אני=]

• פותח הנושא 15d03
  • פורסם בתאריך

15d03

New member
אני=]

שלום, יש לי בעיה טיפה עם כימיה חישובית מפני שאני נאלץ ללמוד חלק מהחומר לבד לקראת שנת הלימודים הבאה. לכן אם תוכלו לעזור לי אני אשמח ואודה לכם. כעקרון הבנתי את הבסיס עם נוסחת היחסים אבל קשה לי להבין טיפה איך מחשבים כמה מולקולותואטומים יש, ואיך מחשבים נפח כולל בליטרים. דוגמה לשאלה כדי שתבינו אותי כמו שצריך : (1) נתונים 160 גר' CH4 חשבו את : א. מס' המולים (10 מול-> ב1 מול יש 16 גר') ב. מס' המולקולות ג. מס' האטומים ד. נפח כולל בליטרים

deathcaster

New member
תשובות

א. אם מול מתאן שוקל 16 גרם, אז 160 גר' הם 10 מולים - ערך משולש. ב. אם במול מתאן יש מס' אבוגדרו של מולקולות, אז ב160 גר' יש מס' אבוגדרו כפול 10 של מולקולות. ג. מס' אטומים ? נו אם יש במולקולה אחת של מתאן 5 אטומים ( 4 מימנים ופחמן אחד ) אז ב- 10 כפול מס' אבוגדרו של מולקולות יש פי 5 אטומים. ד. נפח כולל בליטרים ? טוב כאן זו שאלה די ברמה תיכונית אני מניח, כי אי אפשר לשאול אותך דבר כזה אם לא נתנו לך נתונים על לחץ וטמפרטורה. אז מניחים כמובן שמדובר בתנאי STP ומניחים כמובן שמתאן הוא גז אידיאלי ( שזו הנחה לא נכונה כמובן ) ואם מול של גז אידיאלי בתנאי STP הוא בעל נפח של 22.4 ליטר, אז 160 גר' מתאן שהם 10 מול ===> משמע נפחם 220.4 ליטר. מקווה שעזרתי.

כבר עזרו לך,אז לא נורא אם אהיה חפרן

ואומר ש: "כימיה חישובית" מתייחסת לדיספילינה המקשר בין מחשבים וכימיה, קרי הרבה מאד קוונטים שעושים איתם סימולציות במחשב... הנ"ל,"תחום" החישובים הבסיסיים בכימיה,נקרא גם "סטוכיומטריה",שם קצר וחביב
עד כאן פינת החפירה

15d03

New member
זה היה נחמד..

אם הייתי יודע מה זאת המילה הזאתי שאאמרת.. דיספליניה או משהו בסגנון?

deathcaster

New member
אז אם כבר אז כבר אמיר+ תיקון טעות

שניכם לא יודעים לכתוב המילה היא דיסציפלינה והפירוש שלה הוא :
Discipline is any training intended to produce a specific character or pattern of behaviour, especially​
מה שאתה התכוונת זה דיסציפלינה אקדמית

למעלה