אנסה להיות קצרה

אנסה להיות קצרה

יש לי בן שהיום בן 20 עם לקוי ADHD. בילדותו סירבתי שיקבל ריטלין ורק בכיתה ו´ קיבלנו המלצה מוסמכת שאכן יקבל. היום נודע לי שהמורה שלו לחינוך מיוחד היתה נותנת לו ריטלין בכוח הרבה לפני כיתה ו´ שנאורולוג המליץ. השאלות שלי: 1) האם בפני מי להתלונן על מנת שהורים אחרים יכובדו בנושא זה, כי המורה ממשיכה ללמד. 2) הנזק שנגרם - נכון להיום הוא כמעט בלתי הפיך. ברצוני לתבוע את המורה ואת בית הספר. אל מי אני לפנות? בתודה לכם גלית

שריתילה

New member
לפעמים קצרה מדי זה ממש לא טוב

ישנם מספר דברים מאוד לא ברורים בהודעה שלך וקצת תמוהים. ברשותך אני חייבת לשאול מספר שאלות שהקפיצו אותי לגמרי מהכיסא. איך נודע לך שהמורה לחינוך מיוחד נתנה לילד שלך ריטלין מבלי שאת הסכמת? מאיפה היה לה הריטלין? צריך מרשם לריטלין. אם המידע הזה נכון, ממש לא חשוב איזה כדור היא נתנה לילד, כל עוד היא נתנה לילד משהו שלא היה ברשותו או ברשותך הדבר הזה אסור בהחלט על פי חוק. זוהי חדירה לכבוד האדם ולחירותו ויש מקום בהחלט לבירור העניין. אבל לא הבנתי. את אומרת שהנזק שנגרם לו נכון להיום הוא כמעט בלתי הפיך. ממה הנזק את טוענת? מהריטלין? מהמורה לחינוך מיוחד? מבית הספר? ADHD זו תסמונת שלא עוברת בגיל 20, לצערי היא לא עוברת גם הרבה שנים אחר כך, כמוני למשל. אני אשמח לשמוע את תשובותיך, הודעתך הקפיצה אותי מאוד ככה על הבוקר, ואני עדיין עוד לא לקחתי את הכדור... שרית.

שריתילה

New member
קשה לי לדחות סיפוקים....

את יודעת אני פשוט ADHD, רוצה כאן ועכשיו כמו כל ה-ADHD. זרקת כאן פצצה על הבוקר, מיהרתי לענות לך. אני מאוד אשמח אם תעני כאן תשובה מלאה כדי שנוכל כולנו להיות יותר "נבונים" עם מה שקרה לך. האם את מחשיבה את הריטלין גם כסם כמו יתר הסמים הבלתי חוקיים כמו קוקאין הירואין ספידים ועוד ועוד ועוד?????? באמת בואי נדבר על זה. שרית.

לא. ריטלין זו תרופה - לא סם.

אני כרגע בבעיה כי לא רוצה להסגיר מאיפה אני. אבל אתמול בלילה כשהתוודתי נפלה עלי פצצה הרבה יותר גדולה מאשר בצורה שכתבתי כאן. נכון שבדקה הראשונה אמרתי אני מפוצצת את הפרשה ו, ו, ו. אבל כשהבנתי מה המשמעות, אני חוששת מפיצוץ הפרשה. תרשי לי להמשיך איתך בדרך שבחרתי לנכון. נראה לי יותר פרטני ושוב מודה לך על האפשרות שננת לי. באהבה גלית

שריתילה

New member
בשמחה, באם אוכל לעזור בדבר מה

אני איתך. חזקי ואמצי
שלך, שרית.

בלתי הפיך?

אני מסכים איתך לגבי כל הצד הלא חוקי שבפרשה...אבל איזה נזק בלתי הפיך כהר יכול לקרות מטיפול (או בכלל) מריטלין??? זה לא הרואין או משהו...לפעמים אנשים לוקחים את זה סתם בשביל להשאר עירניים...זו באמת לא תרופה מסוכנת ובטח שלא עושה נזק בלתי הפיך.

דברים שאתה לא יודע

לא סתם ניתנת הריטאלין כתרופת מרשם - יש מצבים בהם המטופל אלרגי או נמצא באחוז שאינו יכול לקחת את התרופה מפאת תחלואה נלווית כזו או אחרת (לחץ דם, תסמונת טוראט וכיו"ב). לכן - במידה והריטאלין ניתן ללא פיקוח רפואי - אכן יש נזק שיכול להיווצר.

הנזק הפסיכולוגי. הכריחו אותו לעשות

לעשות משהו וכנראה שגם איימו עליו שלא יגלה. אחרת, ספק אם הוא היה ממתין עד גיל 20 כדי לספר לאמו.

זהבה נ

New member
גלית שלום וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

אז ככה, אני תמהה על "הסיפור" שהצגת, חסרים לי פרטים, הצלחת לבלבל אותי מאוד. 1 מה גורם לך לחשוב שהמורה עשתה את שאת מספרת? 2 כמו שריתלה, אני יודעת גם וזה על פי ידע נרכש, הפרעת קשב נולדים איתה ומתים איתה, כך שלא הכל התחיל ממה שהמורה כן או לא עשתה (דבר שיהיה לך קשה מאוד להוכיח), למה את חושבת שזה לא היה קורה אילו/למרות/אף על פי/ המורה...?. 3 מה קורה עם הילד היום?, מאוד חשוב לנו כאן לדעת כי לא נוכל לעזור לך אם לא נדע את מצבו כעת?!!! 4 למה נזכרתם רק עכשיו? 5 מה בית הספר עשה/לא עשה? 6 כיצד את יודעת מה עשתה המורה הספציפית הזו? יש לי הרגשה מאוד לא טובה לקרוא את שאת כותבת וגם הרבה מאוד סימני שאלה, שלא ענית להם גם בתשובות האחרות שלך. אני (אולי פחות)קופצנית כמו שריתלה, הצלחתי להתגבר על האימפולסיביות שלי אבל עולה לי טעם מאוד לא טוב איך שאת מציגה את מה שיש לך לשאול, סימני השאלה מרובים, לא אוכל לענותלך קודם שתבהירי אותם. לילה טוב,

תודה על קבלת הפנים זהבה

אז אני מתנצלת אם טעיתי בהצגת הדבר. הבן שלי היה ועודנו ADHD בלי קשר למורה ההמדוברת כאן. הכעס-אכזבה-הרגשת מושפלת שלי היא בעקבות ההתמודדות מול בן שבגיל 20 אחרי שסוף סוף יכול לדבר משפטים שלמים (קודם היה לו קשה מאוד להרכיב משפטים מלאים בעלי תוכן) סיפר בלילה על מה שעבר עליו בילדותו עם המורה הזאת. לא הבנו בכמה שלבים של חייו למה הוא לא מסכים אפילו אקמול לקבל. מסתבר שהוא ועוד ילדה בכיתה היו מקבלים אפילו בכוח ריטלין - שתביני - הפעם הראשונה שנאורולוג המליץ על ריטלין היה כשהוא הגיע לכיתה ו´ - אגב, נאורולוג שאותה המורה לקחה את שתי המשפחות אליו. לגדול בקיבוץ לאחדים זה עונש ולא תענוג. שיהיה לכם יום נפלא

עצה ידידותית.

בתור אחת שהאיש שלה מעוניין לתבוע את עלבונו מכל העולם, ועסוק רובו ככולו בכך, אני מציעה לך:תרדי מזה. תקדישי את כל המרץ שלך לתיקון המעוות. הבנתי שאת קבוצניקית, ושהמחנכת של בנך נתנה לו ריטלין ללא ידיעתך. אז, כקיבוצניקית לשעבר, שמעתי שהיו תופעות כאלה, שמורות וגננות היו נותנות ריטלין על דעת עצמן, ואגב, גם בערים הייתה התופעה הזאת. היום זה לא היה קורה, כי יש פיקוח רציני מאוד על חלוקת ריטלין, ואני מעריכה שגם במרפאה של קבוץ כבר לא יחלקו ריטלין ללא מירשם. אז, אני חוזרת להתחלה, חבל להשחית את מרצך על נקמנות. "מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים". ואת - תפני את מירצך קדימה, לטובת בנך שזקוק לך. בהצלחה

היא לא עוסקת בנקמנות.

לא מדובר רק בעלבון. יש אנשים שחשוב להגן על החברה מפניהם. היום המורה אולי לא משיגה ריטלין, אבל היא בטוח לא ´נחמדה´.

התייעצי עם עורך דין ש...

שמתמצא בתקיפת ילדים ואינו ממהר לדחוף כל מקרה לבית המשפט. בהצלחה!

למעלה