אני תוהה...

daff29

New member
אני תוהה...

למגדלי כלבים גזעיים יש חוקים לגבי רישום הכלב , בית הגידול, הורים וגם אחריות לגבי הרוכשים! כלומר בית גידול שמכבד את עצמו שומר על קשר עם הרוכשים, מזכיר להם ימיי חיסון ואף באחריותו (!) לוודע שבע"ח זוכה לטיפול נאות ואם לא-זכותו לקחת את בע"ח בחזרה (!) ולמצוא לו בית הולם. לאור מס' שאלות של מגדלים מתחילים פה (כולל אני) אני תוהה אם לא כדאי לנסח סוג של "אמנה" או דף קשר/אחריות גידול בין מגדל מומחה לבין רוכש ובכך לצור: א.הפרדה בין בתי גידול מסחריים למגדלים פרטיים ב.קשר בין בעלי נחשים- למטרות ריבוי ג.מעקב אחר מגדלי נחשים למטרות מידע על פופולריות של זנים ד. והכי חשוב אחריות בית הגידול למצב הנחש אותו הוא מכר. אולי אני מגזימה בדרישתי זו אבל לאור התפתחות תחביב גידול הזוחלים בארץ-אולי כדאי לשפר את דרכנו , לשמור על איכות גידול , למנוע פגיעה בזוחלי א"י , לצמצם יבוא נחשים ולתת דוגמא לאחרים. עצם קיים הפורום הזה נראה כמו צעד בדרך הנכונה

naja

New member
רעיון נחמד אם כי לא פרקטי.

שוק חיות המחמד בארץ הוא קטן ונשלט ברובו ע"י חאפרים בכל מה שקשור להבנה בזוחלים, הבנת ההבדל בין זוחלים כחיות מחמד לבין זוחלים כחיות בר, צרכים שונים של זוחלים ובכלל התנהלות מול לקוח ושיווק ענף הזוחלים כמשהו לגיטימי. הפורום הוא בסה"כ נישה מאוד קטנה ב"סצינת" הזוחלים בארץ, והוא יוצא דופן ובגדול מאיך שהענף הזה נראה מחוץ לפורום.

מוהר

New member
../images/Emo45.gif

אני לא מגדלת זוחלים אבל ריבוי אחראי נראה נכון לכל מיני החיות...

Itamar Levy12

New member
הקטע

שהארץ שלנו בתחום של זוחלים היא כמו מדינת עולם שלישי,אין אצלנו מסמכים של Cites מי שמע על כזה דבר בחו"ל?! שאלתי את שמעון על זה לא קיבלתי תשובה ממש,זה כאילו מוכרים לנו חיות WC ואנחנו גם יכולים ואמורים לקלב זיכוי על גופה של חיה+המסמך של סייטס+קבלה של המקום שממנו קנינו. אבל אין לי כוח למלחמות עולם בגלל זה. בנושא האחראיות של זוחלים: עקרונית עסקים זה עסקים מהגינות אני מאמין שלא מוכרים חיות חולות(במיוחד בתחום כמו שלנו ששם טוב חשוב משמן טוב כאםהשם שלך לא טוב אתה מחוק שרוף). ברגע שיצאת מחדר הזוחלים של המגדל עם הנחש ונכנסת לאוטו הוא באחריות(כמובן שתמיד רצוי לראות את הנחש אוכל אצל המגדל וכו' אני לפחותלא קונה בלי לראות את זה ועוד בדיקות לפ של הנחש ובדיקות של טפילים חיצוניים ופרוב). יש לנו עוד עבודה בתחום הזה הקטע שזוחלים זה חיה עם הרבה בעיות יכולה ליהיות בלי הרבה סיבות בגלל זה קשה לקחת אחראיות מלאה על מקרה שקרה לנחש,אבל להתקשר למגדל ולהתייעץ איתו בקשר לנחש ואם כן יש בעיות זה תמיד מומלץ ורוב המגדלים מודעים לזה שזה מגיע וישאלו וזה טיבעי עד שלומדים את הנחש.

אני לא חושב שאנחנו כמו מדינת עולם

שלישית בתחום הזוחלים. במדינות עולם ברמה כזאת תחום הזוחלים כרוך יחדיו עם תחום המזון... מסמכי CITES זה מסמכים שנועדו להעביר חיות בין מדינות והם אינם מונפקים לכל זוחל בנפרד אלה לכל מין. זו הסיבה למה אינך יכול לקבל תעודה שכזאת אליך הביתה (מה גם שאין לה יותר מדי חשיבות...). אחריות זו בעיה רצינית לתת. כל מגדל מחליט לעצמו מה מתאים לו לתת ואם בכלל מתאים לו לתת אחריות. רוב המגדלים בארה"ב נותנים אחריות של יום או יומיים וזה הכל. בארץ ברוב המקרים גם אחרי שבוע לא עושים הרבה בעיות. אבל חשוב לזכור שברגע שנחש יוצא ממגדל למגדל אין שום יכולת לשלוט על הטיפול לו זוכה הנחש ולכן למה המוכר צריך להיות אחראי לנחש שנמצא אצל מישהו אחר? האחריות צריכה להיות על בריאות החיה וכך המצב ברוב המקרים. מוות מחום או דברים דומים שאינם קשורים לבית הגידול הם דברים שבאחריות הקונה ואין להטיל אחריות זו על המוכר. בארץ יש עניין עם אחריות על נחשים עד שהם אוכלים... אבל צריך לזכור שלפעמים לוקח לנחש כמה שבועות עד שהוא מתחיל לאכול במקום חדש וצריך לקחת זאת בחשבון. אני מסכים שכל מגדל צריך לדאוג לספק את הנחשים הטובים ביותר מכל הבחינות וגם לתת כתובת לשאלות שמתלוות לקניה.

אחריות

ברור לי שבתחום פרוץ כ"כ ו(עדיין) לא מספיק מקצועי קשה יהיה לעקוב אחר מצ"ב החיה וכו', אבל לא הבנתם אותי לגבי נושא האחריות. לא התכוונתי שהמוכר יתן שטר אחריות על החיה + אישור החלפה. אלא שכמגדלים מקצועיים ואחראיים (והכוונה לא רק למי שמגדל לצרכי ריבוי אלא גם כחיית מחמד) נקפיד להעביר מידע מלא לרוכשים נחש בפעם הראשונה ונוודא שאותו רוכש מודע לכל התנאים והצרכים של הנחש. ואולי אפילו המוכר יעשה לפחות פעם אחת טלפון לקונה כדי לוודא -שהרוכש הפנים את המידע. בכל ענף בע"ח אין נתינת אחריות כי ברגע שהחיה עזבה את בית הגידול-המוכר לא יודע מה עובר עליה. הסיבה שהעלתי את הנושא היא ש א.אני רואה לא מעט שאלות בפורום בנוגע לכאלו שרוצים לקנות חיה אקזוטית מסוג זה או אחר רק בגלל שהיא מגניבה או יפה ולא מודעים לצרכים, שלה כמו לדוגמא מגדל צעיר (בנסיון ובגיל) שרוצה לגדל אנקונדה או פיתון מרושת בתור נחש ראשון. ב.גם אני כמגדלת חדשה (רק 5 נחשים ורק שנתיים...) זכיתי לאכזבה כאשר רכשתי נחשים וחוסר הידיעה שלי נוצל ע"י המוכר וקיבלתי נחשים שלא התכוונתי לקנות במחיר גבוה ומידע לא נכון לגבי גידולם. בעניין הזה לדוגמא , עזרו לי הכותבים בפורום ועל כך אני לא מפסיקה להודות. הרעיון הכללי שלי היה שביננו (חברי הפורום הנוכחי שיגדלו ויתעצמו) ננצל את המידע הקבוצתי כדי לשפר את המקצועיות , והידע בנוגע לגידול זוחלים. ובכך אולי נגרום לשינוי בכל מערך המכירה הריבוי והגידול של יצורים מקסימים אלו. ובעתיד אולי זה יבוא לידי ביטוי בסוג של אמנת גידול או משהו כזה , כדי שהשוק באמת לא יהיה פרוץ כמו שהוא כרגע. בוקר טוב לכולם

naja

New member
דפי, הרעיונות שלך טובים, אבל.....

...קשה יהיה לבצע אותם. אין בארץ בתי גידול לנחשים. יש שני גופים שמייבאים, והמון מגדלים פרטיים ש"מייצרים" מספר זעום של זוחלים כל שנה ומוכרים אותם. אני לא רואה שום דרך שיהיה אפשר לאגד את כל אלה ביחד וליצור איזושהי דרך שתהיה מוסכמת על כולם. בעבר היה מפגש מגדלים\חובבים אצל ילד הג'ונגל ושם נאמר שתוקם עמותה כלשהי שתאגד את כולנו ודרכה יהיה אפשר ליישם חלק מהדברים הנ"ל. הרעיון הזה נשמע נחמד והוא בהחלט יכול להיות התחלה של משהו, אבל עד היום שום דבר לא קרה וכמו שאני מכיר את הנפשות הפועלות בענף, שום דבר גם לא יקרה.....

nevs

New member
הודעה ונושא מצויינים!

אני מבין בדיוק על מה את מדברת האמת שיצא לי לדבר על הנושא הקרוב בזמן האחרון עם מספר אנשים. לגבי האחריות, כמו שכולנו מבינים לא יכולה להיות האחריות על המוכר לגבי נחש שעזב את ביתו וגודל בצורה לא מספקת. לאומת זאת אני כן מאמין שאחריות הקונה, היא ללא ספק לחקור מספיק על החיה שהוא קונה אותה. תנאים כמו חימום ומים ידועים לכל בן אדם שהקדיש להתעניינותו יותר משעה של קריאה טובה באתרי הארץ. לגבי האגודה אני מסכים במאת האחוזים אני מאמין שהדרך היחידי לפתח את התחום שלנו ולהכיר אותו לכלל האוכלוסיה תיהיה ע"י שיתוף פעולה... לא בהכרח של הייבואנים הגדולים (כמו שהזכיר אסף) אלה של כלל המגדלים המשתתפים בפורומים השונים. אפילו ע"י מפגשים בדחיפות של פעם בשנה קידום התחום עם יהיה את הפירסום הנכון יכול להיות מדהים. מה שאמרת שחנות ניצלה את תמימותך, ומכרה לך נחש שלא רצית במחיר יקר. אני מבין את זה שהנושא כואב אבל לצערי אין דבר לעשות בנושא כרגע. בן אדם שהולך לקנות חיה צריך להכיר את החיה ומחירה מספיק טוב בשביל להבדיל ולדעת מה הוא מחיר סביר. אני מאמין שעוד דרך טובה לשפר את ידע המגדלים המתחילים בארץ, תיהיה ע"י כתיבה של מגדלים מנוסים יותר מאמרים, לגבי גידול הזוחלים, תנאי גידול שהחיה המסויימת זקוקה לה וכולי. אני בטוח שאם חלקנו בפורום יעבוד ביחד נוכל לכתוב כמה מאמרים מוצלחים שיוכלו לעבור כמובן דרך אישורים של מנהלי הפורום. ואז בתקווה לעזור למדלים נוספים בעתיד. לגבי לסמוך כל הזמן על אנשים אחרים שיעשו זה שיעשו זה אני לא מאמין בנושא לדעתי צריך אנחנו חברי הפורום לפעול בעיניין לקידומו. תודה על הקריאה.

מסכים אתך בעניין המאמרים אבל..

רוב המגדלים המתחילים לא מכירים את הפורומים בכלל.. הם רואים זוחל בחנות חיות החיה מעניינת אותם הם באים למוכר המוכר ברוב המקרים לא מבין כלום בצרכים של אותה חיה ומעביר מידע שגוי למגדל המתחיל ומוכר לו במחיר כפול מהמחיר שעולה החיה.. אז מאמרים יתרמו המון לאלה שכן מכירים את הפורומים אבל מה עם אלה שלא מכירים?

לצאת מנקודת הנחה שהמוכר בחנות לא

יודע על מה הוא מדבר כשהוא מנסה למכור לך זוחל זה משהו שרק מי שקורא את הפורום או מכיר אנשים מהתחום יודע. לבנאדם הפשוט שמגיע לחנות אין מושג שהבנאדם העומד מולו מעביר לו מידע (במקרה והוא בכלל עושה זאת) שהוא במקרה הטוב ברובו לא נכון. המטרה לא צריכה להיות להזהיר את כל העולם בפני מוכרים בחנויות חיות אלה לחנך את המוכרים בחנויות חיות מכיוון שבחנויות חיות החשיפה היא הגדולה ביותר בין אם נרצה בזאת ובין אם לא. ותמיד יש אנשים שאומרים מה צריך לעשות אבל למצוא את אלו שבאמת עושים זה קשה. אז אם אתה חושב שמאמרים זו הדרך (ואני כלל לא שולל זאת) קדימה תתחיל לכתוב

nevs

New member
יונתן.

אני מבין את השקפתך ואכן הדרך הטובה ביותר תיהיה לחנך את כל מוכרי החניות לגבי החיות שהם מוכרים. אבל עקב זה שלעשות את הדבר כמעט יהיה בלתי אפשרי, גם בגלל הכמות וגם אני חושש שהמוכרים יפגעו אם ננסה לחנכם. לגבי המאמרים, אני מאמין שיש כמה חברי פורום שיוכלו לרשום מאמר מרשים ומלמד בנושאים שונים. והייתי שמח לעזור גם עם יהיה נושא שתמצא שיש צורך במאמר ואוכל לתרום לנושא אשמח לעשות זאת. אצור איתך קשר בנושא מחר. לילה טוב

nevs

New member
שיט נמחק לי חלק מצטער

תיקון אחרי לחנכם ממשיך: אני מאמין שקודם צריך להתחיל בזה שנחנך את הקהילה של הפורום לפחות, נוכל להתחיל את סלילת הדרך בנושא כאן ובתקווה שתתפשט ובסופו של דבר תשפיע על כל התחום.

מי שמשתתף בפורום הוא חלק מהכל

וגם לומד ומלמד בהתאם למה שיש לו לתרום, וזו המטרה של הפורום כולם בשביל כולם. אני דווקא חושב שיש הרבה פחות מוכרים ומוכרות בחנויות חיות ממה שיש אנשים שאולי יקנו זוחל בחנות בשנה הקרובה ולא נכנסו לפורום או למשהו דומה. לכן שינוי הסיגנון בחנויות הוא בעל חשיבות.

naja

New member
בקשר לחנויות החיות.

לדעתי להימצאות זוחלים בחנויות חיות, יש את החשיבות הגבוהה ביותר מבחינת חשיפת אנשים חדשים לתחום הזה. מהכרות קרובה שלי עם לא מעט מוכרים ובעלי חנויות, המצב שם קטסטרופלי בכל מה שקשור לזוחלים(וגם לבע"ח אחרים, אבל זה לא קשור לפורום). לטעמי, מי שאחראי למצב הזה, הוא הספקים של אותם חניות, ז"א כיום- בית החיות וילד הג'ונגל. עד שהספקים לא יתחילו להשקיע בלקוחות שלהם(ז"א בחנויות) מבחינת הדרכה נכונה לגידול כל זוחל, מכירת זוחלים בריאים וילידי שבי וכו' לחנויות לא תהיה היכולת לשנות את המצב ולא מעט מהקונים שלהם יכוו פעם אחת ולא ימשכו יותר לתחום.

Itamar Levy12

New member
הבעיה

שאני מצאתי אצל חנות שמחזיקות זוחלים זה קמצנות לשמע,ראיתי נחשים שלא קיבלו ארוחה חצי שנה(נחשים בייבים) נחשים כמו כרכני תירס שהגיעו במצב מעולה ממגדלים שמכרו לחנות ועכשיו הנחש נראה כמו גוויה. לצערי אין לי מושג למה המוכר עושה את זה אחרי הכל הם לא אמורים לאהוב חיות? אז עוד 20 שקל בשבוע הלכו על עכברים בכמות מינימלית לכל הנחשים. זה אחת הסיבות לקנות ממגדל פרטי. ד"א אולי לשים מאמרים מודפסים בחנויות על גידול נחשים בסיסי והמלצות עם כתובת הפורום יכול ליהיות עזרה.

orisegal

New member
עבר זמן רב

מאז הפעם האחרונה שכתבתי ובדרך כלל גם זה במינון מועט. בכל מקרה שלומות וברכות לכולם! :) אני לא רוצה ליגע בעוד מיני עובדות למיניהן. רק להביע את דעתי ולטעון שעובדת ה"חאפריות הישראלית" אינה מכשול לפראקטיות. מכשול לפרקטיות של רעיון מסוג זה, היא הקביעה שה"חאפריות" היא מכשול. מצטער על הבלבולציה, אני בטוח שתבינו. למרות שהפסקתי להיות פעיל ברוב תחומי הערך שהעמקתי ופעלתי בהם בעברי, דעתי איתנה: אתם, כגרעין איכותי ויציב בתחום, מסוגלים לפעול ולדחוף לקידום הרעיון. תמיד כיף לקרוא פה. בעיקר כשאין ויכוחים קטנוניים שגולשים להם מדרך הפורום. שיהיה לכולם אחלה יום, המשך שבוע נהדר וסוף שבוע פורה ושיספק לכם רגנראציה לשבוע חדש. :) אורי סגל

hod4

New member
זה כימעט לא אפשרי

כדי לקדם את כל התחום ולהפסיק את כל ההיתעללות והקמצנות בחנויות צריך ללמד את האנשים שלא יודעים שיש בכלל פורום ואת בעלי החנויות בתחום הזוחלים ובישביל זה צריך הרבה זמן כי צריך להעביר הרצעות ברחבי הארץ לפרסם מאמרים ומפגשים ככה שלא רק מגדלי הפורום יגיעו אלה גם אנשים שמיתעניינים ורוצים להתחיל לגדל ככה אפשר להראות להם כיצד לגדל בצורה הטובה ביותר וגם לקדם את ענף הגידול והסחר של הזוחלים ובקשר לחנויות אין הרבה מה לעשות חוץ מלהיתלונן עליהם ככה שיסגרו אותם כי למשווקים שלהם לא אכפת מה קורה לזוחל אחרי שהוא בחנות שזה רע כי הם עושים טעויות והרבה למשל: אחת החנויות שההיתי שם גידלו כרכן סנאו ושתי ביריות יחד לא משנה שהם ניראו כמו חוט שהולכות למות ובסוף מישהו קנה את הכרכן ואני חושב שהוא כבר מת למרות שיש חנויות שמגדלות בצורה נכונה אבל יש בעיה ענקית אם החנויות כי רוב המיקרים שאנשים רואים נחשים זה בחנויות ורובם לא יודעות לגדל אז צריך לקחת את זה ברצינות כי מישהו אחד לא יוכל לשנות את הכל צריך לעשות איזה הסכם או משהו בין מגדלים

orisegal

New member
לכל דרך

ישנו היעד וישנה ההתחלה. ישנו גם הדחף ללכת בדרך. והדחף שלכם הוא האהבה וההבנה שאין (עדיין) לאחרים ולכן אם לא אתם, אף אחד. בכל מקרה, אהיה הראשון להבין את אבדן המוטיבאציה. כיום אני כולי דיבורים ומעשים אין. שבת שלום.

למעלה