אני שונא

Bodom-child

New member
אני שונא

את דרים תיאטר! ונמאס לי מהקונצנזוס שיש עליהם, שמי שלא אוהב אותם לא מבין במוזיקה ודברים כאלה (ותאמינו לי שנתקלתי בכאלה טמבלים). היום נתתי להם צ´אנס אחרון ושמתי במערכת את scenes from a memory. וכמו בכל הפעמים האחרות ששמעתי אותם או דברים אחרים שלהם לא הבנתי מה לעזאזל אנשים מוצאים בהם. הם מנסים או יותר נכון מתיימרים להיות פרוגרסיב מטאל. (לא משנה שאף פעם לא ממש הבנתי מה הקשר של פרוגרסיב למטאל ולמה שלהקות מהסוג הזה מנגנות). אתם יודעים מה נגיד שיש דבר כזה פרוגרסיב מטאל. בהשוואה ללהקות אחרות כאלה (כמו סימפוני איקס או ספיריצ´ואל ארכיטקט) דרים תיאטר לא שווים כלום! רוב השירים שלהם חוזרים על עצמם, ונראה כאילו כל מה שהם רוצים לעשות זה להראות כמה שהם יודעים לנגן ויותר מזה, למחזר את החומרים שלהם שוב ושוב. אז הנה עוד שיר שקט של קלידים, ועוד שיר שפטרוצ´י מראה את היכולת הוירטואוזית שלו. וכל זה לפני שאני מדבר על הסולן שלהם שהוא חסר ייחוד לחלוטין, מנסה להגיע הכי גבוה שאפשר, וזה מביך לעיתים קרובות. שלא תבינו לא נכון אני מעריך את הלהקה הזאת מאוד אבל נמאס לי שעשו מהם להקה "אדירה" וחשובה כי הם ממש לא כאלה.

ed555

New member
welcome to my nightmare..:))

גם אני התחלתי לטעון דבר דומה לגבי דרים ואני מכיר טוב מאוד את תופעת ה"אתה לא אוהב את דרים תיאטר?? אז אתה לא מבין כלום בפרוג מטאל" הידועה לשמצה.

לא שאני מבין גדול בדרים או משהו

אבל דרים זה אחת הלהקות האהובות עלי אם לא האהובה (לקח לי חצי שעה מהרגע ששמעתי שיר שלהם עד שיצאתי מהחנות עם הדיסק) בקטע של SFAM אתה די צודק, הוא די חוזר על עצמו, אבל בגלל שזה סיפור וזה מעין סגירת מעגל בסוף, ובגלל זה לפי דעתי השירים והלחן די חוזרים על עצמם ובקשר למה שאד555 אמר, זה באמת דבר מסריח, כי לא כולם מתחברים לסוג מוזיקה א´ כמו שהם מתחברים לב´..אז יעני זה די טיפשי להגיד את זה.

Zed off

New member
מממ...

דרים באמת להקה מעצבנת, ובאמת גם מעצבן כל העניין שהם נחשבים למוזיקה נעלה, אבל אם אתה מחשיב את סימפוני לפרוגרסיב מטאל אתה חייב גם להחשיב את דרים כפרוגרסיב מ, אני דווקא חושב שדרים הם כן פרוגרסיב מטאל, אבל פשוט פרוגרסיב מטאל גרוע ומשעמם, ההגדרה ל"פרוגרסיב" קצת השתנתה עם השנים...בכל מקרה יש לפי דעתי להקות הרבה יותר מעניינות בז´אנר הזה כמו - Pain Of Salvation,Opeth,cynic,וספיריצו´ל ארכיטקט...

ed555

New member
זה לא ספייראל ארכיטקט?

בכל מקרה אני מסכים למרות שצריך לזכור שגרוע ומשעמם זה עניין של טעם. בקשר לפיין אוף סאלביישן, הזמנתי דיסק שלהם לפני חודשים וחצי ועוד לא קיבלתי אותו..:\\\.מוות לסידינאו!.

ed555

New member
זה לא ספייראל ארקיטקט?

בכל מקרה אני מסכים למרות שצריך לזכור שגרוע ומשעמם זה עניין של טעם וקשה לי באמת לקשר את דרים לפרוגרסיב. בקשר לפיין אוף סאלביישן, הזמנתי דיסק שלהם לפני חודשים וחצי ועוד לא קיבלתי אותו..:\\\.מוות לסידינאו!.

Zed off

New member
יכול להיות...

כל השירים שלהם שיש לי במחשב רשומים ללא שם, אז פשוט רשמתי כמו שבודום רשם, בקשר לדרים - אני חושב שהם בכל זאת איכשהו פרוגרסיב, כי אם נגיד נשווה אותם לracer x(שהם לא נחשבים פרוגרסיב מ) שהצליל שלהם נשמע דיי דומה, וגם אצל רייסר הנגנים הם וירטואוזים, עדיין הקטעים של דרים יותר "פרוגרסיבים" כי הם משלבים כמה זרמים,והמוזיקה שלהם היא לא תמיד בנוייה מבית פזמון בית פזמון(להבדיל מרייסר X), ולפעמים אפילו משתנה מבית לבית... לפי דעתי יש שני סוגים של אוהבי פרוגרסיב מטאל יש את אלה שיחשבו שפרוגרסיב מטאל מובהק זה דרים,סימפוני,דיילי דילמה(להקות שדי דומות במחינת הסאונד) ויש את אלה שיגידו שפרוגרסיב מטאל בישבילם הוא - אופת´, ספייראל,סינק וכו...אין כלכך דימיון בין שני הסוגים האלו של פרוגרסיב מ...

epitaph

New member
ואין כאלה שיגידו ששני הקבוצות...

הן פרוגרסיב מטאל מובהק?

Zed off

New member
לי עוד לא יצא לפגוש....

אנשים שאוהבים דרים,סימפוני וכו יגידו שאופת´ וסיניק הם סתם בלאק\דת´ מטאל רגיל...(כי אין שם סולואים של שעה במהירות 100 קמ"ש) ואנשים שאוהבים אופת´ ספייראל וכו יגידו שלהקות כמו דרים זה סתם מוזיקת אוננות ואין להם בכלל שום קשר לפרוגרסיב...

ed555

New member
אני חושב שהמושג פרוג מטאל באמת

השתנה במהלך הזמן שבין קווינסיירץ למשל לבין דרים. כיום פרוגרסיב מטאל זה בדרך כלל הפגנת יכולת נגינה וירטואוזית והלחנה שאיכשהו אמורה להטעות את המאזין שכאן מדובר בהרכב פרוגרסיבי שלמעשה מנסה בכל הכוח לשפר עוד ועוד את היכולות הטכניות שלו וזאת ההתחדשות היחידה שלו. לעומת זאת קיומן של להקות כמו אוורגריי,סיניק וכולה מראות שהפרוג לא חייב להיות כזה ויכול להיות מעניין בזמנים.

Zed off

New member
נכון!...בידיוק לזה אני מתכוון...

אם מסתכלים על מובן פרוגרסיב בההגדרה הישנה שלו, להקות כמו דרים וסימפוני באמת לא יחשבו כלכך כפרוגרסיב, אבל זה השתנה...

בקשר ל"סוג" השני

לאופת´ דמיון מועט ביותר לספיירל ארכיטקט, סיניק, את´איסט, ווטצ´טאואר וחבריהם, הם יותר דומים ללהקות סטייל אין דה וודס או אדג´ אוף סאניטי. אז הנה, שלושה "סוגים" :)

Vlad Drac

New member
מה עם טול?

גם הם פרוגרסיב, והם לא מזכירים אף אחת מהלהקות הנ"ל...

Zed off

New member
אני יודע...

הם לא נשמעות דומות...יותר התכוונתי בקבוצה של פרוגרסיב מטאל שלא דווקא וירטואוזי...

Nomaed Dominus

New member
Dan Swano - MoonTower

it´s progressive as well... nobody knows that? or just nobody dares saying anything aobut them?!

shay or eli

New member
אני דווקא די אוהב אותם

למרות שאני בקושי מכיר אותם הם נשמעים נחמדים. אני צריך לקנות מתישהו את Images&Words.

Nightwish-boy

New member
תשנא חופשי... גם אני לא מת עליהם

אבל אין פרוגרסיב מטאל? מ´זה? אתה מעליב כאן סגנון מעולה, שסימפוני X דווקא לא שייכים אליו (הם שייכים לפאוור-קלאסיק, יחד עם נייטוויש ופאוור סימפוני). תשמע קצת STRATOVARIUS וSONATA ARCTICA, שתי להקות הפרוגרסיב הכי טובות וחשובות היום (שתיהן מפינלנד אגב) ונדבר... אז נכון שפאוור ופרוגרסיב זה די דומה אבל... יש הבדלים! חוץ מזה המלצה שלי, נסה לשמוע את NIGHTFALL ואת השירים היותר חדשים שלהם, נראה לי תאהב את זה. אגב, C.O.B FUCKIN´ RULEZ! שלך דור

Zed off

New member
אני לא בטוח לגבי וSONATA ARCTICA

כי לא שמעתי עוד מספיק דברים שלהם... אבל STRATOVARIUS הם לא פרוגרסיב מטאל, אולי עדיין הם קצת יותר מיוחדים ושונים משאר להקות הפאוור...אבל עדיין הם פאוור מטאל...

למעלה