אנלוגיות!

מיידלע21

New member
אנלוגיות!

להוזיל: להתייקר (1) להתנגד: לתמוך (2) לאבד: לחפש (3) ללבות: לדעוך (4) לעכב לזרז התשובה היא 3, שאלתי היא מדוע לא 1? תעלה: לכרות (1) כוונת: לצלוף (2) מים: להרתיח (3) גדר: לחצוץ (4) מדורה: להבעיר תודה מראש לכל מי שיענה ויעזור

Amoureuse

New member
תשובות

1) כי להתנגד ולתמוך הם שניהם פעולות אקטיביות שאתה עושה: את מתנגדת ואת תומכת אבל בשאלה להוזיל זה אקטיבי אבל מולו לא כתוב לייקר אלא להתייקר, המחיר "מעצמו" התייקר וזה כמו ללבות (אקטיבי) מול לדעוך (האש מעצמה דועכת) 2) לדעתי התשובה היא 2 - מים להרתיח כורים תעלה צולפים דרך כוונת - לא מתאים הגדר חוצצת - לא מתאים מדורה לכאורה מבעירים אז התלבטתי קצת, אבל מדורה לא מבעירים, אלא את העצים או האש אבל מים מרתיחים וזה כמו שתעלה כורים. וכיוון שאני חדשה בעניין אני אשמח אם יהיו עוד עונים ואני אדע אם עניתי לך נכון

SHARON 103

New member
לגבי אנלוגיה שנייה

לדעתי התשובה היא 4. המשפט הוא : לכרות כדי ליצור תעלה ולכן...... להבעיר כדי ליצור מדורה.

Amoureuse

New member
במחשבה שנייה, נראה לי גם שאת צודקת

כורים תעלה, או כורים אדמה כדי ליצור תעלה? אם כורים כמו פחם אז באמת כורים את האדמה.

SHARON 103

New member
תעלה היא תוצר מוגמר לאחר כריית אדמה

ולכן מדורה זה תוצר מוגמר לאחר הבערת עצים. אגב, אני בן ...

a1b2c3333

New member
לשאלה הראשונה...

משפט מגדיר היחס פה הוא: להוזיל=פעולה שגרמה למשהו להיות בפעולה שהיא ההיפך מלהתייקר כמו ש- ללבות זו הפעולה שגרמה למשהו להיות בפעולה שהיא ההיפך מלדעוך. להתנגד =ההיפך מלתמוך.ולכן זה לא מתאים, כיוון שלהוזיל זה לא ההיפך מלהתייקר.

תשובה בזריז

ללבות: לדעוך, כי: ללבות זה על אותו בניין של להוזיל, ולדעוך זה על אותו בניין של להתייקר. (לא צריך לדעת את שמות הבניינים כדי להבין את הקשר). מדורה:להבעיר, כי: לכרות זה פעולה שעושים ע"מ ליצור תעלה. להבעיר זו פעולה שעושים ע"מ ליצור מדורה. ההתלבטות היא בין מים:להרתיח, אבל זה נפסל כי אתה לא יורצ מים כשאתה מרתיח .

למעלה