אני תוהה לעצמי

bkl12

New member
אני תוהה לעצמי

נכון אומרים ש cbt יעיל ל 7/10 אנשים ?!
מה דעתכם למה יש מחשבות / מצבים
שבהם זה לא עובד ?
הגיוני בעיניי שזה צריך להצליח בכל דבר
רק שאולי יש גורמים נוספים שזה תלוי בהם כמו - עוצמה פנימית ,כח רצון, מוטיבציה , אופטימיות , התמדה וסבלנות , אמונה בעצמך , יצירתיות , עבודה נכונה ב cbt ועוד .
מה דעתכם ?

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

אני חושבת שזה תלוי בשתי דברים לפי דעתי.
אחד הבן אדם, ושתיים הרצון שלו.
אני למשל טיפוס שאומרים לי לעשות משהו שאני לא רוצה אני מיד אנטי וזה יוצר ההיפך.
בהתחלה סיביטי לא הלך לי, לעומת פעם אחרת שהוא כן הלך לי מצוין ומאוד עזר לי, אז אני אוסיף שזה קשור גם לאדם וההרגשה שלו בתקופה מסוימת.

bkl12

New member
יפה ! יש עוד אנשים עם מקרה כזה ?

שה cbt לא צלח בהתחלה ואח״כ הם שינו משהו וזה כן עבד ?
ספרו ושתפו וככה נלמד ונחכים :)
יאללה בואו נשנה ביחד את הסטטיסטיקה מ 70 אחוז ל 100 אחוז

Gameboy4

New member
כשאומרים יעיל זה גם יכול להיות יעיל חלקית

ממה שקראתי בעבר ואני לא זוכר במדוייק זה שהיעילות של הסיביטי לפי מחקרים שראיתי היא לא כזאת גדולה. אמנם זה יכול לעזור, אבל לא כמו שמנסים לשווק את זה. וממה שאני זוכר למשל חלק מהמחקרים עשו על אנשים שעשו פעמיים בשבוע CBT של שעה וחצי למשל עם חשיפה בפועל בזמן הפגישות (שהמטפל עוזר לך להחשף תוך כדי הפגישה), והיה שיחות טלפון בין פגישה לפגישה כחלק מהטיפול למשל ונתנו אחרי כל פגישה שעורי בית של כל יום שעתיים למשל, או טיפול התנהגותי אינטנסיבי של 5 ימים בשבוע, כל יום כמה שעות שכולל כמובן חשיפה בפועל בזמן הפגישות, עם שעורי בית של שעתיים כל יום למשל.
בפועל מה שעושים בדרך כלל במציאות זה פגישה פעם בשבוע של 45 דקות בלי חשיפה בזמן הפגישה עם המטפל, וזה נראה לי פחות אפקטיבי. בנוסף גם הטיפול של פעמיים בשבוע כמו שתיארתי למעלה לא עזר לכל המטופלים להגיע למצב מצויין אלא רק לחלק, וחלק אחר רק הגיבו במידה מסויימת של 25% שיפור למשל וחלק היה להם שיפור מינימלי או בכלל לא והאנשים במחקר זה היה על SSRI במינון גבוה.

jacolevi

New member
בוודאי שזה תלוי בגורמים שציינת , תלוי גם במטפל וגם בסוג

הטיפול .
יש כל מיני אסכולות בטיפול CBT . אצלי הבעיה מתמקדת במחשבות אובססיביות בלבד ללא טכסים , לכן במקרה שלי אין טעם לתרגל חשיפה וחוסר תגובה .
אני טופלתי ב CBT בשיטה שנקראת( (accepted and commitment therapy) או בקיצור ACT. היא כוללת בתוכה תרגול במה שנקרא קשיבות (mindfulness) .
לסיכום צריכה להיות סימביוזה (מאוד חשוב) בין מטפל ומטופל ונכונות לבצע את המטלות השונות . אני למשל מאוד התנגדתי בהתחלה לתרגול קשיבות , זה הפחיד אותי אבל החלטתי לנסות ולהמשיך את התרגול הזה והיום זה פשוט נהדר ,כולל תרגול פורמלי ולא פורמלי .(יש המון דוגמאות בגוגל) .
אני ממשיך לתרגל זאת גם כיום אחרי שכבר סיימתי את הטיפול עם הפסיכולוג ,
זה תהליך שדורש התמדה , לא זבנג וגמרנו.

למעלה