אנציקלופדיה

גברת x

New member
אנציקלופדיה

זהו, הגיע הרגע בו צריך שתהיה אנציקלופדיה בבית. מה קונים, הנער בכתה ג'.... תודה....

חני ב

New member
ת'אמת? לא הייתי קונה

כי יש הכל באינטרנט או בספריות עירוניות או של בי"ס. לנו בבית יש את "יבנה לרוס". כשהייתי ילדה היה לי את בריטניקה לנוער.

גברת x

New member
כל האנציקלופדיות

באנטרנט- דורשות סיסמה ומנוי כספי.... גם אני חשבתי כך, עד דקות אלו.. שנואשות אני מחפשת את חז"ל באנציקלופדיה (אוף מילה ארוכה כל כך) וכל מה שעָלה... עולה....

גברת x

New member
את משו' משו'....

חז"ל. מידע מהאנציקלופדיה על חז"ל!!! תודה !!!

michal@gal

Active member
מנהל
פשוט מאד למצוא את חז"ל

ויש מידע אפילו באנציקלופדיה הוירטואלית של מט"ח, שהיא בחינם.

michal@gal

Active member
מנהל
יש כמה מומלצות

הבנתי שכרגע מדברים יותר על "אביב החדשה". לפני כחודש זכיתי במנוי לאנציקלופדיה המקוונת של YNET ואני מאד מרוצה בינתיים, כך שגם זאת אופציה שכדאי לשקול. לפחות כשהאנציקלופדיה במחשב לא צריך לפנות מדף שלם בשביל הספרים. ברוב המקרים הצלחנו למצוא מידע ע"י חיפוש באינטרנט. היו פעמים מעטות שבהם הלכנו לספריה כדי לצלם מידע.

דורית 11

New member
אני גם חושבת שזה מיותר

תופס הרבה מקום ויהיה לא רלבנטי בעוד מעט מאוד שנים. יש אנציקלופדיות באינטרנט (חלקן בתשלום) ואני חושבת שהיום אין צורך בספרים עבי כרס.

ת ב נ

New member
דעתי קצת שונה. כן כדאי שתהיה

אנציקלופדיה, ולו רק בשל סיבה אחת בלבד שהיא מאוד חשובה, אפילו עד ללימודים באוניברסיטה והיא: לדעת למזג בין מספר טקסטים ממקורות מידע שונים. זוהי מיומנות קשה ביותר.

אנציקלופדיה היא הרע במירבו: תופסת

מקום רב, לא מתעדכנת מהיום שעודכנה לאחרונה ומסכמת סיכום קצרצר מה שספר יעודי מסכם במלואו. מתאימה לטווח זמן קצר מאוד בחיי התלמיד ולא מתאים לכל תלמיד. מצריך קריאה וסיכום כתוב בעיפרון או בעט היא שסיכום כתוב באינטרנט נכנס ישירות לוורד ואם מצרפים תמונות הולמות ועריכה הולמת, העבודה יוצאת גם מקורית וגם טובה. רק אנציקלופדיה ממוחשבת, המפנה למקורות נוספים באינטרנט היא הטוב בכל העולמות.

מלמלה

New member
סיכום בעפרון נכנס

ישירות לראש וסיכום אינטרנט נכנס ישירות לוורד הרעיון של אנציקלופדיה ממוחשבת בתקליטור הוא טוב אם הילד גם יקרא את מה שהעלה על הכתב.... ואם לקנות כדאי לשקול רכישה בחניות יד שניה זה יכול להגיע לחצי ורבע מחיר מחדש

ונניח שיסכם על העמלץ. הכרישים

שיפגוש בחיים מסוכנים פי כמה. זה לא שאני נגד ידע. אני בעד לדעת להשתמש במקורות מידע כשצריך אותם.

דורית 11

New member
באמת בעיה

אני מקווה שעד שילדיי יעשו עבודות תהיה שיטה להעתיק ישירות מהמלל לעבודה. כשאני הייתי באוניברסיטה עוד לא היה אינטרנט.

מלמלה

New member
טוב ככה מעתיקים למוח לא???

דורית כדאי שהטקסטים יעברו ממקום למקום קודם מעתיקים Ccואח"כ מדביקים

למעלה