הממ, בתור שמאלנית אמיתית
כלומר, כזאת שמאמינה בלב שלם בליברליות ובפלורליזם, הרשה לי לומר לך שהודעתך אין בה לא אומץ, לא הוד ולא הדר וגם לא הרבה שמאל. לקלל, לפסול קבוצה שלמה ולא את הפרטים בתוכה ולנהוג באלימות, גם מילולית, זו לא התנהגות הומאנית, לא ליברלית ולא פלורליסטית. זו התנהגות פאשיסטית. אין הבדל בעיני בין ימני שקרא לרבין רוצח והניף את תמונתו במדי SS, לבין שמאלני שקורא לשרון רוצח ויניף תמונה דומה. שניהם בעלי אותה אישיות ואותה השקפת עולם פאשיסטית. ליברל אמיתי ילחם כל עוד נשמה באפו על זכותו של הפאשיסט להביע דעתו. ואם דעתו של הפאשיסט תנצח, הליברל יקבל את שלטונו, עד גבול מסויים, ומעבר לגבול הזה הוא יצא נגדו, כדי לא להפוך לפאשיסט בעצמו (כמו הליברלים הגרמנים שלא יצאו נגד היטלר ולכן הפכו בעצמם לנאצים - על ידי הסכמה שבשתיקה). בכל העולם שמאל מוגדר כליברל וימני מוגדר כשמרן. כל השאר, השקפת עולם כזו או אחרת לגבי הסכסוך, נגזר משם או אמור להיגזר משם. אז אתה, ידידי, אינך אלא ימני המתחזה לשמאלן. ואני בכלל לא אתפלא אם אתה אחד מחברי הפורום הימנים, שכתבו הודעה כזו רק כדי ליצור פרובוקציה בהמשך לויכוח שהתנהל פה על הבדלים בין ימין ושמאל ולהוכיח שאכן יש שמאלנים אלימים. אבל אם תיאוריית הקונספירציה שלי מוטעית, ובמיוחד אם מישהו חש עצמו נפגע ממנה - התנצלותי.