אנקדוטה קטנה מהביקור היום בטאנטי באצ׳י

pix37

New member
פעם ראשונה שמישהו מתלונן על בעיות חניה בטבעון

חלק מהיופי של לגור בפריפרייה היא שבעיות חניה זה מונח שהופך לרלוונטי בחיים האחרים (המקצועיים שלך)

horseradish

New member
וואו וואו... אחרי הדיון הזה ממש בא לי לנסות את המסעדה

ולו רק כדי לראות מי קולע לדעתי...
כנראה נהיה שם בעוד שבועיים בשבת בצהריים לנסות ואני לא יכולה לחכות!
איזשהן המלצות מיוחדות לגבי שבת בצהריים? מבחינת חניה? והאם צריך להזמין מקום מראש לדעתכם?

sweetdreams

New member
המקום קטן - כדאי להזמין מראש.

וההמלצות שלי, מהדברים שאני ניסיתי עד כה: סלט הקולורבי ממש נחמד לפתיחה, פוקצ׳ה עם סלט עגבניות ומלא שום, פיצת ראגו, רביולי ארטישוק.
וקינוחים: הטירמיסו, כמובן. אלא מה?

ו י ק י 3

New member
תלוי כמה אנשים תהיו. אנחנו היינו 8 איש, בנותיי כלולות בסך

(2 נערות וילדה בת 10)
והזמנו מקום.

pix37

New member
בין שתי ערים - טבעון (וחיפה) VS תל אביב

אני חושב שבסופו של יום השרשור הזה מבטא נפלא את ההבדל בין הגישה החיפאית (והטבעונית) לבין זו של תל אביב.
טאנטי באצ'י היא מסעדה מקומית שעוצבה על פי הקהל שלה - אשר במהותו הוא שונה מהקהל התל אביבי.
היתה לה אפיזודה קצרה בעבר, בתקופה בה היא פעלה בבית לחם הגלילית, בה היא ניסתה לשחק את המשחק על פי כללי תל אביב - ואז היא התרסקה ונעלמה למספר שנים, עד לחזרתה בגרסה הנוכחית בה היא מחזיקה מעמד כבר לא מעט שנים.

לדעתי, ההבדל המהותי בין מסעדות העמק וחיפה לבין מסעדות תל אביב הוא אלמנט השופוני (או הראווה או היח"צ) אשר פשוט כמעט ואינו קיים במסעדות העמק לעומת מסעדות תל אביב - הקהל בפריפרייה כמעט ואינו מתרשם מאלמנטים שכל תכליתם עשיית רושם (כי פשוט אין על מי - כולם מכירים את כולם אז אין תכלית בעשיית רושם על אף אחד).

מצד אחד זה קהל עמיד יחסית, אשר לחלקו הגדול תרבות קולינארית מפותחת אבל הוא קהל קשה וקמצן אשר לרוב ילך על בטוח ויתקשה להוציא כסף על "נסיונות קולינאריים חדשניים".רק כדי להשביע את האגו של השף.

בטבעון וחיפה באזז נתפס כתכונה שלילית למסעדה ויח"צ אגרסיבי מרתיע (למה שאני אשלם אל הפרסומות שלהם) - אז המסעדות ששורדות בוחרות באופן מודע לוותר על רמת המגניבות (הפונה למתי מעט של קהל בוגדני) על מנת לפנות למשפחות שלמות אשר רוצות לאכול טוב ומוכנות לשלם על זה מחיר הוגן.

בדיוק ל- DNA הזה של הסועדים המסעדה הזו ושאר מסעדות הסביבה מכוונות - ולדעתי נראה שהן עושות את זה טוב (ולראיה משך החיים שלהן אל מול משך החיים הממוצע של מסעדה תל אביבית)

trilliane

Well-known member
מנהל
באשר לסיפא של דבריך

חשוב לזכור שבת"א התחרות גדולה הרבה יותר וההיצע עולה על הביקוש, אין באמת מקום לכולם. לכן מסעדות רבות מנסות ליצור "באזז" כדי לקבל חשיפה ואיזשהו פוש ראשוני... למרחקים ארוכים שורדים אלה שמתנהלים נכון (לאו דווקא הטובים ביותר). בפריפריה מלכתחילה יש פחות היצע בכלל ופחות מקומות טובים ממש בפרט, ואז הטובים שורדים טוב יותר כי התחרות שלהם קטנה משמעותית.

pix37

New member
אני לא חושב שזה עניין של "...ופחות מקומות טובים ממש"

בפריפרייה אין מקומות "מבריקים" בשום מקום כאן לא תוכל למצוא ארוחה שתפיל אותך מהרגליים - פשוט אין ביקוש לסוג כזה של אוכל (ובמלים אחרות כתית לא היתה שורדת כאן) אבל גם במרכז כתית יש רק אחת וגם זה בקושי אשר כל מי שניסה לשחק על המגרש הזה נעלם (שקוף ז"ל) בפועל ישראל ככלל נהנית משורה לא רעה בכלל של מסעדות טובות אבל לא חדשניות - ובמישור הזה לחלק מהפריפרייה אין במה להתבייש אל מול המרכז.

אפילו מבחינת צפיפות המקומות הטובים באמת - לנו (הטבעונים) אין באמת מה להתבייש אל מול אנשי מרכז תל אביב - בטווח של 10 דקות מהבית שלי יש את:

טאנטי באצ'י - ראו הרחבה למעלה
שפר'ס - ראו את הביקורת של שגיא כהן
קפה אנין
נדב קינוחים (וכל המייזמים של הפורשים שלהם)
גיוזה (האסייתית של אנשי הנמל 24)

כל אחד מהם מוביל בתחומו.
ובנוסף יש באותו רדיוס גם מסעדות טובות "רגילות" - שלו ביער, בלה , לימוזין, בשר'לה ו- TC

אני חושב שרק למתי מעט במרכז תל אביב יש כל כך הרבה אופציות טובות לבחירה מהן.

ואחרי שכתבתי את כל זה - עדיין יש לנו בעיה קשה בגזרת הפאבים - הפאב היחיד שפועל בטבעון לרוב מבאס ובקבוקים פתוח כבאר יין רק יומיים בשבוע שבאחד מהם יש הופעת ג'ז
כך שהאופציה של לשתות ולחזור הביתה ברגל / אופניים אינה מפותחת מספיק.

trilliane

Well-known member
מנהל
"מקומות טובים ממש" הם לא כאלה שמפילים אותי מהרגליים

אלא כאלה שמגישים אוכל טעים, איכותי ומוקפד ושומרים על הרמה (גם של השירות) לאורך זמן. בקיצור, ממש לא התכוונתי ל"כתית" או לבישול מולקולרי ולשלל הפגזות של שפים אולטרה-יצירתיים שמתומחרות במאות שקלים לסועד. ברור שאלה ארוחות שקהל קטן יחסית יכול להרשות לעצמו ולכן מקומן בתל אביב מובן מאליו.

לגבי "עשר דקות מהבית" זה עניין טכני לא רלוונטי הנובע מכך שטבעון יישוב קטן והאזור המסחרי שלה ממוקד יחסית... מסעדות בת"א פשוט מתפרשות על פני אזורים נרחבים יותר, זה הכול; אם לא נצמדים ל"10 דקות" למי שגר במרכז ת"א יש לא פחות אופציות טובות לבחור מהן, רובן מוזכרות כאן בפורום בלי סוף (לא ניסיתי בעצמי, אבל התשבחות מדברות בעד עצמן).

לגבי "גיוזה" היא לא שוס, ממש לא הייתי מגדירה אותה כ"מובילה בתחומה".
את בשר'לה בטבעון איני מכירה, אבל ע"ס היכרות (משנים עברו) עם הסניף החיפאי (בקסטרא) לא הייתי מגדירה אותה כטובה במיוחד... היא בסדר, לא משהו מיוחד או מוצלח שמצדיק הגעה עד אליה או את מחיריה. לא היו לי תלונות מיוחדות על האוכל כל עוד יכולתי לאכול בה באמצעות הסדר מהעבודה; ברגע שישבתי שם פעם אחת לא בעסקית זה פשוט כאב בכיס, המנות לגמרי לא הצדיקו את מחירן וזו הייתה הפעם האחרונה שישבתי שם.

וזו בדיוק הנקודה שלי: יש פה מקומות טובים ממש, אבל ממש מעט מהם... ולכן כל אחד מהם מצליח כי אין לו הרבה תחרות בתחומו, ואילו בתל אביב יש.

למעלה