אני שונא את עצמי

אני אל אמצא אהבה אהבה

אני שואנ את עצמי נהרב אמר י הוא רב אבל אני ר רע ורשעו רשע

dina199

New member
יהודי זה אדם שיש לו אמא יהודיה

או התגייר כהלכה. אז אתה יהודי אמיתי. אי אפשר לברוח מזה

לא אמצא אהבה בחיים

אם אני הצלחתי לחרפן את יידיד ה שלי שהכתרי בפייס הויאאורמת שאני יותר מדי חופר לא אמצא אהבה בחיים וגם יש עוד סיבה

אני אדם מביך שלא ייזכה לאהבה

יש בחורה חמודה שהכרתי בפייסבוק היא כמוני אוהבת ומתענינת בתרבות היפנית ובמיוחד באנימה קוראים לה אלכסיס (שם בדוי) אז היא גם בחורה יפה
, אז אני הייתי מגיב אצלה מלא , וקצת התאהבתי בה לא ידעתי שאני מאוהב בה, וכתבתי לה שהיא יפה וזה ושיש לה שיער יפה ושהיא מגניבה , ועשיית את זה בצורה אספית אהבה אספית שהיא אהבהב עומתיתי. והיא לאאוהבת אוית בחזרה אז אני מפחד להגיב אצלה והיא שברה לי את הלב ואני אדם רע אם הצלחתיל חרפן גם את מור וגם את מעין ידידיה שהייתה הידידה הכי טובה שלי בעבר ,בכל מקרה אני לא סובל את עצמי,אם אתן זוכרות מעין היא אותה אחת שמחקה אותי ,לאחר שהבכתי אותה ולדעתה עשיתי יותר מדי לייקים וכל זה והלשמתי איהת אני שונא את עצמי לאאמצא אהבה בחיים לא

יש בך משהו שמעצבן אותך

אנסה לכתוב כמה מחשבות על זה, אבל תתקן אותי אם אני לא בכיוון. רק אתה יכול לדעת.

מי זה "אתה" ששונא את עצמך ומי זה "עצמך" שאתה שונא?

זה בעצם הכול חלק ממך, לא? יש לך אולי כל מיני חלקים, כל מיני צדדים מתוכך ומהשתקפות מבחוץ ומשניהם ביחד, שמחפשים איך להסתדר בהרמוניה ולא תמיד מצליחים.
ההתנגשות בינהם יוצרת כאב ותסכול שאפשר לקרוא להם שנאה.
אבל אין בעצם את מי לשנוא.

זה דבר שקורה להרבה אנשים, אם כי אולי אתה חווה את זה בעוצמה מיוחדת. אבל הייתי אומרת שבאופן בסיסי, זה חלק מלהיות בן-אדם. כלומר - שגם ההתנגשות היא חלק שלך, חלק מעצבן ומכאיב אבל שלך.

אם מתחילים לכעוס על ההתנגשות עצמה, על התסכול, על העצבים, על עצם העובדה שלפעמים אנחנו לא מרוצים מעצמנו בכלל, לא אוהבים כל דבר בעצמנו, לפעמים פשוט רוצים לפרק הכול ולהתחיל מהתחלה, שלפעמים חלקים שלנו שונאים חלקים אחרים...
אז גם הרגש הזה הוא כמובן חלק מאתנו,
אבל הוא מכניס אותנו למעגל...

לשנוא את עצמך על זה שאתה שונא עצמך זה פשוט מעגל. וברגע שדורכים עליו אפילו במקרה, אפשר להמשיך להסתובב בו עד אינסוף...

ואז ברגע מסוים מוצאים את הדרך לשנות זווית, לשנות מימד, ופתאום יוצאים מהמעגל מסתכלים על כל העניין מלמעלה ואומרים - הי, כולה מעגל אחד קטן סגור ופצפון בכזה עולם גדול ורחב!!!

מבין מה אני מתכוונת? אני בכיוון?

אני לא חושבת ככה בכלל, אבל

מצד שני, אני לא יודעת אם להתווכח עם משהו שאתה כנראה חושב ומרגיש בכזו עוצמה פנימית ואמיתית,
כי אז זה יוצא כאילו אמרתי שהמחשבות והרגשות שלך על עצמך הם דפוקים, חלילה,
ואז מה יצא לנו מזה? שוב תרגיש על עצמך שאתה דפוק...
זה המעגל שהתכוונתי.

(מקווה שעכשיו הייתי יותר ברורה? תגיד לי אם לא. אני חושבת שקודם באמת הסתבכתי בניסוח, ובהחלט יכול להיות ששוב הסתבכתי).

וגם על מה שכתבתי כאן, שוב אתה יכול להרגיש שאני אומרת שאתה דפוק אם אתה נלכד במעגל הזה...
זה לא מה שאני אומרת, אבל אני לא יודעת מה כן להגיד, איך להיחלץ מהמעגל הזדוני הזה...
כי אני באמת רוצה לעודד אותך, ובכלל לא חושבת שאתה דפוק.

אני חושבת שיש לך כנראה חלקים שונים והשפעות שונות מבחוץ שעוד לא מצאת את הדרך היחודית שלך לחבר אותם ביחד בצורה הנכונה לך. אז הם רבים אחד עם השני וגורמים לך להרגיש שאתה שונא את עצמך, או דפוק. אבל אף אחד מהחלקים האלה לא דפוק, וגם אתה כמכלול בכלל לא דפוק, להפך.

לא הבנתי אני לא הכי מרוכז אבל לא הבנתי

אני לא הנבתי כי אני מבובלב מאוד אז אני טישפ אמיתי וטלא חכם בכלל בכללל אני רעעע

אי לא סובל את עצמי בכלל בגלל מא דברים

יש אלפי דברים שגרמו ללשנוא את עצמי אני לא יודעמ הכולם אבל יש משוה חסקר ש גרם לי לשנאהעצמיצת אמיתית באמת שזהמ ה שוה גרם אני לא אשקר אתכם בכללללללל

arana1

New member
המצב שלך הוא מאוד אופייני

ומספר לנו לא מעט על הקושי הבלתי נסבל של קיום כאוטיסט
קושי זה גם מתבטא בכך שמאוד מאוד קשה לפענח את הנסיבות והסיבות שכולאות אנשים רגישים וחכמים כמוך למעגל כל כך שלילי

באופן בסיסי
אפשר להגיד
שיש פער תהומי
בין הנוכחות והכוונות האוטיסטיות לבין הדרך שבה הן מפורשות על ידי הסביבה הנורמטיבית
והתוצאה של הפער הזה היא שהאוטיסט גם מקבל כל הזמן תגובות שמציירות אותו באופן הכי רע שאפשר
וגם חוסר תמיכה מוחלט במה שהוא צריך לו
והשילוב הנ"ל הוא קטלני להחריד

כיוון שלא ניתן לסמוך על הסביבה הנורמטיבית בכלל אז כל מה שאפשר לעשות זה לנסות להבין למה אתה מקבל כל הזמן תגובות שגורמות לך לחשוב על עצמך כאדם הכי רע
מה התגובות האלה אומרות עליך ועל הסביבה
זה מסובך
אבל זה מה שיש
לצערנו לפחות בינתיים קשה עד בלתי אפשרי למצוא מי שבאמת עוזר
אבל אתה חזק ותנסה בכל זאת להסתדר

למעלה