אנרגיות

_alon_

New member
על אנרגיות וחיות אחרות

אשמח לשמוע את דעתכם על המקרה הבא: באחד שיעורי הקראטה המורה שלי ביקש שנעשה את התרגיל הבא: תלמיד אחד יושב במרכז עם עיניים קשורות והשאר יושבים במעגל מסביבו. בכל פעם אחד אנשים במעגל מרים את ידו אל עבר התלמיד שבמרכז המעגל ומנסה להעביר לו אנרגיה(???) ולהתרכז בו. התלמיד שבמעגל צריך לחוש מי מצביע עליו ולהצביע בחזרה. אני בהיותי לא מאמין ולא מרגיש וחש כלום מסביב לא האמנתי שמישהו יפגע באחוז גבוה ואכן כך היה, אבל... ישנה בחורה שכמעט כל פעם שהצביעה מי שהיה במרכז הצביע חזרה לכיוונה. עם אותה בחורה כמעט לא היו טעויות, מה שגרם לחוסר אמונה המוחלט שלי לפקפק בעצמו טיפה. ולכן מספר שאלות: 1. האם אתם מאמינים בשידור/קליטה של אנרגיות/רגשות? 2. האם אתה מכירים תרגילים לשיפור הקליטה? 3. הערות כלליות.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אלמנטרי, ד"ר ווטסון...

1. כל מה שאנחנו עושים זאת קליטה/שידור של אנרגיות/רגשות. ברמה אחת זה נראה כתקשורת מסוג אחד, ברמה אחרת זה נראה כ"העברת אנרגיות". 2. נסה להרגיש מה אנרים מקרינים אליך. הבט באנשים בסיטואציות שונות ודמיין כי אתה נוגע בהם ב"אנרגייה" היוצאת מאחת הצאקרות בך. שים לב לתגובות. ("נוגע" ולא "מעביר", כי אין לך זכות להעביר אנרגייה לאחרים שלא במסגרת טיפול או הסכמה אחרת). 3. "עשה" "מדיטציה" שם כל התשובות מתגלות לבדן.

jedi

New member
תשובות:

1. לקח לי הרבה זמן, אבל בעקבות דברים שראיתי בקרטה, הפכתי למאמין, ובעקבות דברים אחרים הפכתי למאמין אדוק. 2. בקרטה אנחנו עושים לעיתים רחוקות את התרגיל הבא: (החלוקה למגן ומתקיף היא לשם נוחות הדיון) המגן עומד עם עיניים עצומות עם הגב לתוקף. התוקף מתחיל כ- 20 צעדים מאחורי המגן, פוסע אל המגן בשקט, ומניח יד על כתפו של המגן. המגן צריך להסתובב בדיוק ברגע הנכון, לפקוח עיניים ולבצע חסימה על ידו של התוקף. הדגש פה הוא התזמון: החסימה צריכה להתבצע לפני שהיד על הכתף, אבל אחרי שהמתקיף הגיע לטווח מתאים, כלומר החסימה צריכה על ידו של התוקף, ולא באויר. גרסה מתקדמת יותר: אותו הדבר אבל בלי ההליכה. זה דומה לאיפון קומיטה, אבל כשהמגן מפנה את הגב. ולא לפגוע! להרביץ למישהו לא רגיש לא יפתח אצלו רגישות. 3. תנסה ותתנסה, מתוך רצון להצליח. סיכוי סביר שתופתע לטובה.

_alon_

New member
אין לי נושא, אבל יש תוכן להודעה ../images/Emo13.gif

גם אני ממצב של חוסר אמונה מוחלט התחילו להופיע שאלות קטנות בעקבות אימוני הקראטה. אנחנו גם עושים פעם ב... את האיפון קומיטה עם הגב, בלי הצעידה ושם אני לא מרגיש כלום
יש תרגילים שראית שעוזרים לך יותר מתרגילים אחרים לפתח את החוש השישי הזה? ואצל מי אתה מתאמן?

jedi

New member
ספר לי על עצמך -

כמה שנים אתה מתאמן? אתה יודע מה זה קימה? מה עושים איתו ואיך? הסיבה שאני שואל, זה שיותר קל להרגיש מישהוא שמשתמש בקימה (כלומר, בפשטות, תוקף עם כל המשקל והכוונה). קשה להגיד שאני עשיתי תרגילי פיתוח לחוש השישי. הוא נמצא עמוק בתוך כל קומיטה, רגיל ככל שיהיה. אני מתאמן אצל מאיר יהל בירושלים (לא שזה משנה). ואתה? ולסיום - שיהיה ברור - אני ממש לא סמכות בעניין. הצלחתי להרגיש אנשים מאחורי, אבל רק בתנאים "סטריליים". אני עוד לא ברמה שאני יכול לסמוך על זה בקרב, או ללמד אנשים אחרים.

_alon_

New member
אתה מתאמן אצל מאיר???

אני גם מתאמן אצל מאיר אבל בימי שישי בכפר שמריהו, בשיעורים המיוחדים שהוא מעביר פעם בשבועיים (דרך אגב מגיעים הרבה ירושלמים לשיעורים האלו). חוץ מזה אני מתאמן אצל גיורא (שהיה תלמיד של מאיר). יש רק מילים טובות והמון להגיד על שניהם. אני מכיר את המושגים והעקרונות ברמה כזו או אחרת, אבל המימוש - פה שוכנת הבעיה. ולשאלתך השניה אני מתאמן כמעט שנתיים. אני ישאל את מאיר לגבי התרגילים והשיפור ואם יהיה תשובה פרקטית אפרסם.

jedi

New member
איזה יופי

גיורא מצוין - פגשתי אותו איזה יום שישי אצל מאיר
התאזר בסבלנות - לי לקח כמה שנים טובות להגיע לרמת רגישות ששווה איזכור. אבל אם תקבל עצות טובות - אני אשמח לשמוע.

transformation

New member
מה זה אנרגיות?????

אני שונא שאומרים "אנרגיות" בלי להסביר למה מתכוונים.

למעלה