אנמיה של פגים

אנמיה של פגים

מחפש קצת חומר בנושא, אתמול החמוד היה חיוור והיתה לו ירידה של מס' כדוריות הדם האדומות (המטוקריט) והם נאלצו לתת לו מנת דם...היום הוא קצת ירד במשקל... אני רוצה לדעת על זה קצת יותר, תודה.

ברוכה הבאה...

אני לא רוצה להטעות, אבל ככלל,אני חושב שרק בגיל חצי שנה ניתן לדעת האם האנמיה בכלל היא עקב בעיה או עקב כך שהפג לא קיבל מספיק מההריון. הכבד (נדמה לי) אצלו לא מייצר עדיין מה שהוא אמור לייצר ולכן עליו לקבל מנות דם. הבת שלי קיבלה 6 מנות במשך כל האישפוז. אבל ספרי לנו קצת. מתי נולד, באיזה שבוע, כמה שקל וכמה שוקל, איזו פגיה וכו'. ושוב, ברוכה הבאה ושיעבור בשלום!!!

הסיפור שלנו

החמוד נולד לפני חודש ושבועיים (11/2/05) בשבוע ה-29, משקל 1289, מאז ירד למשקל 1060 ועלה חזרה עד 1870, היום שוקל 1825 (ירד הבוקר 45 גרם...), אנחנו מאושפזים בהלל יפה בחדרה, פגיה מדהימה צוות מדהים, לא יאמן כמה שאכפת לאנשים שם... דודו.

נהדר לשמוע

ונשמע כאילו הירידה במשקל פחות רלוונטית כיום מאשר בהתחלה. הוא כבר קיבלת מנות דם בשהות? זה משהו שהאמת בקושי דיברנו עליו בפורום (לפי זיכרוני). ואפשר לשאול איך הגעת אלינו? איך שמעת וכו'?

הפורום

לא, לשמחתנו הוא לא קיבל מנות לפני זה, בפגיה כולם מדברים על הפורום והאתר...האמת, אני מהרגע הראשון "מחובר חזק" לאתר ולפורום. שמחתי למצוא המון מידע בכל בעיה ועניין שנתקלנו בו...ואתה צודק, כמעט ואין מידע לגבי אנמיה... דודו.

איזה כיף!! באמת?

זאת אומרת שבפגיה הזו אנחנו "מכוסים"? ואני אשאל אותך שאלה לא "פוליטיקלי קורקט" אבל חשובה. האם ישנם ערבים וחרדים שמדברים על האתר שלנו? יש לנו קושי רב ביותר בכניסה למגזרים הללו ואם נידע על אדם מהמגזרים הללו שמשתמש בנו- אולי יהיה יותר קל לעזור לאחרים מאותו מגזר. ואם הוא לא קיבל מנות- יצאתם טוב. זו בהחלט פעולה מוכרת לרבים מההורים לפגים, ואם "תסתפקו" במנה אחת (כי נשמע שהוא ממש בדרך הביתה, ב"ה), אשרכם. נכון שכל מנה זה סיכון, אבל תשמח לדעת שכל מנה עוברת הקרנה מיוחדת שלא מעבירים מנות "רגילות" והיא נחשבת יקרה פי כמה וכמה בגלל אותה פרוצדורה. ספר לי קצת מה מדברים על האתר והפורום...תן לנו קצת להתמוגג מאושר...

מגיע לכם...

קודם כל תודה על העידוד...לגבי האוכלוסיה החרדית בהלל יפה אין בכלל...לעניין האוכלוסיה הערבית אז רוב הפגים הם מהאוכלוסיה הנ"ל. אנחנו לא ממש הצלחנו ליצור קשר ביננו למעט שלום נימוסי, אבל אני מבטיח לבדוק ולחזור אליך...לעניין ההתמוגגות מאושר אז זה בהחלט מגיע לכם, אין לכם מושג כמה האתר זה עוזר להיתמודד בעיקר עם ההלם הראשוני, היינו מחוברים לחוברת "הדרכה להורי הפג הטרי" כמו אוויר לנשימה...

אתה מוכן לכתוב את זה למשרד הבריאות?

אני צוחק..אבל אולי לא לגמרי... אולי מכתבי הערכה לחוברת וכו' בהחלט יוכלו לעזור בשיווקה. אולי אם תהייה הראשון... ודי לחכימה ברמיזה בעובי של פיל!!! בכל אופן- חכה שיכנסו מבינים ממני בנושא. בטח יהיה להם מה להרחיב ומה להשלים... שיעבור בשלום!!!

elladav

New member
הפורום והחוברת

אני אמנם משתתפת די פאסיבית. אבל קוראת באדיקות ונעזרת המון. אתם עושים דבר נפלא, והעזרה שלכם עצומה ומוערכת מאוד מאוד. אז זו ההזדמנות להגיד לכל הקבועים, שעונים על שאלות: תודה!. אלה- אמא של אדר ואוריה.

אז אולי תהפכי לקבועה שעוזרת

גם היא? מקום לא חסר....

elladav

New member
אני בהחלט מוכנה

אבל צריך להפעיל אותי, אני לא נכנסת באופן קבוע...

doritya2

New member
לגבי האנמיה אני לא יודעת

אבל אני מחכה לשמוע ממכם חדשות טובות על החמוד.

Inbell

New member
הסיפור שלנו עם אנמיה

אם זה יעזור - הינא סיפור שלנו עם אנמיה. הייתה לאיילת ירידה של המטוקריט פעמיים, אחרי אירועי NEC - היא קיבלה שתי מנות דם. עד כמה שאני מבינה אין קשר לירידה במקל. זה לפעמים קורה לפגים - לנו היה כמה פעמים שהיא ירדה במשקל עד 50 גרם. אם ילד קודם היה חולה, יכול להיות שאנרגיה הלכה להתמודדות עם מחלה. נולדנו בשבוע 32 במשקל 1336 גרם.

hagit2000

New member
גם לשני היתה אנמיה של פגות

מנת הדם שהיא קבלה סדרה את העסק. וזה גם אצלה היה סביב המשקל הזה - שבועיים לפני השחרור הביתה (שני נולדה בשבוע 28 במשקל קילו). מאד משמח לקרוא את מה שכתבת על הפורום והחוברת

ברוך הבא דודו

ממש כיף לשמוע שמעו עלינו ומכירים אותנו בפגיה. אני לא יודעת לגבי מנות הדם ואנמיה, אבל אני מקווה שהדרך הביתה מהירה.

ברטכים הבאים,גם אנחנו בוגרי הלל יפה

איתן נולד בשבוע ומשקל דומים וקבל מנות דם ב1400 וב1600 הצוות אכן מדהים.

keren b

New member
אנמיה של פגים

מה שהסבירו לנו זה שהגוף של תינוק קטן ולאו דווקא פג פשוט לא תמיד עומד בקצב ייצור כדוריות הדם, לכן נותנים לתינוקות תוספת ברזל מגיל חודש. אצל פגים זה כמובן יותר קשה בגלל בדיקות הדם המרובות. בתי קיבלה 3 מנות דם בתקופת הפגיה.

למעלה