אני שמנה ולא יפה

אני שמנה ולא יפה

אני בת 14 ואני שמנה (וגם יש לי אולקוס). ואני בכלל לא יפה, לפחות זה מה שכווווולם אומרים. ואני ניסיתי 4 ימים לא לאכול בכלל (חוצ מלשתות מיץ) ובסוף התעלפתי. יש דרך לרדת במשקל מהר ובלי נזק לבריאות?

solee

New member
../images/Emo24.gif אני בטוחה שאת יפה !

לצום 4 ימים זה לא בדיוק הפיתרון. אני אומרת תרשמי לדיאטנית בקופת החולים בה את מנוייה והיא תנחה אותך. היא תסביר לך בדיוק מה לאכול, מתי, כמה, ותיתן לך טיפים. בבקשה ממך. אל תעשי דבר כזה אף פעם בחיים !!! אין לך מושג כמה זה לא בריא. אה כן, כמעט שכחתי. אין חיה כזו לרדת מהר בלי לפגוע בביראות. כל ירידה מהירה היא פגיעה בבריאות. תמיד עדיף לרדת בקצב איטי יחסית, כך לא פוגעים יותר מדי בגוף, וגם שומרים על תוצאות לאורך זמן. יום נעים ילדה יפה!

../images/Emo45.gif ומוסיפה:

ירידה איטית גם טובה יותר מבחינה רגשית. שינוי דראסטי ומהיר עלול לערער אותך.

../images/Emo4.gif לא לאכול בכלל????

מציעה לך להיזהר. בגיל 14 לא לאכול כלום ולהגיע עד מצב של התעלפות זה אור אדום מאוד לפיתוח הפרעת אכילה. את בת 14. בגיל הזה גם היפה והרזה מכולם , לא מרגישה נוח עם הגוף שלה ועם המראה שלה. אם את צריכה דיאטה לכי לדיאטיקנית שתמליץ לך על תפריט מאוזן ופעילות גופנית מבוקרת. את תיראי שאין צורך בהרעבות אלא רק למלא את מה שהיא אומרת לך ויהיו לך תוצאות נפלאות. דרך אגב צום יכול להביא לתוצאה הפוכה לגמרי. כלומר להשמנה. הגוף ניכנס למצב של היתגוננות ומנסה לחסוך בשומניו (אנרגיה) כמה שיותר. מקווה מאוד שתקחי את עצתי ולא תסכני את בריאותך שוב. ובטח שאת יפה. אינ לא צריכה אפילו לראות אותך בשביל לדעת את זה. כל הנשים יפות.... גיל 14 עדיין מוקדם לראות את כל היופי כי הגוף עובר שינוי. תאמיני לי שתהיי קצת יותר מבוגרת , תצחקי על ההודעה שרשמת. באהבה רבה. עדי

יש לי רעיון מבריק

לעשות ריאליטי שואו בטלוויזיה שבו ילדים ממשפחות מבוססות מתחלפים עם ילדים ממשפחות עניות (לחודש-חדשיים, למשל), ואז אנחנו נהרוג שני ציפורים במכה אחת. גם הילדים העניים יאכלו טוב וישמחו, וגם הילדים הלא כל-כך עניים שסובלים מעודף משכל יקבלו הזדמנות לרזות. אני מתה להשתתף.

לא הסברתי את עצמי היטב

אני מתכוונת שילדים לא-כל-כך-עניים יגורו חודש-חדשיים במשפחות עניות, ולהיפך - ילדים עניים יגורו במשפחות עשירות.

Boy Interrupted

New member
זה לא יפה לצחוק עליה.

כותבת פה ילדה במצוקה, צריך להתייחס אליה כראוי ולדעת לומר את המילים הנכונות כדי לעזור לה. זה שהיא צעירה רק מגדיל את כמות המצוקה שלה והצורך לעזור לה. את לא יודעת לאן אנשים יכולים להדרדר בגיל הזה...

solee

New member
אני ממש לא צחקתי עליה...

אם תסתכלי בתגובות, אני הייתי הראשונה שכתבתי לה תגובה רצינית. עם המלצות רציניות. באמת שניסיתי לעזור. מה שהצחיק אותי זו ההצעה שלה. מקווה שהבהרתי את עצמי. יום טוב.

תשמעי...

קודם כל, את צעירה... הגוף שלך עוד ישתנה. אני לא יודעת כמה את שוקלת אבל לדעתי תחכי 4 שנים לפני שאת מתחילה דיאטות. דבר שני שבעצם צריך להיות ראשון. בחיים, בחיים, בחיים אל תצומי!! את לא תרזי ככה, את תהרסי את הגוף שלך ואם יש לך נטייה לאכול הרבה את תאכלי הרבה יותר אחרי שתפסיקי את זה. ברגע שהגוף שלנו לא מקבל אוכל הוא נכנס למצוקה! ומה שקורה זה שהוא מאיט את כל הפעילות שלו... חילוף החומרים שלך נהיה איטי כי הגוף רוצה לשמור את השומן שלו בגלל שהוא חושב שזה מקרה חירום. ומה שקורה זה שהגוף מתחיל לאכול מהשריר של עצמו ומעלה את השומן. ומה קורה כשהשריר נעלם? שריר יותר כבד משומן ולכן יתכן שאת תרדי במשקל כי ירד לך כובד מהשריר, אבל השומן יעלה. דבר אחרון. דברי עם ההורים שלך. אם את באמת מרגישה שאת צריכה לרדת במשקל וההורים שלך גם חושבים כך. לכי לתזונאית, לא לדיאטנית, לתזונאית! תזונאית יודעת בדיוק איזה אוכל יכול להיות בריא לך ואיזה לא, ומה יכול לעזור לך להוריד במשקל. דבר שני, אם יש לך אולקוס היא תוכל לעזור לך למצוא מאכלים שמתאימים גם לזה.

solee

New member
מה ההבדל בין דיאטנית לתזונאית?

רציני שואלת. חשבתי שזה אותו דבר...

למעלה