אני שונא פרפרים (II)

אני שונא פרפרים (II)

נפגשנו אתמול בלילה לארוחת ערב. שיגרתית. בלי שום תכנון לשיחות עומק.
בין ההמבורגר שלי לרביולי שלה, לא זוכר באיזה הקשר, התפתחה שוב שיחה על הפרפרים.

היא: מרגישה שיש לנו כל כך הרבה דברים נהדרים, דברים שאני מחפשת בקשר.
אני: כן, אבל בלי רגשות מצידך זה לא מספיק לקשר זוגי. זה אולי היה יכול להיות קשר מצויין בין ידידים.
היא: זה לא שאין לי רגשות כלפיך. כן יש לי. אבל לא בעוצמה שהייתי רוצה ושאני מרגישה שלך יש כלפיי. ואני לא יודעת איך לגרום להם להתעצם אצלי.
אני: לא חושב שאת יכולה לשלוט בזה, ומהנסיון שלי, אם זה לא התפתח עד עכשיו, זה כבר לא יקרה.
היא: לא רוצה להיות לא הוגנת כלפיך.
אני: את כנה לחלוטין. והאמת, שלא הייתי רוצה להמשיך ולהקשר ואז להתמודד עם פרידה שתבוא מאותה סיבה בדיוק.

מחליטים להפרד. היא מחזיקה לי חזק את היד. ודומעת. אני מלטף אותה. חנוק במועקה.

בדיוק כשנפרדנו כל אחד לביתו, היא קיבלה שיחה שחיכתה לה מחו״ל ואת ה״לילה טוב״ החלפנו אח״כ בסמסים:
״אורי, מצטערת שלא אמרתי ׳לילה טוב׳ כמו שצריך, תודה לך וביי בינתיים. אני באמת מקווה שהנתיבים שלנו ייפגשו שוב. מצב הרוח שלי כרגע ירוד כמו מזג האוויר. תודה שאהבת אותי באופן מושלם שכזה.״
״ביי, מירי. השבועות איתך היו מיוחדים עבורי - תודה. מקווה שמזג האוויר ומצב הרוח שלך ישתפרו בהקדם. לילה טוב.״

אחרי 10 דקות כשאני מסתדר לישון, עוד סמס:
״אורי, אני מתחילה להרגיש שההחלטה הזו היא טעות קולוסאלית. יש כ״כ הרבה טוב שקורה בינינו. חבל לזרוק את זה.״
... וכך בהחלפת כמה מסרים נוספים החלטנו לעשות עוד שיחה על העניין.

. . . . . . . . . . . . . . . .

אני לגמרי מבולבל. ברור לי שהיא מרגישה משהו. אבל לא מרגישה מספיק? אני לא חושב שזה פעם קרה לי. או שאני מרגיש, או שלא. לכם זה מוכר?

מה הייתם שואלים/מבררים עוד, בשיחה הבאה?
איזה אופציות יצירתיות יכולות להיות כדי לנסות לפתור את זה לכאן או לכאן?

FineSilverMan

New member
מה שאני קורא כאן הוא

גאווה שמונעת ממנה להתמסר...
היא מחבבת אותך, אבל מפחדת להתקרב יותר מדי.

יש לך הזדמנות לחזר אחריה, להוכיח לה שאתה טוב יותר ממה שהיא רואה ומכירה...
השאלה היא האם היא שווה את המאמץ?
כי אם לא, זה יוביל לפיצוץ.

יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון

גם לא קראתי את כל השירשור הקודם. הסקס ביניכם טוב? (ז"א מבחינתה)
היו פעמים שהרגשתי שזה מה שהשאיר את המצב "פושר" מבחינתי. שזה מה שמנע ממני להרגיש פרפרים.
גם אני דמעתי ממה שסיפרת. עלייך, עלייה וגם עליי. כמה שהייתי רוצה להרגיש את מה שאתה מרגיש וכמה הייתי רוצה שירגישו אליי.
הלוואי ויסתדר לך.

FineSilverMan

New member
ממליץ ללמוד לשרשר...

כאשר את מגיבה לו, את צריכה להוסיף את תגובתך להודעה שלו ולא להודעה שלי.

מצטער שהעצבתי אותך דידיט

אני מניח שבאיזשהו מקום אנחנו תמיד מזדהים עם סיפורי אהבה-אכזבה.

הסקס בינינו נהדר. זו לא רק התחושה שלי אלא מה שהיא אמרה לי כל הזמן. אז זה לא זה. ובכל אופן משיכה, או, כימיה, זה תמיד מכלול של דברים.
אצלי המכלול שיוצר את הכימיה אצלה לא קיים.

ואגב, אין לי ספק שתמצאי את הגבר שאיתו ההרגשה הזו תהיה הדדית.

עד שזאתי תחליט

לגבי הפרפרים שלה, היא מונעת מאיתנו, שאר הרווקות,להכיר בחור רגיש ותחשב. לא היה מזיק אם גם הייתה מתחשבת בנו

דידי 9

New member
לא בטוח אסף...בכלל לא.

יכול להיות שלוקח לה יותר זמן להבין שזה מה שהיא רוצה.....
מה שכן, לא רואה לנכן שיחה או מפגש נוסף-כי הכדור אצלה. היא צריכה לברר עם עצמה.
אני לא התרשמתי שהיא רואה אותו כידיד..

אסףג1981

New member
בטוח, בטוח

למה את מתווכחת איתי בשעת לילה מאוחרת זו ?
את רוצה כאפה ?

היא בהחלט שווה את זה

אבל מה בדיוק היא עוד יכולה למצוא בי שהיא פיספסה במשך יותר מחודש שאנחנו יוצאים?

אני חושב שהיא מכירה אותי כבר די טוב, על המעלות והמגרעות שבי.

שניכם מאוד רוצים שזה יעבוד

היא - באופן שכלתני מבינה שיש כאן הרבה דברים שהיא מחפשת בקשר, זה נהדר וגם עובד ביניכם.
נטול פרפרים, אבל עובד בחלקים מסויימים. זה בכלל לא אלמנטרי והיא יודעת את זה. כדבריה - חבל לזרוק.
אני גם לא בטוחה שזה כ"כ ברור שהיא מרגישה משהו אליך. אולי היא מרגישה מחוזרת, רצויה, נעים לה להיות נאהבת באופן מושלם כזה (וסליחה אם אני בוטה..).
אתה - זה ברור.

מכאן ואילך הכדור אצלה, ולכן גם לא ברור לי מה אפשר לברר בשיחה נוספת.
הייתי גם לוקחת בערבון מוגבל את מה שהיא תגיד, ולא בגלל שהיא לא כנה איתך, אלא כי היא עצמה לא ממש יודעת מה יהיה, וכל מה שהיא תגיד יצטרך במילא לעבור את מבחן הזמן.
או שהפרפרים יגיעו מתישהו, או שבחלוף הזמן היא תשכנע את עצמה שהם קיימים, או שהיא תחליט שאפשר בלי, או שלא.

אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת, אבל

זה לא מדוייק שהכדור אצלה.
היא רוצה להמשיך עד שהיא תגיע למסקנה אם הפרפרים חשובים, אם אפשר בלעדיהם, באיזה אופן מתפתחים הרגשות שלה לאורך זמן, וכו׳.

זו בעצם צריכה להיות החלטה שלי אם אני משתף עם זה פעולה, בשביל הסיכוי שזה יחזיק מעמד.
אצלי הרגשות מגובשים ואני לא זקוק לעוד זמן. כל זמן נוסף שאני משקיע בלעזור לה לגבש את הרגשות שלה הוא על חשבון להמשיך הלאה ולבנות משהו אחר עם מישהי שמלכתחילה מתאימה יותר.

לדעתי זו יותר החלטה שלי אם ממשיכים עוד או נפרדים עכשיו.

אסףג1981

New member
רשמת:

"איזה אופציות יצירתיות יכולות להיות כדי לנסות לפתור את זה לכאן או לכאן?"
אין מה "לפתור". זה לא תרגיל במתמטיקה.
את דעתי אתה כבר יודע.
תראה, בוא נהיה כנים. גם אם תתכחש לזה (ולא נראה לי שזה המצב, כי אני שם לב שכן יש לך מודעות), שנינו יודעים שחתונה וילדים לא יהיו לך ממנה. הכתובת על הקיר וזה רק עניין של זמן עד שזה יסתיים.
מנקודת המבט שלי, היות ואתה הצד המתוסכל יותר, זה שהרגש מפריע להיגיון שלו, יהיה לך קשה יותר ליזום את הפרידה ולסיים את התהליך מבלי להתחרט ולשנות את דעתך שוב ושוב. מבחינתך, אתה עדיין איתה ממקום של תקווה. מבחינתי, מנקודת מבט שיותר קל לשפוט ממנה, אתה נאיבי.
אני יודע שזה מאוד לא פשוט, אבל תנסה לחשוב על הדברים בצורה צלולה וקרה. זה הרי ברור שבעוד כמה חודשים אתה תיפגע עד עמקי נשמתך. לא עדיף לחסוך את זה ?
תסלח לי שאני רושם את זה בצורה בוטה, אבל הבחורה אגואיסטית. תודות לפתיחות והכנות שלך, היא יודעת בדיוק מה מפריע לך, אך עדיין מתעקשת שמדובר ב"טעות קולוסאלית". היא חושבת על עצמה במקום לחשוב עליך. טוב לה איתך מסיבות א, ב ו- ג, אך אלה לגמרי לא הסיבות שייחלת עבורן. היא צריכה לשחרר.
אל תחכה שזה יבוא ממנה, פשוט תקבל את ההחלטה האמיצה, הבוגרת והרציונלית, ותסיים את הקשר הזה. ואל תחשוב אפילו להישאר ידיד שלה, לפחות לא עד שתתקדם הלאה ותכיר מישהי אחרת. רחוק מהעין רחוק מהלב.

זה נכון, יש אגואיזם בנסיון שלה להשאיר אותי

אבל מי מאיתנו לא לוקה בזה במערכות יחסים?

תראה, אני בהחלט לא מאמין שיתעוררו אצלה פרפרים, וחושב שרוב הסיכויים שבסופו של דבר ניפרד בגלל זה.

מה שכן אני לא נחרץ כמוך. אני לא מסכים שאין יוצאים מן הכלל, ולא חושב שהדינאמיקה בין כל בני זוג ידועה מראש לפני נתונים התחלתיים.
הסיבה היא שחוויתי את היוצא מן הכלל. כשהייתי צעיר והרפתקני יותר, חיזרתי אחרי מישהי מהעבודה במשך יותר משנה. כל פעם היא אמרה לי ״לא״ אבל לא הסכמתי לאבד אותה. תמיד שמרתי אותה כידידה, מדי פעם הייתי מתחיל לחזר שוב, ושוב היא היתה מסרבת.
ואחרי יותר משנה מתסכלת כזו היא נענתה. נענתה ופצחנו בזוגיות מקסימה של כמה שנים טובות (הסיבות שהזוגיות נגמרה לא שייכות לעניין הזה כלל).
אז אני לא חושב שאי פעם היו לה פרפרים כלפיי, אבל אני יודע שהיתה בינינו אהבה גדולה.

אסףג1981

New member
אתה מפספס משהו

אני לא חושב שאתם צריכים לסיים את הקשר מכיוון שאין לה פרפרים. אני חושב שאתם צריכים לסיים את הקשר מכיוון שאין לה פרפרים וזה מפריע לך
ואם זה מפריע לך, זה ימשיך לחלחל ויגרום לך במשך הזמן להיות יותר ויותר מתוסכל.
מה שתמוה בעיני, זה שאתה בעצמך רשמת "תראה, אני בהחלט לא מאמין שיתעוררו אצלה פרפרים, וחושב שרוב הסיכויים שבסופו של דבר ניפרד בגלל זה."
אז איך אתה יכול להיות עם מישהי כשאתה בעצמך יודע מראש שזה רק עניין של זמן עד שתיפרדו ? לא נראה לך כמו בזבוז של זמן ? אתה לא הולך ונהיה צעיר יותר. אני מניח שעברת את הגיל של כמה חודשים עם זו וכמה חודשים עם ההיא.
אז לא עדיף להמשיך בחיפושים במקום להתעכב ?
אתה חושב בצורה נקודתית מדי רק בגלל אותה תקווה שיש לך לגביה. תחשוב שני צעדים קדימה...

shayCn

New member
אורי,השאלה מה אתה רוצה?

כי לי נראה לפי השיחה הזו וההתכתבות אח"כ שהבחורה רוצה אותך ומחכה לקצת מחוייבות ממך.שתהיה כנה ותגיד לה שאתה מרגיש אליה.
נו,מה.צריך כל דבר להאכיל אותך בכפית?זה שקוף מדי..
מה מונע ממך לעשות את זה?הרי אם אתה רוצה אותה,היא שלך.לא קשה לזהות שהיא כבר שלך.השאלה,אם אתה שלה?..

למעלה