אני

אני19900

New member
אני

שלום,

ראיתי שעלתה שאלה דומה לשאלה שארצה לשאול, אבל אני אשאל אותה מזווית אחרת. אני סטודנטית לחינוך מיוחד ומעוניינת לעבוד כמשלבת. לפי הבנתי כל העניין הזה מתנהל באופן לא חוקי, כלומר ההורים משלימים את המשכורת, העבודה מתקיימת בגן / בבית ספר וגם בבית הילד - דבר שאסור לדווח למועצה. אני מבינה מדוע ההורים פועלים כך ואף אפילו אולי מסכימה עם דרך התנהלותם, אך אני מאוד חוששת בנוגע להשלכות עבורי, כלומר שעבודה כזו עשויה לסכן אותי מבחינה מקצועית ובמידה ויעלו על זה יהיה לי "כתם" ולא אוכל להשתלב במערכת החינוך. אשמח לשמוע חוות דעת והאם מישהו יודע מה קורה למשלבת במידה ומגלים על כך.

תודה רבה

dina199

New member
העסק לא חייב להיות לא חוקי
.

אם משלבת לא דורשת תוספת כסף - היא תקבל משכורת מהעיריה והכל יהיה חוקי.
והעבודה היא רק בגן או בבית ספר

שלומות0

New member
העניין מתנהל כן חוקי

ישנן משלבות לא מעטות שלא מבקשות תוספת, ואכן משלבת שמבקשת תוספת באופן עקרוני עוברת על החוק,
זה שמשרד החינוך מעלים עיין אני לא ממש בטוחה, אולי לא יודעים מי מבקשת או מי לא מבקשת ,
הדבר נעשה בין ההורה למשלבת , בכל מקרה מבחינה משפטית גם אם הדבר
נעשה מתחת לשולחן ברגע שאת מקבלת באופן קבוע תוספת מההורים הם הופכים להיות המעסיקים שלך בנוסף
למעסיק האחר שלך, יש יחסי עובד מעביד בינכם בגלל קבלת הכסף באופן קבוע,
אם יש חששות הכי טוב לנהוג כחוק, אני למשל אישית לא אוהבת לפעול בצורה אפורה..

schlomitsmile

Member
מנהל
אנחנו מעולם לא הוספנו לאף משלבת גם לא בחרנו אותן.
והיינו מאד מרוצים מכל המשלבות שהיו לבנים שלנו.

1דרור ב

New member
על איזה חוק עוברים?

אם מוסיפים שכר.אם יוציאו לך תלוש שכר
וישלמו ביטוח לאומי אף אחד לא יעבור על שום
חוק.בדרך כלל התוספת היא בשחור ואז
בטח שגם המקבל וגם המשלם עןברים על החוק.
מבר לזה חש חוק שמחייב את המעסיק לשלם לפחות
שכר מינימום.תבדקי אם את מקבלת בסוף החודש את הסכום הזה,ואז תשאלי מי עובר כאן על החוק.

dina199

New member
לא מדובר על הורים שמוצאים תלוש שכר
.

ואם שכיר מקבל שניים (או יותר תלושים ממקומות שונים הוא צריך לעשות תאום מס.

TikvaBonneh

New member
אני חושבת שהמעסיק הנוסף צריך להוריד מס

במדרגה הגבוהה, והשכיר צריך לעשות תאום מס כדי לקבל החזר.

dina199

New member
זה בתנאי שהורה כלשהוא יוצא תלוש

כל זמן שאין תלושי משכורת שההורים מוציאים (ולמשל כאן בפורום לא דווח על כאלה) , הכל שחור והכל לא חוקי , גם אם משרד החינוך מעלים עין.

1דרור ב

New member
אבל זה החוק

כמו שכתבו אחרים,לא חייבים לבקש
תוספת שכר,או שאפשר לעבוד דרך הרשות
בלבד.אי אפשר לקבל שכר בלי לדווח עליו,
לפי החוק כמובן.במובנים מסוימים זאת הרי
שאלת תם,כאילו מה את לא יודעת שלא
חייבים לבקש תוספת שכר?

dina199

New member
ברור שזה החוק

השאלה המקורית היתה מהן ההשפעות כשעוברים על החוק.

רואה 6 6

New member
החשיפה לאי חוקיות היא בפרט של ההורים

שלרוב לא משלמים את מה שמעסיק משלם או באופן שמשלם.
יכול ליפול איזה סיכסוך שבגללו צד אחד ירצה לדפוק את השני.לא שמעתי על מקרים של משלבים שהסתכסכו ככה שהפעילו את החוק כנגד ההורים אבל זה הסיכון המירבי.

dina199

New member
זה לא עניין מי נגד מי

מי שלא רוצה לעשות דברים לא חוקיים (במקרה הנוכחי המשלבת), שלא יעשה אתם .
אף אחד לא יבוא אליה בטענות אם תקבל רק משכורת של העירייה ותעבוד רק שעות בית ספר/גן .

רואה 6 6

New member
כולם יודעים שזה לא חוקי,גם היא יודעת

וזו הבעיה שלה,אם יקרה לה משהו או לא.
אז אני באה מהצד "הקרימינלי",שהוא בכלל לא קרימינלי ולא לא מוסרי לדעתי כלל ואומרת שמי שמתנהג באופן לא חוקי אלה הרשויות, (מחישוב פשוט שכר משלבת אחרי מיסים ושטויות אמור ליהיות בסביבות ה30 וזה אף פעם לא קורה.המשלבת אמורה לקבל על חופשות וזה קורה רק אצל מי שרוצה.היא אמורה לקבל על חופש גדול וזה קורה רק אצל מי שרוצה ומשרד החינוך לא רוצה לבדוק מה עושים עם הכסף שלו,לאיזה כיכר מקושטת זרקו אותו,אז אני מזמן לא מתעסקת באי חוקיות,פשוט לא שוחטת).
אני אומרת,במקום מושחת חושבים על עצמך ועל כבוד העבודה שלך.

TikvaBonneh

New member
ההורים צריכים לפנות למשרד החינוך

ולהעלות את הסוגיות האלו. יש עכשיו שר חינוך חדש עם אוריינטציה חזקה לשילוב בעלי צרכים מיוחדים.

yuliyuli1

New member
לא בטוחה שיש כאן משהו לא חוקי של ההורים

הרי המעסיק הוא בכל זאת העיריה, ואין איזו שהיא עדות שהמשלבת וההורים הסכימו לחוזה של יחסי עובד - מעביד (אלא אם יש חוזה כתוב שאומר את זה.)

ההורים לא חייבים לעשות חוזה, וגם אם עובר כסף באופן גלוי זה לאו דווקא מעיד על יחסי עובד מעביד (מי למשל החליט שהמשלבת היא שכירה שלהם ולא עצמאית? אני משלמת כסף כל שבוע למרפאה בעיסוק ופסיכולוגית אבל אני לא מעסיקה שלהן.)
אני חושבת שאם אין הסכמה מפורשת שמדובר ביחסי עובד מעביד שמסתכן היא דווקא המשלבת, שגם לא הצהירה על הכנסה נוספת וגם אני לא בטוחה שמותר לה לקבל כסף מההורים לפי החוזה עם העיריה.

רואה 6 6

New member
אין חוזה שיש בו סעיף כזה.

אם ייתנו נו,נו,נו לרשויות אולי הן יעשו סעיף כזה אבל בשביל גערה כזו צריך להוכיח מהתחלה שמשלבת קיבלה כספים ומה הקשר של הרשות,ואין כזה. אם כבר,רוב הסעיפים שלהם פוגעים במשלבות וזה,כי משלבות עם ביצים הביאו אותם לפעמים לבית משפט אז רשויות רבות בחרו לציין בחוזה מה אסור להן לעשות כלפיהן.

למעלה