אנקדוטה קטנה מהביקור היום בטאנטי באצ׳י

עמית@

New member
אהבתי את התיאור
נולדתי וגדלתי בטבעון ולי תמיד היא הזכירה

יותר את טווין פיקס או את דרי של סטפן קינג מאשר איזו עיירה מקסימה ביורקשייר, רק כשגדלתי קצת חזרתי להנות מהערפל הסמיך הזה והריחות והואדי של הלילה הטבעוני

bruno01

New member
הלוואי שהיתה לנו מסעדה כזה פה במרכז.

אחת כזו שלא מנסה לחדש, להיות מגניבה, או להביא יציאות מיוחדות בתפריט.
לא מצליח לחשוב על מסעדה איטלקית אחת בתל אביב שהיתה לי טעימה וכיפית כמו טאנטי, אולי למעט פרונטו, אבל היא הרבה יותר יקרה והרבה פחות קלאסית.

המסעדות בתל אביב תמיד מנסות להיות מיוחדות, גם בגלל התחרות הרבה וגם בגלל שמסעדות קלאסיות באמת, לא ממש שורדות פה, וזה מאוד חבל בעיניי. האיטלקיות ה"קלאסיות" שכן יש פה, כולן נופלות ברמתן מטאנטי, לפחות על פי הנסיון שלי.

אוכל קלאסי לא צריך להיות מגניב ומיוחד. הוא צריך להיות טעים ועשוי היטב ובצורה מדויקת, וזה לגמרי מה שעושים שם.

ו י ק י 3

New member
וזה מה שכתבתי.

&nbsp
כל מה שנוגע לבצקים, עשוי היטב, מדויק וטעים.
לא התלוננתי על חוסר יחוד, אולי תקרא שוב.

bruno01

New member
אני הגבתי לה, לא לך (ברחה לי הי'). תסתכלי איך זה משורשר.

bruno01

New member
חוץ מזה, לא כתבתי שאף אחת כתבה משהו על מגניבות.

כתבתי שפה במרכז כל המסעדות מנסות להיות מגניבות, וחסרות לנו מסעדות כמו טאנטי באצ'י (או כמו טופולינו, למשל).

bob68

New member
ברונו : לא כל כך הבנתי את הטענה

"המסעדות בתל אביב תמיד מנסות להיות מיוחדות, גם בגלל התחרות הרבה וגם בגלל שמסעדות קלאסיות באמת, לא ממש שורדות פה" .

אני לא מכיר את טאנטי אבל אני מכיר מספר מסעדות איטלקיות בת"א שהן בסדר גמור, רגילות, לא מנסות להיות מיוחדות (אם הבנתי נכון את כוונתך) ושורדות.

bruno01

New member
יש כאלה, בהחלט, אבל אני לא חושב שהן מתקרבות לאיכות האוכל של

טאנטי, או של טופולינו.
המסעדות האיטלקיות הקלאסיות פה בתל אביב הן כמעט כולן מהזן הפשוט מאוד של המסעדות.
מהסוג שגורם לי להגיד "בבית אני מכין את זה יותר טעים וזה די פשוט להכנה". טאנטי היא לא כזו, בעיניי.

salo22

New member
ההבדל בין הכנה עצמית כמעט מאפס ואהבה לנושא

לבין ייזום מסעדות ואופנתיות. לטעמי האישי מסעדות שמזכירים בתל אביב כאופציות סבירות לאוכל איטלקי, כמו לפחות מה שניסיתי, רוסטיקו, אלורה, אמורה.. הן משחק ילדים לעומת טאנטי באצ'י, לא מתקרבות אפילו.

Cafe Latte

New member
הזמנו כמה מנות וכולן היו טובות אבל לא חידשו דבר.

אפילו מנת הרביולי במילוי רוקפור אגסים - היתה טעימה ו...זהו!
מסוג המנות שממש כיף לאכול בבית מול הטלוויזיה כשאין כוח לבשל, אבל לא מסוג המנות שיוצאים מהבית עבורן...
הזמנו סורבה לקינוח, שניכר והיה מושקע, אבל גם... משהו שם פשוט לא התרומם. היה נחמד לאללה, נהנינו מאוד באותו הערב, אבל בטוח שלא ניסע לשם במיוחד יותר.

pix37

New member
טאנטי לא בנויה על חדשנות והיא לא מחפשת לחדש

האוכל שם נועד להיות מנות קלאסיות שמבוצעות היטב - מה שלפעמים קשה למצוא במרכז מרוב חדשנות.
למטבח האיטלקי לקח שנים להפוך למה שהוא - ואני לא בטוח שבארץ יש מסורת קולינארית כל כך רחבה שיכולה להרשות לעצמה "לשפר" את הבסיס שגם אליו לרוב אנחנו לא מצליחים להגיע.

שוב מהכרות אישית עם המקום והאנשים שמפעילים אותו - כל הפסטות הממולאות (רביולי וטורטליאני) נעשה בעבודת יד במקום על ידי טבחית מיוחדת אשר חיה ועבדה חלק גדול מחייה באיטליה - במילוי אשר נעשה מחומרים טבעיים בלבד (למעט הארטישוק המיובא מחוץ לעונה) כאשר היא ומולי (השף של המסעדה) כל הזמן מחפשים חומרי גלם חדשים לשילוב במנות.

לגבי היין - יין הבית שלהם הוא מונטפולצ'יאנו ד'אברוצ'ו אדום, יין נהדר לסוגו אשר מתומחר בצורה הוגנת - ודווקא נחשב פחות מהחמוצים בתחום - אבל זה סוג יין שמאופיין בחמיצות מסויימת ויש אנשים שקשה להם להתרגל אליו - אבל בבחירה בו כמו הרבה דברים במסעדה יש סוג מסוים של אמירה שאפשר להתחבר אליה ואפשר גם לא ! וזה בסדר יש מספיק חלופות אחרות מהחשודים המיידים.

כמוכם הייתי שמח אם הם היו מרחיבים את מגוון בירות הבוטיק שלהם - אבל מאחר והם בחרו לעבוד עם מבשלה ביתית אחת שעובדת איתם (ולדעתי רק איתם די מההתחלה) אז זו בחירה לגיטימית של מקום שמעדיף לעבוד עם יצרנים קטנים ספיציפיים מאשר עם חברות הענק או יצרנים אחרים (אם אני זוכר נכון הם חברים של מולי מהלימודים - או חברה מהטכניון שמימנו את לימודיהם בעזרת המבשלה וכל מולי עזר להם)

לגבי הגלידה - המסעדה אינה קונה מזון מספקים חיצוניים ולכן אין שום סיבה שהם יזמינו גלידה מספק חיצוני, מה גם שהגלידה שלהם לא רעה בכלל.

הם לא מנסים להפיל אותך מהכסא ולא להדהים אותך או לעשות רושם אלא פשוט להגיש מנות טובות עשויות בצורה הטובה ביותר האפשרית, ולגעתי הם מצליחים בכך.

הנקודה היחידה שמעצבנת אותי שם היא עניין השלט - שלט המסעדה עליו מצולם בנם הפעוט של בעלי המסעדה כשהוא אוכל פיצה - מתאים לפיצריית ילדים עם תחליפי גבינה ורוטב שמגיע מקופסאות - ובכלל מה שמתאים להורים צעירים ומתלהבים לילד ראשון, פחות מתאים בחלוף השנים כאשר הילד מתבגר והמסעדה מתבססת בתור מסעדה איכות. - אז יש משהו אחד לשנות במקום הזה זה את השלט ולהפוך אותו למשהו קצת יותר מעודן וקלאסי.

ובכלל שאלה - לקפה לאטה וויקי - איזה מסעדה איטלקית כן הצליחה להמם אותך ולהפיל אותך ? אוכל איטלקי מטבעו הוא מאוד מאוד טעים (מי אמר בצקים) אבל הוא לא נועד להמם או להדהים, ואני לא זוכר מסעדה איטלקית כלשהי בישראל, איטליה, אנגליה או צרפת אשר הפילה אותי מהרגליים.

ו י ק י 3

New member
אתה כורך אותנו באותה כריכה כאשר לא התייחסנו בכלל לאותם

&nbsp
אספקטים.
*בניגוד* לדעות אחרות פה (וכבודן במקומן...) אני חזרתי חזור והדגש שמה שהם עושים הם עושים מצוין!!
לא ציפיתי לשום חדשנות, יחצנות ושואו אוף...
עבודת הבצקים לא פחות ממדהימה

&nbsp
ואחרי שזה הובהר,
החוסר היחיד, ואתה הסכמת(!) הוא בגזרת המשקאות והקינוחים.
הסורבה היה אחלה, חבל שיש רק 2 טעמים...הייתי מרחיבה את ההיצע!
ובהקשר לעוד שיפורים בגזרת הקינוחים - כמסעדה שמתבססת על בצקים, הייתי מרחיבה לעוד קינוחים קלילים יותר
אחרי כל הניוקי והרביולי למשל מרנגים/פבלובה, סלט פירות, אגסים ביין...איזה מקרון בקטנה ליד האספרסו.
ומשאירה רק 2-3 מנות קלאסיות כמו טירמיסו וטארט כלשהו....
&nbsp
נסה אתה לאכול קנולי עם גנאש מעורבב במסקרפונה ופירות יבשים...אחרי ניוקי/רביולי/פסטה בראגו

&nbsp
אלו ואלו בלבד (!)ההערות שלי.
עוד מבחר ביין והקללת קינוחים...לא נראה לי בשמיים או מוגזם.

trilliane

Well-known member
מנהל
"מקום לאוהבי הבצק" זו בדיוק ההתרשמות שלי מהתפריט

והסיבה שעד היום לא טרחתי לנסוע עד טבעון כדי לאכול בה. אני בטוחה (ע"ס שלל התשבחות ששמעתי) שאת מה שהם עושים הם עושים היטב, אבל באופן כללי כשאני כבר יוצאת למסעדה בד"כ לא מלהיב אותי לאכול פיצה או פסטה... לפעמים זה קורה בספונטניות, ואז יש לי אפשרויות סבירות שמספקות אותי קרוב לבית.

החתולית

New member
אני מוצאת שהמחירים בטאנטי באצ'י הוגנים והגונים

ומתאימים לאיכות חומרי הגלם, המנות והשירות. אני לא מצפה למחירים זולים, בגלל מיקום המסעדה.
&nbsp
לגבי התפריט, אני בודקת ברשת תפריטים של מסעדות לפני שאני מבקרת בהן בפעם הראשונה, כדי לדעת למה לצפות. כך אני לא מתאכזבת מהיעדרן של מנות מסויימות.

sweetdreams

New member
התייחסות לחלק מהדברים שהעלית

בקשר למחיר, אנחנו לא הרגשנו שהיה יקר. לא בתמורה למה שקיבלנו - הן בכמות והן ברמה.
&nbsp
אם לפרט:
הזמנו כאמור שלוש מנות (פיצה, ניוקי ורביולי), שני קינוחים, שלושה או ארבעה משקאות קלים (איבדתי שם מתישהו את הספירה), שתי בירות, כוס יין, שני שוטים של למונצ׳לו, ופעמיים שתייה חמה. החשבון על כל הנ״ל היה בסך 458 ש״ח.
לי זה נשמע בסדר גמור לסיים ארוחה כזו בממוצע של 115 ש״ח לאדם.
&nbsp
---
&nbsp
אם כבר דיברת על אלכוהול, אז אני אדבר על זה גם, במיוחד כי גם אני מאוד חובבת אלכוהול ויין.
&nbsp
הבירות שם הן בירות בוטיק הנקראות בירה׳לה. יש ארבעה סוגי בירות בבקבוק - אמבר אייל, חיטה, טריפל Ten (בירה מחוזקת, 10%) וטריפל בלגית. כולן מוגשות בבקבוקים של שליש, ומחירן 25 ש״ח.
אנחנו ניסינו שלוש מתוכן - את הטריפל הבלגית, הטריפל Ten והאמבר אייל.
ההתרשמות שלי: ממש לא משהו! שתי הטריפל התאפיינו במתיקותן (אני לא אוהבת בירות מתוקות), הTen במיוחד בלטה באפטר טייסט החזק שלה, מה שנחמד לאללה בדר״כ אלמלא היה מתוק.

האייל במיוחד היתה מאכזבת. בירה אנמית וחסרת טעם, וידידי לשתייה אף טען שיש לה טעם של מים ולא של בירה. אותה החזרנו, וגם לא חוייבנו עליה.
&nbsp
בגזרת היין: את יין הבית לא ניסיתי, ופרט אליו אין עוד יינות אדומים בכוסות. קצת חבל..
בלבנים יש יותר מבחר, אני דובקת שם בשרדונה של קולומביה קרסט. שרדונה נעים וחביב שעושה את העבודה, והכמות בכוס נדיבה, אם כי המחיר לכוס קצת יקר (36 ש״ח).
אבל בהחלט לא יזיקו עוד שתיים-שלוש אופציות של יינות אדומים.
&nbsp
---
&nbsp
אנחנו דווקא אף פעם לא הסתבכנו שם עם חנייה. למרות הרחבה שציינת, אנחנו לא חונים שם אף פעם, אלא על הרחוב הראשי, איפה שיש מקום.
לפעמים זה מצריך הליכונת קטנה (ברמת ה3-4 דקות גג), אבל לא זכורים לי סיבובי חניה מטורפים בנסיון נואש למצוא. (זה לא אורי בורי..
)
מה שכן, אנחנו אף פעם לא מגיעים לשם בערבי סופ״ש. אבל כן בשישי בצהרים.

ו י ק י 3

New member
מסכימה לגמרי לגבי גזרת הבירה והיין,

&nbsp
לגבי חניה - אנחנו גם היינו בשישי בצהריים, הרחוב הראשי היה מלא...במקרה יצא מישהו מהרחבה אז נכנסנו במקומו.

sweetdreams

New member
מעניין אם זה אתם שלא היה לכם מזל, או שלנו הוא תמיד שיחק

הפעם דווקא חנינו ״רחוק״, ובהליכה לשם שמנו לב לחניות נוספות קרובות יותר.
וגם הרחבה היתה הפעם די ריקה.

למעלה