אני תוהה.

אני תוהה.

תהיתי, האם הפורום מתרגם רק מאנגלית לעברית או מעברית לאנגלית? צר לי, גם כאשר קראתי על מהות הפורום בהקדמה, לא הייתי בטוח. נתקלתי במשפט בגרמנית שלא הצלחתי לתרגם. אולי הוא מאוד פשוט, אולי הוא מעט קשה, אולי הוא שגוי בכוונתו או בעל שגיאות רבות - זאת אני לא יודע, שכן השפה הגרמנית אינה קרובה לתחום בו אני מבין הרבה יותר, אנגלית. ואני בא במידה של לסייע ולהשתלב בפורום. :) ניסיתי לחפש אחר משמעויות המילים, אך אין זה אותו הדבר. הבנתי כי המשפט מדבר על בדידות. ולעזרתכם, אם תהיה אפשרות: manchmal können sie mit alleinjemand einsamer fühlen dann

Eldad S

New member
הפורום, כמובן, מתרגם גם

מעברית לאנגלית, וגם משפות אחרות - לאנגלית או לעברית. במקרה של המשפט שציטטת, להערכתי, מדובר במשפט משובש, ולא בגרמנית נכונה. בכל אופן, רוח הדברים (מתוך ניחוש, כי המשפט אינו מנוסח נכון) היא משהו בסגנון הבא: "לפעמים אתה יכול להרגיש גלמוד יותר עם מישהו". היות שהמשפט אינו כתוב בגרמנית נכונה, או שהתערבבו כאן כמה מילים לא לפי הסדר הנכון, ייתכן שאפשר לתרגם זאת גם אחרת.

Eldad S

New member
וכמובן, כדאי להזכיר גם

את פורום גרמנית ותרבות גרמניה, שמספרו 996 בפרדס. אם טעיתי בהבנת המשפט הנ"ל, אשמח לקבל תיקונים כלשהם.

לא טעית זהו ויטה.

manchmal können sie mit alleinjemand einsamer fühlen dann המשפט משובש. מאוד. הכי בולט לעין הDANN בסוף שאם הכוונה ל"אז", אז מקומו שגוי בתכלית, והוא יותר מרגיש כתנאי (ואז חסר לנו ההמשך). חוץ מזה, אחרי MIT משתמשים בDATIV כך שJEMAND יהפוך לJEMANDEN לדעתי (שלא לומר שלא הבנתי מאיפה נולד הצירוף alleinjemand). אם אני צריך לעשות מזה משפט - זה יצא כמו שתרגמת: manchmal kan man [können sie] mit jemanden, einsamer fühlen als wenn man allein ist (אשתי שתחיה כבר ישנה, אז אני לא בטוח שהמשפט שלי חף מטעויות, אוכלשאול מחר אם צריך).

Eldad S

New member
Vielen Dank, mein Freund

אני מרגיש מחוזק
אכן, נראה לי שהניסוח המחודש שלך נכון בגרמנית (וגם בעיניי ה-dann בסוף המשפט החשידה אותו כמשפט משובש על פניו, אבל היו לא מעט אינדיקציות נוספות לכך, ואתה ציינת את כולן).

תודה רבה לשניכם.

הייתה לי הרגשה שהמשפט שגוי, ברגע בו שמתי לב שבחיפושיי אחר תרגום למילים, ההגיון היה מאוד ירוד ולא אפשרי. המשפט נכתב ע"י ידידה שלי, והיא התחילה ללמוד גרמנית לא מזמן. אנא קחו בחשבון :) תודה !

למעלה