אנלוגיות.....

אלעד9898

New member
אנלוגיות.....

יהלום:פטדה 1. מרפק:שריר 2. לטאה: חרק 3. הדום:רהיט 4. משכנתא:מס לדעתי זה 2 כי יהלום זה סוג של אבן יקרה וכך גם פטדה כשם שלטאה זה סוג של בעל חיים וכך גם חרק אבל הספר כותב 3 כי הדום הוא סוג של רהיט כשם שיהלום הוא סוג של פטדה אבל לדעתי זאת טעות שהרי פטדה היא אחת מאבני החושן (סוג של אבן יקרה) והיא לא יהלום שהרי יש גם יהלום בחושן ואין 2 אבנים אותו הדבר בחושן...... האם הספר טעה?
 

c o p d

New member
שמע

פטדה הוא אבן יקרה ויהלום הוא סוג של אבן יקרה הדום הוא שרפרף והוא סוג מסויים של רהיט ולכן תשובה 3 צודקת לגבי תשובה 2 ממתי לטאה היא סוג של חרק?
 

אלעד9898

New member
לא הבנת אותי....

אמרתי שלטאה היא בעל חיים ושחרק הוא בעל חיים (לא שלטאה היא חרק....)
 

HawkEmpire

New member
הכוונה

כמו שאני מבין אותה היא שפטדה זה שם לאבן יקרה. לא -סוג- של אבן יקרה, אלא כל אבן יקרה היא פטדה. יהלום הוא פטדה, אזמרגד היא פטדה, ספיר היא פטדה. הדום זה סוג של רהיט. אצטבה זה רהיט, ארון זה רהיט. לעומת זאת, לטאה היא סוג של בעל חיים, וכך גם חרק. אף אחד מהם לא יותר כללי מהשני. האנלוגיה עם הלטאה הייתה מתאימה במקרה שהיא הייתה משהו כמו לטאה: בעל חיים או אולי לטאה: זוחל. במצבה הנוכחי זו דוגמה פרטית אחת של משהו מול דוגמה פרטית אחרת, והייתה מתאימה לאנלוגיה כמו יהלום:אזמרגד או הדום:ארון מקווה שעזרתי.
 

אלעד9898

New member
איפה אתה ראית....

איפה אתה ראית שפטדה זה שם כולל לאבן יקרה? שכמו שאתה אומר שיהלום הוא פטדה...... כמו שתגיד שכיסא זה שולחן.........
 

k xoxo

New member
פטדה=טופז (אבן יקרה ספציפית)

אז ואלה אין לי מושג איזה תשובה מתאימה שם..
 

a p p l e m a n

New member
אם אני לא טועה פטדה זו

פטדה זו אחת מאבני החושן שהיו לכהן הגדול על אפודו. כלומר אבן חן ספציפית. ולא שם כולל לאבני חן.
 

HawkEmpire

New member
כנראה יש הבדלים

אצלי במילון כתוב פטדה = אבן טובה. אם מדובר באבן ספציפית, אז התשובה באמת שונה.
 

רויטל16

New member
לדעתי,

אחרי שקראתי את התגובות שלכם ואת הפירושים למילה פטדה.. פטדה=טופז, אחת מאבני החושן כשם שיהלום.. אז.. התשובה צריכה להיות 1. מרפק ושרים הם ממרכיבי גוםף האדם כשם שיהלום ופטדה הם ממרכיבי אפוד החושן
 

הטרחן

New member
למי שלא יודע אז לאטה היא זוחל ולא

חרק ופטדה זו גם אבן טופז וגם סיווג ליהלום.
 

הטרחן

New member
טעות בסיווג ליהלום התבלבלתי עם גביש

גביש זה סיווג של יהלום.
 
למעלה