אנקדוטות על ארגנטינה

אנקדוטות על ארגנטינה

יצוא הבשר של ארגנטינה התחיל עוד במאה ה-19, לא היו אז אניות קירור ואת הבשר היו ממליחים כדי לשמר אותו בזמן המסע. אני מעדיף לא לחשוב איזה טעם היה לזה. אחת התעלומות הגדולות בתולדות אמריקה הלטינית היא היעלמותם של השחורים מהאוכלוסיה הארגנטינית, בציורים של תחילת המאה ה-19 (מכירים את האיורים של מרטין פיארו?) הם נוכחים בכל מקום בבגדי גאוצ'וס והיום הם לא קיימים. קיימות השערות על כך שהחיילים השחורים נשלחו ראשונים בקרבות מול האינדיאנים כבשר תותחים, אבל זה לא יכול לתת הסבר להיעלמות של אוכלוסיה שלמה. במלחמת העולם השניה לא היו פחם ונפט אז הניעו את הרכבות עם חציר של תירס וחיטה. ארגנטינה מכרה בזמן מלחמת העולם סחורות לכל הצדדים וקיבלה בתמורה בעיקר זהב, עם כניסת פרון לתפקידו כנשיא היו בבנק המרכזי של ארגנטינה כל כך הרבה מטילי זהב שכבר לא היה מקום בכספות לאכסן אותו. מבחינה ליגאלית הפסיקה בואנוס איירס להיות בירת ארגנטינה איפה שהוא לפני 30 ומשהו שנים, הקונגרס העביר חוק הקובע את Viedma כבירה החדשה, היו תוכניות גדולות להקים שם ברזיליה חדשה אבל לא יצא מזה כלום (מישהו בטח שמר לעצמו את הכסף, כרגיל) בארץ האש חיו עם בוא הספרדים שבטי אינדיאנים שהתפרנסו בעיקר מדיג בידיים חשופות, הם היו צוללים במים הקפואים כשהם מושחים את גופם בשומן ולוכדים את הדגים בידיים. עם בוא המתיישבים האנגליים לשם הם החלו להיטבח ולהיכחד, בשנות ה-70 של המאה הקודמת הייתה צאצאית אחרונה שלהם, אישה קשישה, חוקרים אנתרופולוגים הספיקו לראיין אותה ארוכות על תרבות השבט שלה וזכרונותיה וגם להקליט אותה מספרת סיפורים ושרה שירים של השבט לפני שהלכה לעולמה.

skooby

New member
אוכלוסייה מעורבת הולכת וגדלה

בקשר לאינדאנים בארץ הא כל מה שכתבת נכון. האינדאינית שרואאניה היתצה האינדאנית הטהורה האחרונה, היתה באושאויה תערוכה מאוד יפה עם צילומים שלה, ושכתבוים מהרעיונות. מה שכן יש אוכלוסיה מעורבת של אנשים שהם בחלקם צאצאים מהשבטים הללו ובחלקם לבנים. יש בארץ האש כ4000 איש שיש להם מרכז קהילתי בריו גרנדה, בו מלמדים מחדש את מלאכת אריגת הסלים ואת הלשון האבודה. יש בקרב אנשים אלה תנועה שדורשת המשלטון להחזיר להם שטחים באיזור האגמים במרכז האי, שנלקחו מהן בשנות השלושים על מנת להקים שמורה. בנתיים המאבק עדיין בחיתוליו והשלטון לא ממש שש לתת להם את השטחים שהם רוצים ומצעיעים להם פחות מעשירית. כמו כן, יש תנועה שמאחדת "צאצאי" אינדאנים מכחל רחבי הפטגוניה וצ'ילה, שהם עורכים מדי שנה משהו שדומה ל"מצעד הלפיד" שלנו כדי לעורר מודעות לאינטרסים שלהם ולהוות מפגש לנציגים מקהקהילה. יצא לי לשוחח אישית, עם מי שמנהיג את האינדאיניםפ בארץ האש והיה מאוד מאוד מעניין. תודה על הסקירה, זה טוב שמעוררים דיונים בנושאים מאתגרים, מריאלה

מרסלו1

New member
יש אולי אתר אינטרנט בנושא

זה נושא שתמיד ריתק אותי אבל משום מה הנחתי שלא היו הרבה "ילידים" במה שמכונה היום ארגנטינה וצ'ילה.

skooby

New member
אני אשאל את אבא שלי יותר מאוחר

ואני אחזיר לך תשובה

למעלה