אני שרה ונזכרת

אני שרה ונזכרת

"אל אליהו, אל אליהו, בזכות אליהו הנוויא אבינו" אל אליהו אל אליהו בזכות אליהו הנוויא ... הכוונה כמובן לנביא אך שגור כנוויא בפינו העיראקים ואבינו עם דגש באות בית, בראש רצות לי תמונות של גברים עם כיפה,חלקם עם מסבחה שרים והנשים מהללות בקול פעמונים - קולולולולולו - והכל סביב הכסא של אליהו הנביא - כמובן בטקס ברית מילה, הכל כל כך פשוט, הרבה מתוקים, כולם שמחים (כמובן למעט השכנים שעבורם אנחנו כמו שבט אינדיאנים עם ה- קולולולולו), אני תוהה בתמונות האלה אם גם אני אזכה ב"ה לעשות טקס שכזה, אם בכלל אני זוכרת או יודעת את המנהגים האופיניים,זה מאוד מיוחד הטקס הזה, טקס החינה בעיני הוא קצת פרימיטיבי (אין לי מושג למה זה כך וזה כך, ככה זה אצלי בראש), אני גם תוהה מה הקשר של אליהו הנביא לברית אברהם אבינו ומניין מנהג הכיסא??, בנוסף יש הנוהגים להלביש את היילוד בלבוש של ילדה להרחיק מזיקים למיניהם, או מחשש לעין הרע האם עדיין נוהגים כך??

ליל 2

New member
ברית המילה של בני .

מיכוון שאני חובבת טקסים מושבעת ובגלל שלחצי השני שלי כמעט ואין טקסים מסורתיים, ואולי בגלל שפיללתי לבן הזה שיבוא החלטתי שאת טקס ברית המילה אחגוג כפי שחגגו יוצאי עירק בעבר. עוד כששהינו בבית החולים , כסא אליהו מעוטר בזהב ובעשרות מטפחות הגיע לבית הורי (דודי הזקן והבא בימים סחב אותו ב-3 אוטובוסים עד לביתם, ולא הסכים שבעלי יבוא לאסוף אותו). כעבור יום או יומיים, אמא שלי עשתה "שאשה"- פופקורן וחילקה לכל השכונה ובמוצאי השבת , לילה לפני הברית הזמינה נגן צ'לרי, זמרת ורקדנית וכמובן את כל בני המשפחה וחגגה את "הזוהר" עד הבוקר , כמובן עם אוכל עירקי מקורי שלל קובות , דגים בשרים מסוגים שונים ועוד ועוד (5 ימים עבדה על האירוח) . אני לצערי ביום זה אושפזתי בגלל חום גבוה ולא זכיתי להשתתף בשמחה. ואז הגיע יום הברית, הזמנו מוהל מזמר ואני כמובן שריינתי רופא ילדים לידי (חבר מהעבודה) וחגגנו עם כל השירים והמאכלים כמו "לוקום" "כעכע" "מלבס" ושתיה של מי-ורדים ובנוסף לא שכחנו את את הרבע עוף הקלאסי. הבן גדל עברו 30 יום והגענו לפדיון וזאת הייתה החגיגה שלי , הזמנו עירקי זקן, מקסים ,איש מלא בסיפורים וכמובן בן למשפחת כוהנים שהפליג בסיפוריו דקות ארוכות ואחרי טקס מרשים של החלפת מטבעות זהב (הוא טען שהם מעירק בני 280 שנה שהועברו אליו מדורי דורות) זכיתי לפדות את בני ומאז עבר זמן רב ועכשיו אנחנו מתכוננים לטקס בר- המצווה ונראה לי שהפעם הוא יהיה ישראלי טיפוסי. או שאולי האבא יתפוס יוזמה ונערוך טקס עפ"י מסורת בני עדתו. ליל YYY - יצא לי ארוך, נסחפתי. ליל

שאפיק

New member
עוד מנהג...

על מנהג שק'יק'סמון בינו רז ומאש לא שמעת???? זה רק לאמיצים לא כמו בעיראק שכולם ציינו את המאורע

ליל - שמחתי לקרוא

בעיקר יעג'בני שאשא, העלית לי טעם בפה, הסה אסווי לי שוואיה אל יום, בל'א שמן, כיף מה כדריד אסיר פיפ מל עמבה

אילנית12

New member
חנקין הרגת אותי עם

הפיפ מל עמבה,למי שלא הבין"זה אדם שמן, כמו הפחים הענקים של הזבל של העיריה,אז היו עושים בפח כמו זה עמבה.

דליה נס

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחחחח חנקין דחקתני כתיר כתיר
אף פעם לא ראיתי פיפ מל עמבה , עכשו מחכה לראות אותך

דליהל'ה שמחה שהעליתי חיוך

אני תמיד אומרת בלא ד'חק הדה מה ע'מר... אני לא יכולה בלי צחוקים, זה שגור בפי...

דליה נס

New member
ליל יה ליל יה עייני יה ראסי ../images/Emo6.gif

נהנתי התענגתי מקווה שתיעדת את הטקסים , גם פדיון הבן קוראת אותך בעבודה (לעיתים זה מתאפשר) וכולי חיוך משודן עונג. עשית לי את זה , עוררת בי זכרונות ובעיקר געגועים. תודה

elninyo

New member
../images/Emo19.gifהכסא של אליהו הנביא בטקס הברית

"...כסא אליהו: זהו כסא גדול ומעוטר אשר נוהגים להביאו אל ברית המילה ולהושיב עליו את הסנדק האוחז בתינוק במהלך הברית. כאשר מביאים את התינוק אל הכסא אומר המוהל: "זה הכסא של אליהו הנביא זכור לטוב". הקשר בין ברית המילה לגיבור המקראי אליהו הנביא נובע מן הסיפור המקראי בו שוכב אליהו הנביא במדבר, לאחר שנואש מהתנהגותם של בני ישראל ומתלונן בפני אלוהים "כִּי עָזְבוּ בְרִיתְךָ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל... וָאִוָּתֵר אֲנִי לְבַדִּי..." (מלכים א', י"ט 10). בגלל תלונתו זו מחויב אליהו, על-פי המדרש, להיות אורחה של כל ברית מילה, כדי שייווכח במו עיניו כי בני ישראל לא עזבו את הברית וכי הוא לא נותר לבדו באמונתו. ניתן לעשות שימוש בכל כסא שהסנדק יכול לשבת עליו בנוחות או להשתמש בשירותי השאלת 'כסא אליהו' הפועלים, בדרך-כלל בחינם, בהרבה מבתי הכנסת (בעיקר הספרדיים)...."עתים - יעוץ ומידע במעגל החיים היהודי

דליה נס

New member
אלניניו סלאם עליק ../images/Emo24.gif

יופי שאתה עושה לפעמים גיחות משם אלינו החכמתי תודות לך
לגבי הקטע אאלץ להמתין ולשמוע בבית

mongol1

New member
לא יודע למה שמדברים על ברית

אני נזכר בשיר "אל וואלד יא בני"

למעלה