אנלוגיות- הצילו!

Famme Fatal

New member
אנלוגיות- הצילו!

טוב, גיליתי שאני הרבה פחות טובה באנלוגיות ממה שחשבתי...המון טעויות אשמח לקבל טיפים מועילים (חוץ מאשר לנסות לתאר את הקשר בין 2 המילים כאילו אני מסבירה לילד קטן\תייר ) תודה!

סנטה

New member
משפט מגדיר יחס

זה הכי עוזר...אם את לא מצליחה למצוא מששפט בין המילים נסי לעשות משפט לתשובות עצמן ודרכן להגיע

שאלה כללית בפטל

אם יש לי פוטל- מותר נגיד לשים מילה כמו הוצא? כי תכל'ס השורש הוא יצא (כלומר הו' של השורש) ולא של המשקל ששמו בהתחלה.. נגיד כמו חוזר/גודל וכו'

4667

New member
לא!

כי מחליפים 3 אותיות במילה, ולאו דווקא את אותיות השורש !

זה לא סותר?

לא הבנתי את התשובה שלך. לדעתי אי אפשר, אבל נתקלתי כמה פעמים בתשובות שעשו את זה.

HawkEmpire

New member
הכוונה

כמו שהבנתי וכמו שאני עושה בעצמי, היא שאת יכולה להלביש את "הוצא" על פטל, אבל אז האותיות שתצטרכי להלביש על כל פטל אחר כדי שיתאימו יהיו ה.צ.א ולא י.צ.א - מה שמלבישים זה אותיות, לא שורש, גם אם אזה לפעמים יוצא דומה, ולכן הרבה פעמים אומרים "שלשה" כדי לא לבלבל.

Kayben

New member
תשובות

אני דווקא לא חסיד של משפט מגדיר יחס - כי נתקלתי ביותר מדי מקרים שאני מלביש משפט שלא מתאים. לדעתי חשוב להיות מודע דבר ראשון לסוגי הקשרים האפשריים... הכוונה ליותר מורכבים שהם בדר"כ עוצמות ברמות שונות, חיובי ושלילי, פעיל וסביל, סוג של משהו... לא פעם יש שילוב של יותר מקשר אחד בתוך אנלוגיה. שנית, תיחזוק גבוה של רמת ידע במילים - לא פעם האנלוגיות מבחינת הקשר הן פשוטות והקושי הוא ברמת המילים. ידיעת סוגי מסיחים - צליליים ואסוציוטיבים - הדבר עוזר בפסילת תשובות - וגם לסעיף הבא: רוח התרגילים, זה ישמע קצת מפגר - אבל בדר"כ האופן בו נכתבים התרגילים הוא דומה. וגם המסיחים והטריקים חוזרים על עצמם בתירגול לא פעם. זה עוזר לא פעם לצימצום האפשרויות קורה לפעמים שהצלחתי להלביש על אנלוגיה היגיון אחר אפילו אחרי שראיתי את התשובה. אבל תחושת הבטן אמרה לי שזה בטח לא זה. כי אני לא בטוח ב-100%. אז אני נעזר ברוח התרגילים ובאינטואיציה שלי.

Famme Fatal

New member
תודה רבה! רק שלא הבנתי

את הסקשן האחרון שכתבת...

למעלה