אנלוגיות

olgazi

New member
אנלוגיות

חצובה: מתנדנד (1) שרטוט:עקום (2)טלפון:רחוק (3) תנור:קר (4)מיקרופון:חלש שגיאה:תיקון (1) שבבים:שיוף (2) לכלוך: טיטוא (3)טיפשות:למידה (4)ענפים:גיזום כל מי שעונה בבקשה להגדיר משפט יחס.

a1b2c3333

New member
אממממ...נסיון

1. תשובה 3 המשפט: מטרת החצובה (מעמד בעל 3 רגליים) הוא לגרום למשהו להיות ההיפך ממתנדנד,כמו שמטרת התנור היא לגרום למשהו להיות ההיפך מקר. 2.תשובה 2. המשפט:מטרת התיקון הוא לבטל את השגיאה,כמו שמטרת הטיטוא הוא לבטל את הלכלוך.(הלמידה לא בהכרח מבטלת טיפשות..גיזום לא מבטל ענפים..) זהו,זה מה שנראה לי....

PinkyRaSta

New member
לדעתי ../images/Emo210.gif

חצובה תפקידה לגרום למשהו לא להתנדנד תנור התפקיד שלו זה לא לעשות שלא יהיה קר.. זה כללי מדיי. קר-חם. אני חושבת שמיקרופון-חלש יותר מתאים כאן. כי מיקרופון תפקידו לגרום למשהו לא להיות חלש, כלומר שישמעו. זה התפקיד המוגדר שלו התיקון מתקן את השגיאה כמו שהטיטוא מתקן את הליכלוך

olgazi

New member
תשובות

1) תשובה 3 אשמח אם תסבירו לי למה 4 לא מתאים 2)תשובה נכונה 2 ואני לא ממש מבינה תיקון מסלק שגיאה טיטוא מסלק לכלוך ממקומו אבל גם גיזום מסלק ענפים ממקומם. בקיצור אני לא מצליחה ליצור משפט מגדיר יחס שמתאים רק לתשובה אחת/:

לגבי 1:

הבעיה שאת אוטמטית מקשרת "חלש" עם "קול" בגלל האנלוגיה. עכשיו תסתכלי על האנלוגיה כמו שהיא. ז"א סתם חלש (יכול להיות בן אדם חלש, זרם חלש וכו', לאו דווקא קול) וסתם מיקרופון.

a1b2c3333

New member
הסבר לאנלוגיות

בקשר לתשובה 1. תנור- קר יותר מתאים ממיקרופון-חלש,מכיוון שמיקרופון-חלש זה מאוד ספציפי,זה מתייחס רק לקול. תשובה 2- תיקון לא מסלק שגיאה,תיקון ממש מבטל אותה,גורם לה שלא תהיה,כמו שטיטוא גורם לכך שהלכלוך לא יהיה.גיזום לא גורם לכך שהענפים לא יהיו.

olgazi

New member
תודה לכם

בקשר לאנלוגיה השניה אני מסכימה עם זה שתיקון מבטל שגיאה אבל, טיטוא לא מבטל לכלוך הוא מזיז אותו ממקומו כמו שגיזום גורם להזזת הענפים ממקומם. אני יודעת שזה על קוצו של יוד אבל מאוד חשוב לי להבין.

a1b2c3333

New member
אבל

המטרה של טיטוא היא לגרום לכך שלא יהיה לכלוך יותר.את לא מעוניינת סתם להזיז את הלכלוך-את מעוניינת להיפטר ממנו. מטרת הגיזום היא להוריד את הענפים ממקומם,לא להיפטר מהם.

olgazi

New member
אני לא ממש מסכימה

למה אי אפשר לומר שמטרת הגיזום היא להפטר מהענפים? זה מה שעושים בד"כ.

olgazi

New member
ועוד שאלה בהשוואה כמותית

מידע נוסף: אהוד ונגה רוצים לשבת זה לצד זה, סביב שולחן עגול שבו 4 מקומות. טור א' 4 טור ב' מספר האפשרויות השונות העומדות לרשותם של אהוד ונוגה

olgazi

New member
לצערי לא

זה גם מה שאני חשבתי הם רושמים שהתשובה היא 2 ישנן 8 אפשרויות שונות אני לא מבינה איך?

shayvilk

New member
יש 4 מקומות, הם יושבים זה לצד זה

כלומר לאוהד יש 4 מקומות אפשרים לשבת בהם, בכל מקום שהוא יושב בו יש לנגה 2 אופציות שונות (מימין או משמאל). ולכן זה 4*2= 8

olgazi

New member
ועוד אחת

איילת יצאה מביתה לכיוון צפון נסעה דרך של 8 ק"מ. לאחר מכן נסעה 10 ק"מ לכיוון מערב, ולבסוף, 2 ק"מ לכיוון דרום. באיזה מרחק איילת נמצאת כעת מבייתה? (1) 8 ק"מ (2)6 ק"מ (3)שורש 136 (4) שורש 164

למעלה