אנרגיה ירוקה

roee1265

Member
אני מחפש הרבה זמן גיוון לתיק המניות שלי,, חשבתי ללכת לתת-קטגוריה אנרגיה ירוקה, אמנם זה פחות טרנדי כרגע לעומת חברות המתעסקות בבינה מלאכותית ותחום הAI הגועש,
אבל אני חושב שתחום האנרגיה הירוקה זה לא רק עניין של טרנד ומגמה, אני חושב שלטווח ארוך החברות הקטנות של היום שמנסות להביא את הפיתרון בעניין האנרגיה, הן יהיו הכוכבות של מחר.

בכל יום יצוצו עוד ועוד חברות ירוקות שיחסכו בעלויות תפעול להפקת אנרגיה, עד שיבוא יום ונשתמש גם באנרגיה גרעינית כמקור יחסית זול ולא מזהם.....

רציתי לשאול אילו חברות נוספות המתעסקות בתחום אנרגיה ירוקה אתם מכירים והאם תוכלו להרחיב עליהן בבקשה.

fridman42

Member
לא חסר חברות מעניינות. כבר ארשום לך כמה מעניינות שאני משקיע בהן אבל בכללי הייתי אומר לך תחקור את התחום מאפס עד שאתה פרופסור ואתה יודע מה הזרזים, מה המניעים, הכרה של חברות האנרגיה הגדולות בשוק (שהן כמובן אלו ששמות רגל לחברות שמנסות לקום ולשנות פני דור), איפה התחום בוער יותר ואיפה פחות, אילו מדינות מנצחות על תהליך המעבר לאנרגיה ירוקה ומאיצות לשם ואילו מדינות יהיו מעצמה של חברות אנרגיה ירוקה - בעניין הזה תתפלא שיש מלא חברות ישראליות שמאיצות את הפרויקטים שלהן דרך הקמה בארה"ב.

על כל מקרה אני משקיע בשתיים עיקריות- אנלייט אנרגיה ואנרג'יקס.

בנוסף, בעתיד הקרוב אני אשקיע גם בטורבוג'ן הישראלית, רק מחכה להזדמנות הנכונה לא מבחינת מחיר המניה אלא מבחינת פעילות עסקית.
לא ממליץ, תחקור ותגיע למסקנות לבדך.

roee1265

Member
לא חסר חברות מעניינות. כבר ארשום לך כמה מעניינות שאני משקיע בהן אבל בכללי הייתי אומר לך תחקור את התחום מאפס עד שאתה פרופסור ואתה יודע מה הזרזים, מה המניעים, הכרה של חברות האנרגיה הגדולות בשוק (שהן כמובן אלו ששמות רגל לחברות שמנסות לקום ולשנות פני דור), איפה התחום בוער יותר ואיפה פחות, אילו מדינות מנצחות על תהליך המעבר לאנרגיה ירוקה ומאיצות לשם ואילו מדינות יהיו מעצמה של חברות אנרגיה ירוקה - בעניין הזה תתפלא שיש מלא חברות ישראליות שמאיצות את הפרויקטים שלהן דרך הקמה בארה"ב.

על כל מקרה אני משקיע בשתיים עיקריות- אנלייט אנרגיה ואנרג'יקס.

בנוסף, בעתיד הקרוב אני אשקיע גם בטורבוג'ן הישראלית, רק מחכה להזדמנות הנכונה לא מבחינת מחיר המניה אלא מבחינת פעילות עסקית.
לא ממליץ, תחקור ותגיע למסקנות לבדך.
מחזיק באנרג'יקס וטורבוג'ן, בשניהם מחזיק למען האמת עוד לפני שבחרתי להעמיק את החזקתי בחברות אנרגיה ירוקה.
ככל הנראה אחזק בשבועות הקרובים, תודה

מחזיק באנרג'יקס וטורבוג'ן, בשניהם מחזיק למען האמת עוד לפני שבחרתי להעמיק את החזקתי בחברות אנרגיה ירוקה.
ככל הנראה אחזק בשבועות הקרובים, תודה
קודם כל כמו שרשמת כל תחום האנרגיה ירוקה לדעתי יתפוס תאוצה בשנים הקרובות.
זה פשוט הכרחי, בין אם זה מנושא ההתחממות הגלובולית ובין אם זה התקדמות הטכנולוגיה.
בשוק הישראלי קיימות מס׳ חברות כמו גנסיל אוגווינד אנרגיה וטורבוג׳ן.
ממליץ מחום להתעמק בסקטור.
לא המלצה, בהצלחה

כוכבית מצויה

Well-known member
זה פשוט הכרחי, בין אם זה מנושא ההתחממות הגלובולית ובין אם זה התקדמות הטכנולוגיה.
לא המלצה, בהצלחה
הכרחי? לא בטוח, גם כורים גרעיניים הם פתרון.

dw

Well-known member
מנהל
לא המלצה, בהצלחה
בין הסטארט אפים בסקטור יש גם את נוסטרומו. מוזמן לעקוב.

dw

Well-known member
מנהל
קח בחשבון שסקטור האנרגיה הירוקה לגמרי טרנדי ואופנתי בשנים האחרונות ולכן נסחר לא בזול (מכפילים גבוהים)

מנגד הסקטור הפוסילי הפך לפני כמה שנים לפחות טרנדי ולכן התמחורים שבו ירדו לרמות מאד מאד נוחות (מכפילים חד ספרתיים). לכן גם וורן באפט הגדיל אליו חשיפה. מאז הסקטור תיקן ועלה אך עדיין נסחר בנוח.

למעלה