אננדה...

אננדה

New member
בחירה

למעשים שאנו עושים קיימות השלכות רבות משמעות על חיינו וחיי הסביבה. עלינו לקחת אחריות מלאה על דברים שאנו עושים, דברים שאנו אומרים, החלטות שאנו מחליטים ובחירות שאנו בוחרים. ועל זה נאמר:"קח את החיים בידיים - ומה קורה אז? דבר נורא: אין את מי להאשים". אנו נוטים להאשים כל דבר שסביבנו ע"מ לרכך לעצמנו את הפצעים. בין אם זה אדם אחר, בין אם זה מזג האויר, בין אם זה מקרה שנקלענו אליו ובין אם זה מצב מדיני או פקק בכביש. אך מה יקרה באותו רגע ממש בו נחליט כי אין אנו מאשימים אחר מלבדנו? הבא נביט לרגע על חיינו. כל אחד לחייו הוא, אם אנו ללא עבודה - נסו להבין מהיכן זה נבע? האם זה הגיע מכך שבחרנו לא ללמוד מקצוע? האם זה הגיע מכך שבחרנו לא לקחת הזדמנות שהיתה לנו? ההיבט מורכב מרמת הריאליות של הדברים (לא כל מי שבוחר להיות ראש ממשלה אכן יצליח בדרך זו) כשההיבט הריאלי מורכב מהיבט פנימי אמיתי המגיע לאחר עבודה עצמית שאנו עושים כל יום, כל רגע, כל שניה. ככל שניטיב להכיר את עצמנו לעומק, נוכל להביט עמוק בתוכנו ולדעת מהן הבחירות הריאליות שלנו ומהן אשליות הנובעות מגורמים ורגשות אחרים לגמריי. העבודה העצמית כוללת בחובה התמודדות עם כאבים,עם פצעים נפשיים שיש לנו (לכל אחד מאיתנו) ובעיקר - אשמה שאנו מאשימים את עצמנו על, שוב,בחירות שגויות שעשינו בעבר. לכן הקריאה היא קודם כל - STOP!!!! הביטו סביב. תגיד לי מה אתה רואים? עכשיו - ממש עכשיו כשאתם קוראים שורות אלו שאני כותבת, מה אתם מרגישים? מה אתם חשים? האם זה כעס? אם כן, מהיכן זה נובע? עכשיו, ממש עכשיו? האם זה הסכמה? מהיכן זה נובע? האם זה זלזול? מהיכן זה נובע? האם זה מבוכה? רחמים? ריגוש? תאווה? פחד? שנאה? אהבה? מה אתם מרגישים עכשיו??? לחוות את הרגע בכל רגע ולהיות מודעים לכל או לחלק מהתחושות אותם ציינתי ואז לנסות להבין - מהיכן הן נובעות?? זאת עבודה עצמית. כאשר נפרוס את אותן תחושות, נחקור, ננבור, נפרש, נלמד, נקרא, נשאל אחרים, נשכיל, נכיר,נידע מה מקורן של תחושות אלו- נבין כי מקורם הינו אחד ויחיד - פחד. כי זהו מקור כל רגש שאינו אהבה. אם אנו כועסים על עצמנו על בחירות שעשינו בעבר - מבוטאת האשמה העצמית. אין אנו יכולים בעצם לסלוח לעצמנו על בחירה מוטעת שעשינו בנקודת זמן בעבר שהובילה אותנו בעצם להיות מי שאנו היום ולהיות במצב בו אנו נמצאים היום. לסיכום *** 1>>> לעצור הכל ולשאול את עצמכם - מה אתם חשים עכשיו? בכל רגע ביממה. 2>>> לשאול, להבין, לבדוק, לחפש, ללמוד. 3>>> למצוא את הסיבות האמיתיות אשר בעקבותן חשנו את מה שחשנו (בתוכנו ולא ע"י האשמת אחרים). 4>>> לפרוס הכל על מגש האמת שלכם. 5>>> לגלות כי מקורן בפחד חבוי. 6>>> אם מקורו באדם אחר - לסלוח לאותו אדם ולהבין כי אין למקרה כל קשר אלינו. 7>>> אם מקורו בנו - אזי לסלוח לעצמנו!! כי האשמה העצמית מובילה לאבדון. 8>>> באותו רגע קורה הנס הגדול מכולם - הלב נפתח להרגשה אחרת לגמריי שלא חווינו מימיינו - האהבה. 9>>> וממשיכים לטפל בפגיעה הבאה שלנו. כך אנו ממשיכים לאורך כל חיינו - כאשר חלק מאיתנו בוחר לעשות זאת במודע ואילו החלק השני בוחר לא לדעת ובכך עובר בדיוק את אותם תהליכים אך הדרך שלו ´תיראה´ הרבה יותר ´קשה´ וכואבת. ואם נשאל לרגע - אם זה כל כך קל, למה לא כולם עושים זאת? אענה במילה אחת - אגו. האגו הינו המחסום היחידי, הגדר שאנו מציבים סביבנו ע"מ להגן על אותו הפחד אותו ציינתי קודם. בחירה שלכם אם לתת לו יד ולהמשיך להזינו או לשים קץ לתחושות השנאה, הקטרנות, האשמה, הפגיעה, הכאב, העצב, הרחמים העצמיים, הקנאה, צרות העין, הקור, התסכול, החושך....ובכך לפתוח את ליבכם להבנה, לראיה נכונה של הדברים, לסליחה, לכפרה, לניסים, לצמיחה, לבריאה לאור... ובמילה אחת קטנה וחמודה.. אהבה כי מלבדה - מאומה לא קיים.

שאלה

ואם הכל מאד מאד מעורפל שלא רואים כלום ? ואז אי אפשר לראות מה באמת מרגישים כי יש מעין מערבולת רגשות שמסתובבת לה בלי סוף ? הגמד

אננדה

New member
בשביל מה אנחנו פה ../images/Emo140.gif

השאלה שלך בהחלט במקום. יש מערבולת? עוצרים. שמים לרגע קט את המערבולת בצד ומנסים להביט מכוון אחר. נשמע מופרך? אולי. אבל בהחלט בר ביצוע. השאלה היא כמה אתה מוכן ורוצה לנסות לראות את הדברים אחרת.

רוצה מאד :)

איך מסתכלים מנקודת מבט אחרת כאשר ניסית המון נקודות מבט ואתה יודע שאף אחד מהם לא התאימה ? הגמד

אננדה

New member
היי :)

יש דברים שאנו יודעים שאנו לא יודעים ויש דברים שאנו לא יודעים שאנו לא יודעים.... דברים אלו מוגבלים במה שקרוי - מגבלות האור לכן נראה לנו לעיתים החושך הזה ולא משנה כמה למראית עין ניסינו להביט מנקודה אחרת. כל מה שנותר הוא לשאול, לבדוק וללמוד. הבא דוגמא - אנסה להמחיש את הנושא.

גם לי יש שאלה

ואם נניח מפטרים אותך מהעבודה בגלל צמצומים בחברה ולמרות שמאוד היו מרוצים ממך? האם בחרת את זה? ואם הפיטורים (אחרי שמאוד פירגנו לך והיו מאוד מרוצים ממך) נבעו מכך שמצאו עובד/ת אחר/ת שפשוט יש לו/לה פרוטקציות שם? (ואל תגידו שדברים כאלה לא קורים כי הם קורים וזאת עובדה). האם בחרת את זה? ואם חלילה נפגעת בפיגוע או תאונה והפגיעה השפיעה על כל המשך חייך עם כל ההשלכות של זה... האם בחרת את זה? אל תבינו אותי לא נכון. אני מאמינה שלאדם יש אפשרויות בחירה רבות ובהרבה מקרים. אבל חופש הבחירה גם הוא בערבון מוגבל במקרים מסויימים.

את לא הבנת כנראה משו ..

חופש הבחירה זה אומר שתמיד לאדם יש בחירה לפחות בין 2 אופציות. את לא בוחרת להיות מפוטרת מפטרים אותך. זה לא בחירה שלך . הבחירה שלך פה זה או להתייאש ולהכנס לדיכאון או לקחת את עצמך בידיים ולמצוא עבודה חדשה. הבחירה קשורה יותר לדעתי במחשבות ,רגשות וההתיחסות שלך למצב. כי מצב קיים קשה לשנות והרבה פעמים בלתי אפשרי אבל התיחסות אפשר. הגמד

אננדה

New member
גם....

בנושא דברים שקורים לנו שבכל מקרה שתביטו נראה כי אנו לא בחרנו בזה - הנושא מופנה לכוון האשמה העצמית עליה דיברתי. אם פיטרו אותנו יכול להיות כי במקום מסוים אנו מאשימים את עצמנו בכך שלא היינו מספיק טובים? הרי אם פיטרו אותנו - משמע אנו לא נחוצים יותר, לא? להביט נכון על הדברים הוא להבין שזה מי שאנחנו!! ולארוע שקרה אין קשר למי שאנחנו - אם פיטרו אותנו כנראה שבאמת אין אנו מתאימים לעבודה הזאת. וכעת - כשמבינים את זה משנים את תחושת ההשפלה - להבנה - שבכל מקרה כנראה אין אנו מתאימים למקום העבודה. אם אנו נפגעים בתאונה הייתכן כי אנו כועסים על עצמנו שבכלל עלינו על הרכב באותו היום? הרי לא היינו נפגעים אלמלא בחרנו לעלות לאוטו...

אבל ..

כשאתה בוחר אתה בוחר מהידע הנתון לך כשאתה מודע באופן כללי מה תגרום כל בחירה. כשאתה עולה על אוטובוס אתה בוחר בעצם בתוצאה שתגיע ליעד שלך במחיר הנסיעה . אם האדם היה יודע שבאוטובוס יהיה פיגוע זה היה משפיע לו על השיקולים והוא לא היה עולה. ופה הוא יכול לבחור להאשים את עצמו כי הוא היה צריך לדעת או לא להאשים את עצמו כי מאיפה הוא יכל לדעת ? נושא מעניין :) הגמד

אננדה

New member
כאן בדיוק

נכנסת ההודעה שאתה כתבת מקודם... אם חו"ח אדם עלה לאוטובוס כאשר כל רצונו היה להגיע למקום מסוים וקרה מה שקרה - ההכרה העליונה אומרת לנו כי אם היינו שם - כנראה שהיינו צריכים להיות. אם אנו כועסים, ממורמרים, שונאים על כך - משמע במקום מסוים אנו מאשימים את עצמנו שהיינו שם. ברגע שנשחרר את האשמה הזאת ונבין שזה קרה!! וכי אין לנו כל דרך להחזיר את הגלגל- נוכל להמשיך הלאה בחיינו, נפסיק לחיות בעבר ונתחיל לחיות בהווה - מנקודה המבט החדשה שלנו.
"איך תדע אם סיימת את תפקידך? אם אתה עדיין חיי - אז כנראה שלא..." ´תעתועים´/ריצ´ארד באך.

אתה מדבר כאן על בחירה בהרגשה

ואילו בהודעה שפתחה את הדיון הזה דובר על בחירה מעשית, ולא על בחירה של איך להרגיש ולזה התייחסתי. ואגב: אם נצא מנקודת הנחה שכל מה שאנחנו עושים או שקורה לנו הוא תוצאה של בחירה שלנו, אז למה שלא נרגיש אשמה אם משהו לא הולך? הרי אם הכל תלוי משמע גם דברים "רעים" שקורים לנו קרו בגללנו. לא?

אננדה

New member
צודקת ../images/Emo13.gif

על זה בדיוק הדיון... ניתן לבחור להרגיש אשמה, אם זוהי בחירתו של האדם אזי זוהי דרכו והחלטתו ואף גורם חיצוני לא יוכל להועיל לו אלמלא יבחר לנסות לראות את הדברים אחרת. אך בהחלט ניתן לבחור להרגיש אחרת No matter what.... השאלה היא איך אתה רוצה לחיות. בצל האשמה
או בצל האהבה

אשמה..

אשמה זה פשוט.. דבר .. מטומטם. למה? כי נניח.. ואת.. נטע, הולכת ועושה ... -> פעולה. ישר מופיעה לך ... -> תוצאה. עכשיו התוצאה יכולה להיות.. או טובה.. או רעה.. אם היא טובה, מה את יודעת? -> שהדרך שפעלת בה, עובדת. אם היא רעה, מה תעשי? -> תתקני! אבל בני אדם .. במקום פשוט ללכת ולתקן, הולכים לתקן, ובדרך מלקים את עצמים ומענישים את עצמם על זה שהם טעו. "טיפש למה עשית את זה.. טיפש" בעוד שאין קשר.. בין מה שקרה... אליך .. מה, אסור לטעות?.. הלא זה אנושי לטעות? מישהו איי פעם אמר לך את כל התשובות? זה דברים שאת אמורה לדעת מאיפהשהו? נולדת עם זה? מה דעתך בפעם הבאה שטעית להגיד, "אוקי סבבה, עכשיו אני יודעת שזאת לא הדרך, הבא ננסה משהו אחר". אין לזה קשר למי שאת .. למהות שלך.. לאם את טובה או רעה.. זה משהו שאת עושה... זה לא מי שאת. על מה את מאשימה את עצמך בדיוק? יכולת לדעת? את אמורה לדעת? חישבי על כך.

הגרסה שלי

לדעתי האישית את אכן בוחרת את הנסיבות וכל מה שקורה במידה של מאה אחוז לחלוטין. כלומר, יוצרת את המציאות שלך. אבל החלטתי החלטה שלא לדבר על הנושא הזה בפורום הזה.. ולכן אניח לזה, ואענה לך את התשובה שאת מחפשת. התשובה היא שלפעמים את אכן לא בוחרת את הנסיבות, וארועים צצים לך בתוך החיים. ומכאן יש לך .. ים של אפשרויות.. אפשרות אחת היא לחשוב, שכל האפשרויות נסגרו ושהדבר שקרה פשוט הפיל אותך לקרשים. אפשרות שניה היא לחשוב מה אפשרי לי עכשיו שאני לא בעבודה הזאת יותר. עבודות אחרות.. הזדמנויות אחרות .. אנשים חדשים..חופש, דברים שתמיד רציתי לעשות.. ומאיפה את יודעת.. אולי עכשיו תצוץ עבודה יותר טובה? את בוחרת איך להרגיש בקשר לזה, איך לקבל את זה.. ע"י הדרך שאת בוחרת להסתכל על הדברים. בקיצור.. לא שלוטים בארועים, אבל שולטים בתגובה שלנו. אנחנו לא מקבלים תמיד את מה שאנחנו רוצים..אבל! אנחנו יכולים תמיד לרצות את מה שאנחנו מקבלים, כלומר את מה שיש. נכון.. תמיד יהיו את האנשים האלה שיאמרו שיש קו אדום, שיש גבול, שיש סוג מסויים של ארועים ונסיבות .. ששם בלתי אפשרי לשלוט ולהרגיש טוב, אני מכיר את האנשים האלה, קורבנות, שהדבר הראשון שיש להם להגיד ברגע שהם שומעים על הנושא הזה זה "ומה עם מוות ותאונה ומחלה?" והם לא רק סתם אומרים את זה.. אלא מרגישים ממש כעס בפנים .. על זה שאני מעז לחשוב בדרך שאני חושב. אם תסעי להודו, ותבקרי במנזרים שם, את תראי נזירים ממרקים את הרצפה, ואם תשאלי אחד אם הוא מאושר.. הוא יאמר לך שכן. המשמעות היא.. לאהוב את מה שיש לך.. בגלל שהוא שלך. חישבי כמה מעט את באמת צריכה.. אם בכלל. הלא קרה לך לא פעם, משהו שבעודו הגיע, חשבת שהוא רע, אבל בזמן מאוחר יותר הבנת שזאת הייתה מאין מתנה? מאין שיעור? אולי משהו מכשל? ואז שמחת שזה קרה. ככה את לא יודעת לאן מובילים אותך הדברים, ולכן את לא יכולה לשפוט אותם, אם הם טובים או רעים. כמו שלא תשפטי סרט באמצע שלו .. אם הגיבור סובל למשל, לא תגידי "איזה סרט גרוע אני הולכת!".. לא.. את רוצה לראות מה יקרה אלאה. זה הולך לאנשהו!! אז למה לא כבר לאהוב אותם ולחשוב שזה בכל מקרה יוביל אותך למקום שאת כן רוצה להיות בו?

אני לא רוצה לפגוע בך

אבל עכשיו קראתי את ההודעה שלך הזאת, ואני פשוט חושבת שאתה לא מבין מה אתה כותב. אתה סותר את עצמך בהודעה שלך-איך תבין אותי? אתה כותב "לדעתי האישית את אכן בוחרת את הנסיבות וכל מה שקורה במידה של מאה אחוז לחלוטין. כלומר, יוצרת את המציאות שלך. אבל החלטתי החלטה שלא לדבר על הנושא הזה בפורום הזה" ואח"כ אתה כותב "שלפעמים את אכן לא בוחרת את הנסיבות, וארועים צצים לך בתוך החיים. ומכאן יש לך .. ים של אפשרויות.. אפשרות אחת היא לחשוב, שכל האפשרויות נסגרו ושהדבר שקרה פשוט הפיל אותך לקרשים. אפשרות שניה היא לחשוב מה אפשרי לי עכשיו שאני לא בעבודה הזאת יותר. עבודות אחרות.. הזדמנויות אחרות .. אנשים חדשים..חופש, דברים שתמיד רציתי לעשות". וכשאני קוראת את זה "אני מכיר את האנשים האלה, קורבנות, שהדבר הראשון שיש להם להגיד ברגע שהם שומעים על הנושא הזה זה "ומה עם מוות ותאונה ומחלה?" והם לא רק סתם אומרים את זה.. אלא מרגישים ממש כעס בפנים .. על זה שאני מעז לחשוב בדרך שאני חושב" האמת אתה פשוט דורש סטירה, או התעלמות. באיזה זכות אתה קורא לאנשים שחולקים עלייך קורבנות? אוי נראה לי שעוד לא התבגרת בחיים, אין לך מושג מהחיים שלך הרבה. בטח עברת איזה סדנא למודעות עצמית, ששטפה לך את המוח, ואתה שופך לי פה תיאוריה של איזה גורו. לא חבל על הכסף ? תתעורר!!!!! החיים זה לא סדנאות אתה לא שם לב שאתה חריג? אתה לא שם לב שאתה מנסה לכפות סדנא של איזה XXXXX על קבוצת אנשים? אתה הרי לא מסוגל להסביר לעצמך את התיאוריה ואתה סותר את עצמך, אז איך אתה כותב עליה? מצד אחד כל נסיבות החיים תלויים באדם. מצד שני לא כל הנסיבות תלויים בו. שואה, שואה-נסיבות תלויים היו בהם? רחל-נשמה

והאמת

דבר אחד בטוח. אם התיאוריה הזאת מצליחה להטריף לי את הנשמה , ועושה לי עצבים, אז בחירה שלי -וכאן הבחירה שלי היא של הנסיבות, ושל התוצאה בניגוד למצבי תאונה/מחלה/שואה/וכו´ אז רק טוב לכולם. וכבחירה שלי אני מעיפה את הקישור הזה לכמה ימים מהמועדפים, לכם יהיה טוב ולי יהיה טוב. בהצלחה רחל-נשמה

זהות

New member
בחרתי ...

לגדול . הגעתי עד הקצה של עצמי . החלטתי להפתח ,ללמוד , ולהכיר את עצמי , למרות שאת תחילת התהליך שאני עוברת עכשיו לא אני בחרתי -מקרה מצער מאאאאאאאאאאאאאאאווווווווודדדדדד גרם לי להתחיל בתהליך - כאבי נפש עצומים , בלבול , סערת רגשות ,מדבר רגשי, רצון עז להשאר במקום המוכר , הידוע , האהוב , הבטוח . יש דברים שקורים שבהחלט מעבר לשליטתינו אבל אחרי ההלם הראשוני (שנמשך אצלי כשנתיים) בשבועות האחרונים החלטתי לעשות מספר בחירות ויש לי הרגשה מאוד טובה לגביהן . אני חדשה כאן , קראתי את הודעתך ורציתי להגיב על מה שכתבת אבל זה מה שיצא לי ...

זהות

New member
אננדה...

נכנסתי לכאן כי השם מצא חן בעיני . הגבתי על משהו שכתבת לפני ארבעה ימים .

למעלה