שלך אתה תשבור אותו.. תחשוב שהוא רק נייר.. אל תחשוב, תדע! תדע שבמכה שלך אתה שולח אנרגיה מרוכזת לנקודה אחת.

WaveGal

New member
זה מאוד פשוט- אבל תלוי איזו אנרגיה

בשביל להגדיל את האנרגיה הפוטנציאלית-עלה לבניין גבוה בשביל אנרגיה קינטית- זוז יותר מהר (רכבת או מטוס זה טוב מאוד) בשביל גם וגם- לך ללונה פארק (ועוד לא דיברנו על אנרגיה מכנית...) וברצינות- עזוב אותך מאנרגיות. תתאמן, תתאמן ואז תתאמן עוד קצת.

לא ציניות. אנרגיה היא מושג מוגדר

היטב במדעי הטבע. השימוש במילה בהקשרים ניו אייג'יים הגיע במקור כדי לבסס אותם הקשרים כאילו נתמכים ע"י המדע, ומסריח משרלטנות. מן הראוי שכשאר אדם משתמש במילה בחופשיות שכזו, שלפחות ידע את פירושה.

Dragon Roar

New member
נו באמת

אני בטוח שאתה יודע שהוא התכוון לצ'י ולא לכמות הג'ול באנרגית הגובה שלו..

דשא נוי

New member
ההערה דווקא במקום

הוא מדבר על צ'י? הבחור דיבר על אנרגיה. כדאי שיבהיר למה הוא מתכוון. מלבד זה, דברים שאתה אומר ש"מחזקים את הצ'י", אנשים אחרים לאו דווקא יסכימו איתך לגביהם. התייחסות כאילו מדעית לכל מיני מושגים מעורפלים, מפריעה ללימוד. מה גם שלחפש אנרגיות לא נראית לי דרך טובה ללמוד אומנות לחימה.

Dragon Roar

New member
אמרתי שאתה חייב להסכים?

עשה לי טובה למה, לך יש משהו שכולם יסכימו עליו?

דשא נוי

New member
הבחור לומד קונג פו

ואתה נותן לו "טיפים" של קאראטה. אני משער שחלקם יתאים לסגנון שלו, חלקם ממש לא. מלבד זה, למישהו שלומד חצי שנה, לא כדאי להתחיל לחשוב על אנרגיות. לוקח הרבה שנים להבין איזה תנועות טכניות צריך לעשות, יש מספיק על מה לעבוד לפני שגולשים לצד המיסטי. ולא. אין לי משהו שכולם יסכימו עליו, ואני לא יודע בדיוק מה הוא לומד, ואם יש לי בכלל מושג בשיטה שלו (סביר שלא). בגלל זה אני לא עניתי לשאלה הזאת. אומנויות לחימה שונות עושות דברים בצורה מאוד שונה, בעיקר כשמדובר בדרך החבטה. ל miu888 - אם תפרט מאיזה סגנון או מורה אתה לומד, ותמקד יותר את השאלה, אולי יש פה אנשים מהסגנון שלך, שיוכלו לעזור לך.

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

" מה גם שלחפש אנרגיות לא נראית לי דרך טובה ללמוד אומנות לחימה. "

Dragon Roar

New member
הבחור שאל שאלה

אין לכם מה לענות לו אז אל תענו! במקום זה אתם אומרים ככה וככה ואל "תעשה ככה, התשובה שלך לא טובה". אם אתם יודעים כל כך טוב אז קדימה, תעזרו לו.

דשא נוי

New member
אני מתנצל אם פרשת

את דברי כהתקפה. לא זו הייתה הכוונה. אם הבחור יציין איזה סגנון הוא לומד, אולי מישהו פה יוכל לענות לו תשובה רצינית. חשוב גם להבהיר לו שאם מישהו (אתה) אומר לו כאן "אנחנו עושים כך וכך", והוא בכלל מתרגל סגנון שונה לגמרי, מאוד יכול להיות שיהיו דברים שונים לגמרי בין מה שהמורה שלו מצפה ממנו למה שמציעים לו כאן. הסיבה שבגללה בכלל נכנסתי לדיון איתך, זה שמפליא אותי הבטחון שבו אתה נותן תשובות, שחלקן שנויות במחלוקת - הדוגמא הבולטת היא הדיון מהדף שעבר על חישולים, כתבת: "לא יקרה כלום רק צריך לעשות הכל כמו שצריך. חיזוק האגרוף למשל. מתחילים בשכיבות סמיכה על האגרופים. אחרי זה עוברים למקיווארה עם ספוג דחוס. אחרי זה בלי ספוג. שממש אבל ממש מחושלים עוברים לגזע עץ, שק עם חול ים וכו.." מאיפה אתה יודע מה הנזקים שיכולים להגרם משכיבות שמיכה על אגרופים? לי אין מושג. כדי להבהיר - תרגלתי בעבר שכיבות שמיכה על אגרופים, לא יודע מה תהיה ההשפעה של זה בעוד 10 שנים. נראה לי שזה לא יגרום נזק רב מדי, אבל לא הייתי ממליץ למישהו אחר לעשות משהו שאני לא בטוח בו. דרך אגב - מאיזה ספרים על קאראטה, ושל איזה סגנון? להתראות ד.נ.

Dragon Roar

New member
תגובה

טוב אם כך אז כדאי לו לשאול את המורה שלו. בקשר לשכיבות סמיכה. תראה זה משהו בדוק. כל המורים בכל האומנויות לחימה עשו את זה ולא קרה להם כלום. גם יש לי את אבא שלי שהוא מורה והוא בן 50 ככה שאם זה יכול לגרום נזק הוא היה אומר לי. אבל יכול להיות שאצל כל אדם זה שונה. בקשר לספר שמו של הספר הוא: Kanazwa's Karate השיטה היא שוטו קאן

דשא נוי

New member
על שכיבות שמיכה

אני יודע שבשוטוקאן עושים שכיבות שמיכה. אני משער שזה לא גורם נזק, לא בטוח ב100 אחוז. סוגי פעילויות מסוימים גורמים נזקי שחיקה. אני אישית לא סומך על כך שהשיטה עובדת כבר שנים - יכול להיות שהיא עובדת כבר שנים ו10 אחוז מהאנשים נופלים בדרך עם פריצות דיסק או קרעים במיניסקוס. מדיון שהיה לי עם מורה לוושו- קפיצות של וושו מודרני, עם נחיתה על רגל אחת, או נחיתות נמוכות, גורמות לעיתים נזקי גב וברכיים, למתאמנים מערביים יותר מלסיניים, לדעתו. הוא חושב שהסיבה היא ההרגל הסיני לעמוד בעמידות נמוכות בחיי יום יום (ישיבות עם ברכיים כפופות) מגיל צעיר. יכול להיות שיש תופעות דומות נוספות - אמנות לחימה שיועדה לחשל איכרים חסונים תפרק אנשים שיושבים 10 שעות ביום מול מחשב. בנושא זה - מאמר מעניין בספר "MARTIAL ARTS TEACHERS ON TEACHING " של CAROL E. WILEY . על טאי צ'י ובעיות ברכיים. להתראות ד.נ.

למעלה