אנליטית

swirrrly

New member
אנליטית

א. מצאו את משוואת המעגל הנוגע בציר ה-Y בנקודה (A(0,-3 ועובר דרך הנקודה (B(-2,1. ב. מצאו משוואת מעגל שמרכזו על ציר ה-Y רדיוסו R=8 והוא נוגע באופן חיצוני במעגל שמצאתם בסעיף א´. עם א´ אין לי בעיה, אבל ב-ב´ יצא לי בלאגן.

פתרון

עם א´ אין בעייה ונעבור לב´: נתון לנו: 1. ששעור ה-x של המעגל החדש הוא 0; 2. רדיוס המעגל החדש הוא 8; 3. המעגל משיק מבחוץ למעגל של סעיף א´. הנתון השלישי אומר שאם נעשה דיסטנס ממרכז המעגל הראשון למרכז המעגל השני (שכרגע מבוטא ע"י איזשהו פרמטר בשיעור ה-y), התשובה שנקבל צריכה להיות סכום הרדיוסים (כלומר 5 ועוד 8). מתקבלת משוואה ריבועית עבור שעור ה-y של המעגל השני, שזה בעצם המשתנה היחיד. לי יצא שהמעגל מסעיף א´: מרכז (3-,5-) ורדיוס 5 והמעגל מסעיף ב´: שעור y של המרכז הוא או 9 או 15-

swirrrly

New member
יש לי שאלה:

אתה רון מחשבון לשעבר ושינית ניק, או מישהו אחר. וסחטיק על הפתרון, פשוט ברגע שראיתי את השאלה נכנסו לי כל מיני נוסחאות לראש ולא משנה... סיבוך זה השם האמצעי שלי.

תשובה

דווקא לא - זה השם המקורי שלי כבר הרבה זמן. בדרך-כלל אני בפורומים אחרים, עכשיו לקראת הבגרות התחלתי לכתוב גם בפורום מתמטיקה ושעורי בית.

לרון הגאון

רון, הפתרון שלך הוא כמובן נכון, אבל מכיוון שאתה גאון, ושיש לך כזה שם יפה, בוא תנסה להגיד איך פותרים את מה שעשית ב"נוק-אאוט", כלומר בשורה אחת, בלי שום חישובים ומשוואות ריבועיות... לרון ולשירלי : חשוב לזכור, שכשיש בשאלה שני סעיפים - זה לא סתם. סעיף א´ הוא בהרבה מקרים הדרכה והובלה לסעיף ב´. כך שאם אני מתחיל את סעיף ב´ כשאלה חדשה לגמרי, אני לפעמים סתם מכביד ומאריך...
רון חשבון α•⃲(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

לרון חשבון...

חשבתי וחשבתי, ולא מצאתי דרך נוק אאוטית לפתור את סעיף ב´... אודה לך אם תשתף אותי ברעיון המבריק, תודה - רון.

טוף, אז ככה...

דבר ראשון תרשה לי להגיד לך שראיתי אותך פותר כאן תרגילים בימים האחרונים, חלקם די קשים, ובאמת כל הכבוד לך על השליטה בחומר ! לגבי ה"נוק-אאוט", פשוט תסתכל על המשולש שקדקודיו הנקודה 3-,0 ומרכזי שני המעגלים. היתר הוא 13 (סכום הרדיוסים), הניצב הוא 5 (רדיוס) ומכאן שהניצב על ציר ה y הוא 12 (שלשה פיתגורית) ונגמר התרגיל... בהצלחה,
רון חשבון α•⃲(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

למעלה