אנמיה של פגים

kerensztern1

New member
שאלה בהקשר של הברזל

האם מישהו המשיך לתת ברזל גם אחרי גיל שנה???

keren b

New member
אנחנו עדיין נותנים

ממרומי גיל שנה ו10 חודשים. עד גיל שנה ו 7 חודשים נתתי לחוד גם את ה A+D עכשיו משהו משולב ברזל A+D, בגיל שנתיים נתן גם ויטמין C. כעיקרון, במשך ה 10 חודשים האחרונים כל פעם אמרו לי משהו אחר, בפגיה אמרו להמשיך, רופא אחד אמר בביקור אחד להפסיק בביקור אחר להמשיך, רופא אחר - להמשיך. לי נראה שאם זה לא מפריע, ונותנים מינון קבוע ולא גבוהה, זה רק יכול להועיל. במיוחד כשהמוח ממשיך להתפתח, וברזל אמור להועיל.

שלום דודו וברוך הבא../images/Emo140.gif

התאומים שלי (שבוע 25+3) קיבלו אף הם שתיים או שלוש מנות דם עקב ירידה בהמטוקריט. האמת שאני לא יודעת על זה הרבה מעבר למה שכבר נכתב כאן, אבל אני כן יודעת שמנות הדם בהחלט חיזקו את הבונבונים שלי, הורידו במספר הברדיקרדיות שלהם (הורדות דופק), העלו את הסטורציות (ספיקת החמצן בדם), ובכלל עשו להם טוב (וגם נתנו להם צבע יפה
). אני מאחלת לבנך שיתחזק במהרה ויעלה במשקל וישתחרר בריא לביתו בהקדם
, ואני מקווה שתשאר עמנו כאן. אגב, גם אני שמחתי לשמוע שיש לנו רייטינג גבוה בחדרה

../images/Emo101.gif זריקות מיוחדות נגד אנמיה

מדובר בזריקות של Erythropoietin, שזה חומר שמווסת את יצור כדוריות הדם האדומות. יואב קיבל זריקות כאלה בפגייה בתל השומר. מדובר בסדרה של 13 זריקות, אחת בכל יום. הסבירו לי שזה כדי למנוע ממנו לפתח אנמיה של פגים מאוחר יותר, כאשר הוא יהיה בבית. אין לי זמן כרגע לחפש על זה חומר, אבל ממה שראיתי אין ודאות שזה באמת עוזר. מה שבטוח - מאחר ואתם כבר נתקלתם בבעיה - כדאי לכם להתעניין יותר לעומק.

Inbell

New member
היהלנו כזה דבר.

... אני כבר לא זוכרת למה, נדמה לי אחרי NEC (מחלת מעיים של פגים). קיבלנו מנת דם פעמיים. גם כן ירד המטוקרית. ירידה במשקל לדעתי לא קשורה לזה. ואם זו ירידה לא יותר מ-50 גרם - הצרוף כמעט בטוח מקרי.

תודות

תודה רבה לכולם על התגובות ההפניות ובעיקר על העידוד ! החמוד נראה היום יותר טוב ובעיקר יותר ורוד...

וגם עלה לפחות 18 גר'../images/Emo8.gif

ובקשה, כשאנחנו היינו מאושפזים שם,הייתה אחות ערבייה מקסימה בשם נדיה, אולי אפשר קצת לגשש איתה אם היא תוכל "להעביר את הבשורה" בקרב ההורים לפגים מהמגזר הערבי?

engel_j

New member
אנמיה של פגות,הנה :

אנמיה זהו מצב בו ריכוז כדוריות הדם האדומות בדם יורד מתחת לערכים רצויים. הסיבות לאנמיה בפגים הן מרובות ויכולות לנבוע מחסר יצור זמני של כדוריות דם אדומות במוח העצם, מהרס מוגבר של כדוריות דם אדומות בדם ההיקפי, מדימום או מלקיחות דם חוזרות. אנמיה בפגים יכולה לבוא לידי ביטוי בחיוורון, בנשימה מהירה, לעתים נשמעת איושה מעל הלב או מופיעים קשיים בעליה במשקל. הטיפול באנמיה תלוי בגילו ובמצבו הכללי של הפג. לעתים יש צורך לתת עירוי של כדוריות דם אדומות (עירוי דם). תינוקות עם משקל לידה נמוך מ 1,250 גרם מקבלים בהזרקה תת-עורית הורמון הנקרא אריטרופויטין, המגרה את מוח העצם לייצר כדוריות דם אדומות. האריטרופויטין ניתן ביחד עם תוספת ברזל דרך הפה. ברוב הפגים הסובלים מאנמיה מוח העצם מתאושש בעצמו ומתחיל לייצר כדוריות דם אדומות תוך מספר שבועות. תוספת ברזל ניתנת לפגים יחסית מוקדם בהשוואה לתינוקות שנולדו במועד, מאחר והאנמיה מתחילה בפגים בגיל מוקדם יותר

דווקא מנות הדם

היתה בערך המלחמה היחידה שלי בזמן הפגיה . הסיפור הוא כזה -לי יש משהו בקבוצות הדם הקטנות (לא A'B'O אלא C ) שבגללו יש לילדים שלי המוליזה והם שותים מנות דם לארוחת הבוקר בפגיה . בגלל שהדם הזה כל כך נדיר וגם צריך להיות מוקרן וזה, היו מביאים אותו במיוחד מתל השומר, וזה היה לוקח יום לארגן את זה . התברר לי כי ממנה אחת מכינים שלש מנות לפג. הגיוני שאם הביאו אותה כל הדרך ישמרו את השתיים הנותרות אם נצטרך עוד (והצטרכנו)-אבל לא . עד הפעם הבאה הסתבר כי המנה נמכרה לפג אחר . מעבר לזה שכמובן חשיפה לשלש מנות שפורקו מאותה מנה מקטינה את הסיכון הקטן אמנם ממנת דם . (הפטיטס למינהם). בקיצור -נסו לחנך את בנק הדם..... כמה טלפונים ושיחות והבהרות כדי להשיג דבר כל כך פשוט ואלמנטרי.....

bhs

New member
אנחנו -" ואחותנו" פגה בשבוע 28

חיינו על מנות דם בקצב שלא הצלחתי לעקוב. היום גיל שנה ו8 הכל בסדר (חמסה חמסה :) ) מידע מיקצועי תוכל לקבל מהרופאים.

שלום וברוך הבא ../images/Emo140.gif

תמיד כיף לשמוע שדבר הפורום מגיע למרחקים... אני דנה, אמא של שי, שנולדה בשבוע 27. גם שי סבלה (ועדיין פחות או יותר) מאנמיה, וקיבלה מנת דם בפגיה. כמו שאתה יכול לראות מהשירשור שיצרת, שנושא מנות הדם הוא מנת חלקם של רבים מהפגים. תעדכן מה שלומכם בהמשך...

למעלה