אנליזה ותרופה

אנליזה ותרופה

2. אנליזה. אם אכן אדם מוכן להודות שהבעיה מציקה לו מספיק, הוא הולך לרופא שמבצע ניתוח -דיאגנוזה של מצבו הרפואי. ייתכן והכאב העמום ברגל נובעת מבעיות נפשיות שמקורן בראש, או תוצאה של גרורה סרטנית מהלבלב. חשוב להצביע על גורמי המחלה ולא רק על הסימפטומים שלה. ניתוח הוא שלב מסובך מאוד, רופאים שונים יתנו הבחנות שונות ולפעמים סותרות. גם בתחומי החברה, ייתכן קשרים בין תחומים שונים (לדוגמא בין תרבות לכלכלה ובין זו לשיטת ממשל וארגון), ואלה בתורם ישפיעו על עשרות תחומים אחרים, לכעורה בלתי קשורים, ותוך יצירת היזון חוזר. אנליזה עשויה להצביע על בעיות וסימפטומים שלא חשבנו עליהן מראש, אלא רק בדיעבד. לדוגמא, החולה נזכר, בתגובה לשאלת הרופא שלא רק כואב לו ברגל, אלא גם מגדרת לו מידי פעם הזרת השמאלית. גם בשלב זה, אין טעם לפסול אנליזה, על רקע זה שמי שנתן אותה לא מציע דרך טיפול או מציע דרך טיפול שאינה נראית לנו. לדוגמא, אם אנליזה אחת טוענת שלחולה יש דלקת חיידקית הניתנת לטיפול באנטיביוטיקה, ואילו אנליזה שניה טוענת שיש לו כלבת במצב מתקדם (לאחר שלב מסויים של מחלה, המוות הוא וודאי), אזי היכולת להביא מזור אינה יכולה להיות קירטריון תקף להעדפה שלנו בין סוגי האנליזה. לדוגמא, אפשר לקבל חלק מההבחנות והניתוחים של מרקס או של אדם סמית, ללא קשר לקווי המדיניות שהם ממליצים עליהם. פשוט אין קשר בין הייתכנות של קווי המדיניות (התרופה) לבין הנכונות או אי הנכונות של האנליזה. זה גם המקום לציין, שעוד לא היה איש רוח שדיבר על נושאי חברה, שלא היו לו טעויות. לכן יש טעם לקחת את החלקים באנליזה שנראה שיש בהם יותר אמת, גם אם לא מסכימים נגיד, ל 90 אחוזים ממה שהוגה מסויים אמר. שגיאה דומה היא להגיד "האנליזה הזאת אינה מענינית (היות ועד כה היא לא הניבה פתרון ), לכן נפסול אותה ונעדיף את חברתה". מחלת הסרטן הינה במקרים רבים חשוכת מרפא, אולם אין זה מונע מאיתנו להמשיך ולחפש את התרופה. מתוך פורום 4 שלבי-הריפוי" לחשיבה משותפת על בעיות חברה

ועוד הגיגים צאותו מסמך

ההבדל בין אי הסכמה לפסילה מראש. אם לשני הצדדים בדיון ברור שהצד השני הוא בן שיח לגיטימי לדיון, אז ורק אז יש טעם לדיון. בדרך כלל כל צד חושב שהוא צודק, וזה לגטימי, אולם אין טעם לנהל דיון עם מישהו שמראש מכריז – בשום תנאי לא תשכנעו אותי, כל האמת אצלי. אפשר לנהל דיון רק אם אדם שחושב שהוא צודק, לא עם אדם שיודע שהוא צודק. אדם כזה, אפשר להשוות לאל, ועם אלים אין מתווכחים. אפשר לסכם תנאי זה גם בצורה הבאה – אם הייתי שם את עצמי בנעלי הזולת, האם עמדתו היתה סותרת את מה שאני אומר.

תגובה

"הכי מצחיק ומגוחך זה אנשים שמטילים ביקורת נגד הקיים, אך לא מציעים שום דבר אחר או שונה. כנראה מדובר בפטנט סודי איך יווצר עושר חברתי וכלכלי ע"י לחיצה כל כפתור אדום." לא , הכי מצחיק זה אנשים שנמצאים בהכחשה. כפי שדור הזכיר, נתתי כמה פתרונות משלי, אבל אני יודע מנסיון העבר שאין טעם לדבר באווירה של זלזול הדדי, כשאתה "המומחה" ואני "הפנאט" אני לא אומר שיש לי פתרונות קסם, או את כל התשובות, אבל זה בגלל שאני מודע לעומק הבעיות שאנחנו (החברה האנושית העולמית) נמצאים בהם. "כנראה מדובר בפטנט סודי איך יווצר עושר חברתי וכלכלי ע"י לחיצה כל כפתור אדום." - כנראה מדובר בפטנט סודי, איך גם מגדילים את התחממות כדור הארץ (לדוגמא), וגם משכנעים את עצמך שהתופעה הזאת אינה רלבנטית לכלכלה. וגם חושבים שאם יגידו ש"צריך לדאוג לסביבה" או ל"כלכלה תחרותית", די בזה כדי לקיים את שני הדברים האלו.

1שורלק

New member
לא מומחה ולא נעליים

לא טענתי שאני מומחה למשהו, ואני לא מתיימר להיות, קטונתי. להיפך אני מציע לעשות מה שאחרים עשו באופן מוצלח. כמו אנגליה. ובעוד עשרות מדינות ברחבי העולם להקטנת האבטלה (אולי זה בעיניך בעיה פחותה לעומת התחממות כדו"א, אבל בעיני אחרים דווקא לא). לפי פרויד, הכחשה, הדחקה רציוניליזציה ועוד הם מנגנונם חיוניים להתמודדות עם המציאות. הבעיה היא לא עם הכחשה, אלא עם הכחשת יתר, והדחקת יתר מהיתרונות של כלכלת שוק תחרותית לעומת כל שיטה אחרת. הדאגה להתחממות כדור הארץ היא אחלה, וגם אני מודאג ואין לי פתרונות לכל הבעיות בעולם, מהתחחמות כדו"א ועד לזיהום נחל הירקון שלנו. כלכלת שוק תחרותית כשלעצמה אינה פתרון יחיד לבעיה, אולם הנסיון מלמד שדווקא שיטות אחרות החמירו עוד יותר את הבעיה. המחשבה שלאחד יש את כל הפתרונות, וכל האחרים טועים אינה נכונה. לדעתי הכי גרוע זה לעשות שימוש באקולוגיה לצרכים אידיאולוגיים של מתנגדי הגלובליזציה. שורלק

כל עוד

לא תכיר בזה שגם לך יש אידאולוגיה (לא חשוב אם אתה קורה לה "הומניזם"), אי אפשר להגיע בדיון שלנו יותר מידי. גם "לחקות מה ש"מוצלח" אצל אחרים" זה שוב סוג של אידאולוגיה. כי איך תקבע מה זה "מוצלח", ללא אידאולוגיה? הנסיון מלמד שדיקטטורה בולשביקית לא עבדה, סה טו. אין כזה דבר "מתנגדי גלובליזציה" , זה עוד אחת מהשטויות הרגילות שהתקשורת מאכילה אותך ואתה אוכל. למישהו מציעים עוגה עם מלח, והוא אומר - לא תודה , זה לא הופך אותו לאחד שלא אוהב עוגות, רק לאחד שלא אוהב עוגות עם מלח. באותה צורה , לא כל מי שמפגין נגד תאגידים הוא נגד גלובלזיציה, רק נגד שלטון של תאגידים בחיים שלנו, קפיש? "מתנגדי הגלובליזציה" לדוגמא, רוצים לדעת מה מדינוית הסחר של ישראל. רק שזה חסוי, גם מוועדות בכנסת. למה ? כי כלכלת שוק "תחרותית" כוללת "שקיפות" מסוג זה. עוד דוגמאות לשקיפות? NAFTA, MAI, הכינוס של WTO בדמוקרטיה הליברלית של קטר, ההחלטות של הIMF (שהשקיפות שם עד כדי כך גדולה כדי כך שגם שטיגליץ לא ידע מהמה המדיניות שלהם). - אבל מה זה אכפת לך? אתה בעד "שקיפות" רק מהפה אל החוץ, רק כל עוד זה לא מפריע לאנשים הנכונים לעשות את מה ש"יעיל" ו"טוב" עבור "כולם".

1שורלק

New member
נכון

זה בגלל שאני לא מגלומן שחושב שניתן לשנות את העולם כולו, ורק רוצה שיהיו חיים טובים יותר לאזרחי ישראל בעיקר, בדומה לאזרחים במדינות המפותחות: פחות עוני ואבטלה יותר שגשוג ואושר. אנא תסביר לנו כולנו כיצד עושים זאת ? במקום להסביר אתה מתחמק בטוענות שווא חלולות. מעניין שלוחצים אותך קצת לקיר,,,, אז אין לך בעצם מה לומר חוץ מלתקוף את הקיים ולנסות להשתיק אחרים. כלכלת שוק תחרותית היא השיטה הטובה ביותר למרות חסרונותיה, וכל עוד לא תביא לנו שיטה אחרת ותסביר מדוע (עדיף עם דוגמאות מהשטח), אז כל דבריך ומפעלך הם חסרי תוחלת. אני מחכה בכיליון עיניים
שורלק

דווקא תתפלא

כתבתי לא מעט על אלטרנטיבות הום די רחוקות ממרקסיזים או מקפיטליזם פראי, והם בטח לא "באמצע" אבל אלטרנטיובת באות כדי לקדם פתרון לבעיה קיימת, לא כדי לשעשע אף אחד. איך מביאים פחות עוני ויותר שגשוג - קודם מבינים יותר טוב מה זה עוני ומה זה שגשוג. לדוגמא חלק מהעוני קשור בקשר דו כיווני עם התפררות סביבתית, וחלק מה"שגשוג" (צמיחה כלכלית) קשור גם. כל עוד אנחנו עם אוצר המילים הישנות שמבלבל בין דברים, וטוען לדוגמא שכשאנשים מתגרשים או חולים ומעלים את ההוצאות שלהם, אז מצבם השתפתר, אין תקווה שנגיע עם הניתוח למקום מעניין. דווקא ניסיתי להביא פתרונות, אבל כל התחלה של דיון בכייון הזה נגמר בהתקפה שלך (מטורפים או רעים), או בזה שהמאמר ארוך מידי או קצר מידי או שהוא כתוב בסגנון לא טוב, או שיש דברים חשובים יותר וכו'.

1שורלק

New member
אחלה

כאשר תתייחס באופן נקודתי לתחום מסויים (כמו סלילת כביש באופן ידידותי לסביבה), אז אגיב באופן נקודתי ואולי לעיתים גם נסכים, כי גם אני רואה בשמירה על אקולוגיה תועלת ציבורית חיובית רבה מאוד,,,, ונראה לי לך יש ידע נרחב בנושא. כאשר תתייחס באופן מכליל לשיטת כלכלת השוק התחרותית הנהוגה בעולם המערבי, מבלי להציע חלופה אחרת,, אז אגיב בהתאם. הכול באופן עינייני ומנומס
שורלק

אבל התייחסות באופן נקודתי כזה

מתאימה רק אם מחפשים אלטרנטיבות בטווח הקצר, כמו שאתה עושה. אני לא מחפש איך לשפר את המצב של הטווח הקצר, אלא איך שורדים את בעיית הקיימות בטווח הארוך. דוגמא - אתה שואל אותי איך אפשר לשפר את לוחמת הח"יר של הפלנקס שלנו, אני אומר, תראה , הפלנקס הם אחלה, אבל מולנו יש צבא של טנקים, יש לי שרטוט של מטוס , אתה בא ואומר - לא מעניין אותי מטוסים, כשתד ליצור חרב או חנית טובים יותר, תתן צלצול. אני לא יכול להתייחס ל"שיטת השוק התחרותית" כי לדעתי זו פיקציה בראש שלך. אני יכול להתייחס באותה מידה ל"כלכלת תאגידים" או ל"כלכלה של משק מעורב" שהן פיקציות של אנשים אחרים (של קורטן ושל כלכלנים נאו קלאסיים בהתאמה). לפי הניתוח שלי , יש הרבה אנשים שמבינים שהתאור של "כלכלה תחרותית" שלך הוא פיקציה, ומשתמשים ברטוריקה של שוק תחרותי כדי לעשות דברים אחרים מאוד (כלכלת תאגידים). אני מכיר כמה הצעות לחלופות, של הכלכלה הנהוגה כיום (תקרא לה איך שתקרא לה), אבל כדי להציג אותן, יש צורך בהבנה טובה יותר של הכלכלה הנהוגה כיום, יתרונותיה וחסרונותיה. לדוגמא, אני אציג לך, סירה כבדה עם קרקע מזפת, ואתה תגיד לי , בשביל מה כל הזפת הזאת, בסירה שלי, אין זפת, והיא הרבה יותר מהירה. זה נכון , רק שהיא תטבע כעבור 10 קילומטר. כל עוד לא דיברנו על אפשרות של טביעה (הסכמה על בעיות), או בעיות אחרות עליהן סירות אמורות להתגבר (כמו איזון , ניווט וכו'), ועל הסיבה לבעיות, הצגה של אלטרנטיבה רק תפריע. מסגרת הדיון שלך מגבילה אותי, היות ואתה נוהג לפי כלל האצבע הבא "בואו נראה מה קורה במדינות שונות בעולם, ומה שעובד במדינות האחרות, נאמץ אצלנו, לאחר התאמה מקומית". שזה מעולה לטווח הקצר, ורע לטווח הארוך. כי לדוגמא, בצורה הזאת, אם כולם תקועים בבעיה בגלל אילוצים מסויימים (בעיית הסביבה), אז גם אתה תקוע ואתה רץ אחרי העדר. לדומגא, אם כולם למינגים, אז גם אתה תרוץ אחריהם, זה נחמד כשכולם מחפשים יחד מזון, אבל זה לא ממש טוב אם יש לפניכים צוק. בעיה נוספת בגישה הזאת היא שבימנו ניתוח כלכלות על פי משקים זו גישה שעובר עליה הכלח. היות ולדוגמא, הרבה מהפעילות הכלכלית של אנגליה או ארה"ב מתבצעת ותלויה בכלכלות של מדינות אחרות. אז אם החברות הרב לאומיות שעובדות באינדונזיה מרוויחות טוב, וזה משפר את מצב התאגיד האמריקני , זה לא אומר הרבה על הכלכלה של ארה"ב. בעיה חמורה לא פחות הוא הרקע השונה והסימלוטניות בפעולות של מדינות. לדוגמא, רוב מדינות אירופה עושת כך וכך (דברים שציינת) אבל ברוב מדינות אירופה אין בעיה של עליה בגודל האוכלוסיה, או בעיה של חוסר תכנון כמו שקיים בארץ. בעדר תוכניות מסודרות, מה שקורא בישראל הוא כאוס, כל מי שמשלם מספיק או מכיר את האדם הנכון בונה או מקים, בלי קשר לאיפה היה נכון לעשות זאת ואיך על פי האינטרס הציבורי. רקע- במדינות שונות עם רקע שונה והיסטוריה שונה, אותם צעדים יכולים להביא לתוצאות שונות. כמו שמורה לריקוד שילמד JAVA, לא יקבל מזה את אותו ערך שיקבל מתכנת (וגם התוצאה תראה לגמרי אחרת). אם תוצאות ההפרטה שלך הן שבמקום לקבל מנופול ממשלתי, מקבלים מונופול עיסקי, אז אני טוען שהברירה הזאת היא בין שתי רעות חולות, ולאו דווקא שיפור של משהו.

1שורלק

New member
אוקיי דרור

כל אחד והבועה שלו, אני אחיה ואכתוב על הטווח הקצר-הבינוני-והארוך מתוך הבועה שלי (יחד עם מאות מיליוני אנשים במדינות המפותחות), ותמיד אזכור מה אמר קיינס על הטווח הארוך...... ואתה תכתוב מתוך המציאות האולטימטיבית שלך שכולה אמת לאמיתה, וכל יתר האמיתות הם "פיקציה"
שורלק

לא

אתה תכתוב מתוך הבועה שלך, ואני אכתוב מהבועה שלי, ובכל מקרה זו תהיה פיקציה, היות ושנינו איננו אלים, רק בני אדם. לבני אדם יש נקודת השקפה. לכן יש להם פילוסופיה וכשהפילוסופיה מתרגמת בסוף לצעדים מעשיים בעולם - זו כבר אידאולוגיה, לייק אית אור נות. הבעיה הגדולה - שאתה שבוי בתוך אידאולוגיה , ולא מוכן להודות בזה. אגב, מה עם הבואה של מיליארדי האנשים במדינות ה"מתפתחות" - דוגמא קלאסית לנסיון ללכת בדרך שלך - לאמץ את שיטת השוק התחרותי (כלומר להפקיד את האינטרסים של הציבור בידי קומץ "פוליטרוקים" המנוהלים בידי תאגידים רב לאומיים). - כשהתוצאות הן קטסטרופליות. הם הלכו בדיוק בדרך שאתה הצעת, ולא הגיעו רחוק מידי.

1שורלק

New member
ההבדל הוא

שהדברים שאני אומר מעוגנים בפררטיקה בעשרות מדינות בעולם ולאורך שנים רבות בהיסטוריה האנושית. והדברים שאתה אומר הם על מה בדיוק מבוססים ? חוץ מדיברןים, מאמרים מייגעים, אתרי אינטרנט קיקיניים וכדומה ? רגע רגע, מה בעצם אתה אומר ? שורלק

אתה מתכוון

שהדברים שאתה אומר "מעוגנים" בפרקטיקה של עשרות מדינות בעולם לאורך שנים רבות בהיסטוריה. ואילו הדברים שלי גם כן "מעוגנים" בפרקטיקה של עשרות מדינות בעולם ולאורך שנים רבות בהיסטוריה. כתבתי כאן מאמרים אורכים על היסטוריה ונסיון - אבל אתה לא קראת אותם. דווקא הכלכלה הנאו קאלסית היא זו שהיא א- היסטורית - רק כך אולי אפשר להסביר את הנסיון לחדש את האיוולת של "אי התערבות" כשזו התפוצצה בפנים של כלל העולם ב1929. אני לא יודע, מסתבר לדוגמא שהמאמרים שלי מבוססים על כימיה, פיזיקה, ביולוגיה, כלכלה והיסטוריה, כך לדוגמא, יכול כל מדען שתמצא בתחום ההתחממות האקלים להסביר לך את הבעיה - ורבים יכולים להאיר גם את הקשר הדו כיווני לצמיחה כלכלית, שימוש בדלק מחצבי וחברות הדלק והמכוניות. המאמרים שלך לעומת זאת מבוססים על עיתונאים שספק אם מבינים הרבה מעבר לכלכלה של תואר ראשון, ועל עולם האגדות של אסכולת שיקגו שבו אפשר לצמוח בצורה אינסופית בעולם סופי.

1שורלק

New member
רק אתה מבין בכלכלה

וגם הארגונים נגד הגלובאליזציה, מהנאו-טרוצקיסטים בצרפת ועד נאו-איסלמיסטיים במלזיה. לעומת זאת, נגידי הבנקים המרכזיים במערב אינם מבינים דבר. מזכיר תלונות של רופאי אלילי נגד רופאים קונבנצינאליים. שורלק

איזה ארגונים

נגד גלובליזציה - אני לא מכיר כאלה. אתה יכול להגיד לי בבקשה אילו ארגונים טוענים שהם נגד גלובליזציה? אני מכיר אחד ג'וזף סטיגליץ, שמעת עליו? כי במקרה הוא זוכה פרס נובל בכלכלה והיה הכלכלן הראשי של הבנק העולמי. האם זה כורמ ברמה מספיק גבוה בשביל אדוני? או שיתברר פתאום שאם ה"הרופא" אומר דברים שלא נעימים לאונזך העדינה, אז הוא פתאום נשללת הדיפלומה ממנו? עד כה כל תרבות שניסתה "להתחכם" ולפעול בצורה לא אקולוגית, אכלה אותה בגדול. אנחנו חושבים שזה מה שקרה באיי הפסחא (כריתת עצים ומלחמה על משאבים מוגבלים) אנחנו חושבים שזה מה שקרה בבבל (השקיה בתעלות והמלחת קרקע) אנחנו יודיעם שהסינים שילמו מחיר יקר כשינסו לכרות עצים ולא להתייחס לגשמים (מיליונים מתו בהצפות ועשרות מיליונים איבדו את ביתם). אבל כל זה הוא ידע היסטורי שאינו חשוב, חשוב רק להמשיך לנסר את הענף עליו יושבים ולקרוא לזה בשמות יפים.

1שורלק

New member
תגיד לי אתה

איפה יש פורומים נגד גלובאליזציה ?
לגבי שטיגליץ, ביקורת על בנק העולמי היא אחלה. בין ביקורת של אדם שתומך בכלכלת שוק תחרותית, לבין שלילה מוחלטת יש הבדל גדוללללללללללללללללל כמו המרחק בין כוכב חמה וכוכב פלוטו. ודרך אגב דרור, בשבועיים הקרובים ניתן לראות את כוכבי הלכת היטב. יאללה תהיה בריא, שורלק

האם ניסית לכתוב שם פעם ?

השאלה הכי נפוצה היא למה הם נגד גלובליזציה, ומיד בא הסבר ארוך שהם לא, אבל זה השם שכולם מכירים לתופעה. שטיגליץ לא ביקר את הבנק העולמי, אלא את מדינוית קרן המטבע, כמו רוב מי שקרא אותו היה יודע. המידיניות הזאת דומה באופן מפתיע למדיניות שאתה תומך בה. זה לא אומר שהמדיניות רע לגבי ישראל, רק מאיר כמה נקודות שיכול להיות שיחולו לגבי ישראל גם כן. לגבי הבדלים ענקיים. פעם חשבתי ששטיגליץ הוא אמיץ, כיום אני חושב שאני מבין דברים שלא הבנתי בעבר. בין היתר ניסיתי "לתת צ'אנס" לעולם הקפיטליסטי על ידי זה שאלך ואלמד כלכלה "באמת" ואראה אילו תשובות יכולים "הגדולים" לתת לשאלות הקטנרניות של האקו נאטס. הם לא נותנים תשובות, למעשה , ברוב הזמן הם עסוקים בלהתחמק מהבעיה , לטאטא אותה מתחת לשטיח, או למחזר אימרות נבובות כמו "בטווח הארוך כולנו נמות." יופי של בדיחה, ולתשובה באמת? אבל עד כמה שאני מבין אותך, הרי גם שטיגליץ לא באמת מעניין, הוא היה יכול להיות מעניין אם הוא היה תומך בדעה שלך, אבל היות והוא לא, אז הוא בטח קומינסט (ראוי לתליה), שהרי עוד לא הסברת מה ההבדל בין קיינסי כמו עודד שחר לבין אדם התומך בכלכלה בולשביקית (אם יש כאלו אנשים בכלל כיום). תקרא את הדעות של שטיגליץ ואז תחזור ותדבר, אני בהחלט מוכן להגן על הדעות שלי מולו, כל עוד מי שמחזיק בדעותיו ינהל דיון בכבוד, ויגיד את דעתיו במגבלת זה שדעות הן דעות, ועובדות הן עובדות.

1שורלק

New member
מה אומר שיטגליץ ?

אשמח אם תסביר לי. מה אמנר קיינס ? האם היה בעד גרעון של 10% מהתוצר, 205 מהתוצר ? האם היה בעד שווקים ריכוזיים ? האם היה בעד חבורת ממשלתיות על ימין ועל שמאל ? מכיוון שלא התעמקתי בהגותו, אשמח אם תסביר לי. לגבי עודד שחר, ברור לכל אדם הגיוני שנתונים על צמיחה לא יפתרו בין רגע את האבטלה של 287,000 בני אדם ויבטלו את עוני הגדול שיש בישראל. אם תקרא את המאמר של אברהם טל, אז אולי תשתכנע (אם זה בכלל אפשרי) שלא מדובר כאן בקיינס או פרוייד או סמית/ או השד יודע מי, אלא בז'דונאביזם עיתונאי, יעני אתיקה עיתונאית הקלוקלת ולא מקצועית שבה נעשה נסיון ל"פרש" את המציאות ע"י העלמת עובדות ועיוותן. שורלק

שאני ההיה מתווך?

למה לי להגיד דברים בשם אנשים אחרים. מה אמר קיינס איני יודע, מהסיבה הפשוטה שמעולם לא למדתי אותו בצורה רצינית - היות ולא היה אף אחד שילמד ויסביר אותו. המעט שקראתי עליו ועל מעשיו ואמירותיו אותו אני יודע. הנסיון לפרש את המצאיות בדרך שנוחה לך קיימת אצל כולם, ולצורך זה כולם מעלימים חלק מהעובדות ומעצימים עובדות אחרות. הנה לדוגמא, אתה בתור מישהו שקורא לעצמו הומניסט, עוד לא קפצת אפילו פעם אחת לנכוח הנתון ש19000 ילדים מתים בגלל משבר החוב, זה עבר לידך, לא אמרת, "אמת" לא אמרת "שקר" לא שאלת למה לא שאלת מי, מה איפה ומתי, נתת לזה לזרום. הייתי בכנס עם נציג האוצר, הבחור החביב האשים באבטלה את הקצבאות, ואת העובדים הזרים ואת העובידם עצמם. הוא התעלם באלגנטיות מכך ש2 שליש מהובטלים לא מקבלים כל קצבאות, או מכך שמדיניות הממשלה מעודדת העסקת עובדים זרים. אז כנראה שעודד שחר לא לבד (שלא לדבר על סבר פלוצקר).

1שורלק

New member
תודה על הלינקים

קראתי את הלינק הראשון, אם הבנתי נכון אז לשטיגליץ יש ביקורת (בין היתר) על מדיניות קרן המטבע לגבי: - שער ריבית זה או אחר בנקודת זמן כלשהי, - ההדרגתיות שממעבר לכלכלת שוק תחרותית במדינות מסויימות (לא קראתי ביקורת שלו על רפורמות מיבניות להגברת התחרותית באנגליה, אוסטרליה, פינלנד, ניו-זילנד ועוד מדינות רבות אחרות). - ההדרגתיות שבהקטנת תוואי הגרעון (לא קראתי ביקורת על החלטת האיחוד האירופאי במאסטריכט על מיבלת גרעון של 3% מהתוצר ועל תוואי גרעון יורד). זכותו, הוא לא יוצא בצורה קטגורית נגד כלכלת שוק תחרותית, כלומר שרוב אמצעי הייצוא יהיו ביידים פרטיות ומבנה השווקים יהיה תחרותי. למעשה, אם ניקח את מדיניות הממשלה אצלנו בשנה האחרונה אז היא אכן מנסה להוריד את הגרעון בהדרגתיות רבה ובמתינות ולא בבת אחת. אז מה הבעיה כאן ? האם לדעתך שטיגליץ היה מתנגד לזה ? לגבי קיינס, מה שאני יודע שהוא טען שבזמני מיתון להגדלת גרעונות יש "מכפיל" עם השפעה על עירור השוק אשר מועצמת. לדעתי זה לא נכון, כי הוא לא התייחס למקורות מימון הגרעון ולעוד דברים. אבל גם הוא לא יצא קטגורית נגד השיטה של כלכלת שוק תחרותית. האם הוא הטיף לשווקים סגורים ו/או מונופוליים ? בכלכלת שוק תחרותית כפי שהיא היום במערב יש מדינת רווחה: גם בישראל תקציב הקיצבאות של הב"ל הוא כ- 50 מיליארד שק', יותר מכל תקציב אחר, וזה למרות כל הקיצוצים. אני מפרש את המציאות כפי אני מבין, בהתאם לעובדות שאני מכיר. זכותך להבין את המציאות בצורה שונה. מה הבעיה עם זה ? לגבי "משבר החוב" והילדים, טענותיך והאשמות הסרק שלך לא שוות תגובה. לגבי השיחות שלך עם נציגי האוצר, אחלה. אני מקווה שהחלפתם דיעות בנימוס בלי אלימות מילולית. מה זה שייך אלי ? השגתי (ושל אברהם טל) לגבי עודד שחר היא שהוא לא מקצועי ולא אתי, מה זה קשור לקיינס ? האם קיינס טען שעיתונאים צריכים להעלים עובדות מהציבור ? ההתעלמות שלו מהעובדות לגבי הצמיחה אומרת דרשני לגבי האתיקה שלו, תפקידו לדעתי להביא עובדות ולא לדרוש דרשות והטפות מיסיונריות. כמובן זכותך לחלוק עלי ולחשוב שתפקידו להפיץ את המשנה שלו ברבים, תוך התלעמות מהעובדות במשק. כל אחד ודעתו. שורלק

למעלה